به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل ازیگ پزشک
بیش از نیمی از بزرگسالان در آمریکا مکملهای غذایی مصرف میکنند و پیشبینی میشود که استفاده از مکملها در ایالات متحده افزایش یابد. در سال ۲۰۲۱، مردم ایالات متحده تقریباً ۵۰ میلیارد دلار برای مکملهای غذایی و صنعت مکملهای غذایی حدود ۹۰۰ میلیون دلار برای بازاریابی هزینه کرد. در ایران هم همان طور که میدانید مصرف مکملها و ویتامینهای خوراکی و تزریقی بسیار زیاد است.
جذابیت مکملها بر کسی پوشیده نیست. در تئوری، ویتامینها و مواد معدنی دارای اثرات آنتیاکسیدانی و ضد التهابی هستند که میتواند باعث کاهش بیماریهای قلبی عروقی و سرطان شوند. همچنین خوردن میوهها و سبزیجات با کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سرطان مرتبط است. پس منطقی است فکر کنیم که ویتامینها و مواد معدنی کلیدی را میتوان از میوهها و سبزیجات استخراج کرد و در یک قرص بستهبندی کرد و افراد میتوانند از سختی و هزینه حفظ یک رژیم غذایی متعادل اجتناب کنند.
برای بزرگسالان سالم و غیرباردار، گروه ویژه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده (USPSTF) توصیه خود را در مورد استفاده از مکملها برای جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی یا سرطان به روز کرده است.
این توصیه به روز شده که در جاما JAMA منتشر شده، بر اساس تجمیع ۸۴ مطالعه، از جمله ۵۲ مطالعه جدید است.
USPSTF به این نتیجه رسیده که شواهد فعلی توصیه استفاده از مکملهای مولتی ویتامین و مکملها، برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی یا سرطان کافی نیست و به خاطر احتمال افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی و سرطان ریه در مصرفکننده بتا کاروتن، دیگر مصرف مکملهای آن را توصیه نمیکند.
USPSTF همچنین به طور خاص استفاده از مکملهای ویتأمین E را هم توصیه نمیکند زیرا احتمالاً هیچ سود خاصی در کاهش مرگ و میر بیماریهای قلبی عروقی یا سرطان ندارد.
برای مولتی ویتأمینها، اثبات عدم وجود فواید چالش برانگیزتر بوده و از عبارت شواهد ناکافی استفاده شده. با این حال، در بهترین حالت، شواهد کنونی نشان میدهند که فواید بالقوه مولتی ویتامین در کاهش مرگ و میر احتمالاً اندک است. به عنوان مثال، برای یک زن ۶۵ ساله سالم، که خطر مرگ و میر تخمینی ۹ ساله او حدود ۸ درصد است، مصرف مولتی ویتأمین برای ۵ تا ۱۰ سال ممکن است خطر مرگ و میر تخمینی را به ۷.۵ درصد کاهش دهد. البته همین درصد کاهش مرگ و میر هم ممکن است بسیار نادقیق باشد و به تفسیر و تحلیل گسترده نیاز داشته باشد.
نکته مهم این است که توصیههای USPSTF توصیه کرده که همه افرادی که افراد در سن بارداری یا آنهایی که برنامهریزی بارداری دارند روزانه بهتر است که ۰.۴ تا ۰.۸ میلی گرم میلی گرم اسید فولیک مصرف کنند.
توجه داشته باشید که این مطالب در مورد اشخاص ظاهرا سالم که برای سلامتی به اصطلاح بیشتر ویتامین و مکمل ابزار شده و نه بیمارانی که کمبود ویتامین خاصی در آنها تشخیص داده شده یا بیماری خاصی دارند.
حتی در آمریکا صنایع غذایی سلامت را در اولویت قرار نمیدهد و غذاهای سالم گرانتر هستند.
بودجه بازاریابی قابل توجه صنعت داروهای مکمل باعث ایجاد علاقه، توجه و میلیاردها دلار درآمد میشود و اکثر مردم مکملها را در بدترین حالت، راهی برای پیشگیری از بیماریها میدانند.
در ضمن مضرات واقعی مکملها به اندازه مضرات دارویی به طور گسترده مورد مطالعه قرار نگرفته است و بسیاری از بیماران استفاده خود از مکملهای غذایی را گزارش نمیکنند.
به جای پول و وقت و توجهی که روی مکملهای میگذاریم، بهتر است روی بر فعالیتهای کم خطر و با سود بیشتر تأکید کنیم. چیزهایی مانند مراقبتهای پیشگیرانه منظم، پیروی از یک رژیم غذایی سالم، ورزش کردن، حفظ وزن سالم، اجتناب از سیگار، کنترل فشار خون بالا.
<سایت یک پزشک / منبع
دیدگاهتان را بنویسید