ایمی آدامز و ایسلا فیشر فقط شبیه هم نیستند! یک تحقیق عجیب نشان می‌دهد افرادی با چهره‌های مشابه DNA تا اندازه‌ای شبیه هم دارند!

ایمی آدامز و ایسلا فیشر فقط شبیه هم نیستند! یک تحقیق عجیب نشان می‌دهد افرادی با چهره‌های مشابه DNA تا اندازه‌ای شبیه هم دارند!

به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل ازیگ پزشک

برخی افراد که هیچ نسبت خانوادگی با هم ندارند، چهره‌های خیلی شبیه به هم دارند و در میان آدم‌های مشهور هم چنین شباهت‌هایی گاه دیده می‌شود. مثل ایمی آدامز و ایسلا فیشر خیلی شبیه هم هستند و همین طور لیام نیسن و رالف فاینز. طوری که اگر آدمی زیاد با دنیای سینما آشنا نباشد، آنها را با هم اشتباه می‌گیرد.

اما اکنون، یک تحقیق نشان داده که این آدم‌ها با چهره‌های شبیه،احتمالاً DNA بسیار مشابهی نیز دارند!

محققان مؤسسه تحقیقات سرطان خون (لوسمی) خوزه کارراس در بارسلونا نشان داده‌اند که شباهت شدید صورت با انواع ژنتیکی مشترک هم مرتبط است.

دکتر مانل استلر، محقق ارشد، در این مورد گفته: این نتایج، تحولاتی در آینده در پزشکی قانونی – بازسازی چهره مجرم از روی DNA – و در تشخیص ژنتیکی خواهد داشت. اینکه بتوانید از روی عکس صورت بیمار سرنخ‌هایی در مورد ژنوم او داشته باشید، خیلی مهم است.

در غوغای اینترنت و محبوبیت شبکه‌های اجتماعی، تعداد افرادی که به صورت آنلاین به عنوان «دوقلو‌های مجازی» یا «دوپلگانگر» doppelganger شناسایی شده‌اند، افزایش یافته است.

در مطالعه جدید، محققان تصمیم گرفتند که این جفت‌های تصادفی با صورت‌های شبیه را در سطح مولکولی هم بررسی کنند.

برای این پژوهش، این تیم ۳۲ زوج شبیه به هم را انتخاب کردند/ هنرمندی به نام فرانسوا برونل، هنرمندی کانادایی از سال ۱۹۹۹ شروع به عکس گرفتن از این دوقلوهای مجازی کرده بود.

محققان از سه الگوریتم تشخیص چهره مختلف برای تعیین معیار عینی شباهت برای این جفت‌ها استفاده کردند.

شرکت‌کنندگان همچنین پرسشنامه‌هایی را در مورد سبک زندگی خود تکمیل کردند و نمونه‌های بزاق را برای تجزیه و تحلیل DNA ارائه کردند.

دکتر استلر می‌گوید: «این مجموعه منحصربه‌فرد از نمونه‌ها به ما این امکان را می‌دهد تا بررسی کنیم که چگونه ژنتیک، اپی ژنتیک و میکروبیوم می‌توانند به شباهت انسان کمک کنند.»

نتایج نشان داد که زوج‌های شبیه به هم ترکیبات ژنتیکی یا ژنوتیپ‌های مشابهی داشتند! با این حال، آن‌ها در متیلاسیون DNA (تنظیم بیان ژن)، و و از نظر میکروبیوم (باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌های طبیعی موجود در بدن انسان ) متفاوت بودند.

مشخص شد که صفات فیزیکی مانند وزن و قد، و همچنین ویژگی‌های رفتاری مانند سیگار کشیدن و تحصیلات، اینها هم شبیه هم است!

این نشان می‌دهد که ژنتیک شبیه نه‌تنها به ظاهر فیزیکی مشابه منجر می‌شود، بلکه ممکن است بر رفتار‌ها و عادات رایج نیز تأثیر بگذارد.

دکتر استلر توضیح داد: «مطالعه نشان داد که این افراد با چهره‌های بسیار شبیه به هم ژنوتیپ‌های مشترکی دارند، در حالی که در سطوح اپی ژنوم و میکروبیوم ناهماهنگ هستند و به این ترتیب بینشی نادر در مورد شباهت انسان ارائه داد.»

البته این مطالعه برای خود نقص‌ها و مشکلاتی هم دارد. مثلا تعداد افراد شرکت کننده یا اصطلاحا حجم نمونه کم بود و از تصاویر سیاه و سفید دو بعدی استفاده بود.

با این حال، پژوهشگران امیدوارند که این یافته‌ها بتواند برای مطالعات آینده در زمینه‌های زیست پزشکی، تکامل و حتی پزشکی قانونی مفید باشد.

این مطالعه مدت کوتاهی پس از آن انجام شد که محققان فاش کردند که شانس یافتن دوقلوی کاملا شبیه به یک فرد یک در یک تریلیون است.

تگان لوکاس، دانشجوی دکترا در دانشکده پزشکی دانشگاه آدلاید، این مطالعه را با استفاده از یک پایگاه داده بزرگ از اندازه‌گیری‌های صورت و بدن تقریباً ۴۰۰۰ نفر، با استفاده از معادله‌های ریاضی انجام داد.

او کشف کرد که با استفاده از ترکیبی از هشت ویژگی اندازه‌گیری صورت، احتمال یافتن دو چهره یکسان در جمعیت عمومی کمتر از یک در یک تریلیون است.

<سایت یک پزشک / منبع

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × پنج =