به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل از دیجیاتو
در سال ۲۰۲۲، تورم تقریباً در همه جا در حال افزایش است. تنشهای ژئوپلیتیکی باعث افزایش هزینههای انرژی میشوند، در حالی که اختلالات طرف عرضه نیز قیمتهای مصرفکننده را مخدوش میکند. نتیجه نهایی این است که تقریبا نیمی از کشورهای جهان شاهد نرخ تورم دو رقمی یا بالاتر هستند. اینفوگرافیک پایین، کشورهایی را با بالاترین نرخ تورم با استفاده از داده های Trading Economics نشان می دهد:
تورم دو رقمی در سال ۲۰۲۲
همانطور که جدول زیر نشان می دهد، کشورهای بی شماری در حال رسیدن به سطوح بی سابقه تورم هستند. برخی از این کشورها، با نرخ تورم سه رقمی مواجه هستند. در سطح جهان، زیمبابوه، لبنان و ونزوئلا بالاترین نرخ تورم را در جهان دارند.
با افزایش فشار قیمت ها، ۳۳ بانک مرکزی که توسط بانک بین المللی پیگیری می شوند، نرخ های بهره را در سال جاری افزایش داده اند. این افزایش هماهنگ نرخ ها، بزرگترین افزایش در دو دهه اخیر است که نشان دهنده پایان دوره ای از نرخ های بهره پایین است. با نزدیک شدن به سال ۲۰۲۳، بانک های مرکزی می توانند این تغییر را به سمت سیاست های جنگ طلبانه سوق دهند.
نقش قیمت انرژی
به دلیل جنگ در اوکراین، تورم حامل های انرژی، هزینه های زندگی را در سراسر جهان بالا می برد. از اکتبر ۲۰۲۰، شاخص قیمت جهانی حامل های انرژی، متشکل از نفت خام، گاز طبیعی، زغال سنگ و پروپان، به شدت افزایش یافته است.
در مقایسه با میانگین سال ۲۰۲۱، قیمت گاز طبیعی در اروپا شش برابر شده است. قیمت واقعی برق خانگی اروپایی، ۷۸ درصد افزایش یافته است و قیمت گاز حتی بیشتر شده که در مقایسه با میانگین ۲۰ ساله به ۱۴۴ درصد رسیده است.
در بحبوحه رقابت جهانی برای عرضه گاز طبیعی مایع، با وجود کاهش اخیر، قیمتها احتمالاً بالا خواهد ماند. سایر پیامدهای مضر شوک انرژی، شامل نوسان قیمت، فشار اقتصادی و کمبود انرژی می شود.
فاتح بیرول، مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی: «جهان در بحبوحه اولین بحران واقعاً جهانی انرژی قرار دارد، با تأثیراتی که برای سالهای آینده محسوس خواهد بود.»
آیا تورم دو رقمی دوام خواهد داشت؟
بر اساس تجربه تاریخی، متعادل کردن افزایش قیمت ها می تواند حداقل چند سال طول بکشد. تورم بالا در دهه ۱۹۸۰ را در نظر بگیرید. ایتالیا که توانست سریعتر از بسیاری از کشورها با تورم مبارزه کند، تورم را از ۲۲ درصد در سال ۱۹۸۰ به ۴ درصد در سال ۱۹۸۶ رساند. اگر نرخ تورم جهانی که در سال ۲۰۲۲ حدود ۹.۸ درصد است، این روند را دنبال کند، حداقل تا سال ۲۰۲۵ طول می کشد تا سطح آنها به ۲ درصد برسد.
شایان ذکر است که تورم نیز در این دهه بسیار نوسان داشته است. در نظر بگیرید که چگونه تورم در بسیاری از کشورهای ثروتمند جهان تا سال ۱۹۸۱ کاهش یافت، اما در سال ۱۹۸۷ در بحبوحه افزایش قیمت حامل های انرژی دوباره بالا رفت. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو در نشست نوامبر خود در مورد نوسانات تورم صحبت کرد و نشان داد که تورم بالا، فرصتی برای دورهای با تورم پایین دارد.
در حالی که فدرال رزرو پیش بینی می کند که تورم ایالات متحده تا سال ۲۰۲۴ به هدف ۲ درصدی خود نزدیکتر شود، مسیر پیش رو تا آن زمان می تواند بسیار دشوارتر شود.
بیشتر بخوانید:
قیمت جهانی حامل های انرژی در کشورهای مختلف در سال ۲۰۲۲ + اینفوگرافیک
ثروتمندترین کشورهای دنیا در سال ۲۰۲۲ را بشناسید
گران ترین شهرهای جهان برای زندگی در سال ۲۰۲۲
<دیجیاتو / منبع
دیدگاهتان را بنویسید