به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل ازیگ پزشک
برای درمان بیماری ام اس حتما باید به متخصصی با تجربه مراجعه کنید. ام اس نوعی بیماری مزمن است که سیستم عصبی را درگیر میکند.
با وجود اینکه هیچ درمان قطعی برای بیماری ام اس وجود ندارد؛ اما، با مصرف برخی از داروها و تغییر در سبک زندگی میتوان این بیماری را کنترل کرد.
پزشک متخصص بهترین درمانی که کمترین عوارض را برای شما داشته باشد، در نظر خواهد گرفت.
داروهای اصلاح کننده بیماری ام اس
اگر ام اس عود کننده دارید و وضعیت شما در حال بهبودی است، در این مواقع پزشک ممکن است داروی اصلاح کننده را جهت درمان برای شما در نظر بگیرد.
مصرف این داروها روند پیشرفت بیماری را کند میکند و از تشدید آن جلوگیری خواهد کرد. مصرف این دسته از داروها، سیستم ایمنی را که دفاع اصلی در برابر میکروبهاست، مهار میکند تا به پوشش محافظی به نام میلین که اعصاب را احاطه کرده، حمله نکند.
برخی از داروها به زیر پوست یا عضله تزریق میشوند. این دسته از داروها شامل موارد زیر است:
اینترفرون بتا
این مورد از رایجترین درمانی است که برای بیماری ام اس در نظر گرفته میشود. در واقع شدت و دفعات عود بیماری را کاهش میدهد.
این داروها میتواند علائمی شبیه به آنفولانزا مانند درد، خستگی و تب و لرز را ایجاد کند؛ اما، علائم ایجاد شده باید طی چند ماه برطرف شود.
با انجام این راهکار درمانی ممکن است شما بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قرار بگیرید.
در واقع به این دلیل است که تعداد گلبولهای سفید خون کاهش مییابد و به سیستم ایمنی شما کمک میکند تا با بیماری مبارزه کند.
گلاتیرامر
این دارو از حمله به میلینی که اعصاب شما را احاطه کرده و محافظت میکند، جلوگیری خواهد کرد. از دیگر داروهایی که به صورت قرص برای بیماران تجویز میشود به شرح زیر است:
- کلادریبین
- دی متیل فومارات
- دیروکسیمل فومارات
- فینگولیمود
- مونومتیل فومارات
- اوزانیمود
- سیپونیمود
- تری فلونوماید
- آلمتوزوماب و میتوکسانترون
- ناتالی زوماب و اکرلی زوماب
درمان حملات بیماری ام اس
کورتیکواستروئید
داروهایی مانند پردنیزون خوراکی و متیل پردنیزولون برای کاهش التهاب عصبی تجویز میشود. عوارض جانبی ناشی از این درمان میتواند شامل بیخوابی، افزایش فشار خون، افزایش سطح گلوکز خون، تغییرات رفتاری و احتباس مایعات باشد.
تبادل پلاسما
بخشی از خون یا همان پلاسما برداشته شده و از سلولهای خونی شما جدا میشود. سپس سلولهای خونی با محلول پروتئینی (آلبومین) ترکیب شده و به بدن بازگردانده میشود.
در صورتی که علائم جدید و شدیدی را تجربه کرده باشد و به استروئیدها پاسخ نداده باشد، ممکن است از این روش درمانی برای بیمار از سوی پزشک در نظر گرفته شود.
درمان علائم بیماری ام اس
فیزیوتراپی
به یاد داشته باشید که برای درمان بیماری ام اس باید به متخصص مغز و اعصاب در سعادت آباد مراجعه کنید. در صورت نیاز شما را به فیزیوتراپی ارجاع خواهد داد.
یک فیزیوتراپیست میتواند تمرینات کششی و تقویتی را به شما آموزش دهد. فیزیوتراپی همراه با استفاده از وسیلههای کمک حرکتی در صورت نیاز، به کنترل ضعف پا و سایر مشکلات راه رفتن که اغلب مرتبط با ام اس است، کمک خواهد کرد.
شل کنندههای عضلانی
ممکن است سفتی یا اسپاسم عضلانی دردناک و غیر قابل کنترل به ویژه در پاهای خود احساس کنید. شل کنندههای عضلانی مانند باکلوفن، تیزانیدین و سیکلوبنزاپرین ممکن است از داروهای کمککننده باشند.
داروهایی جهت کاهش خستگی
داروهایی مانند آمانتادین، مودا فنیل و متیل فنیدات در کاهش خستگی ناشی از ام اس کمککننده است.
دارو برای افزایش سرعت راه رفتن
دالفامپریدین به افزایش راه رفتن برخی از افراد کمک میکند. افرادی که سابقه تشنج یا اختلال در عملکرد کلیه دارند، نباید از این دسته از داروها مصرف کنند.
داروهای دیگر
علاوه بر این موارد، ممکن است برای درمان افسردگی، درد، اختلال عملکرد جنسی، بی خوابی و مشکلات کنترل مثانه یا روده که مرتبط با ام اس هستند نیز دارو تجویز شود.
راهکارهای خانگی برای درمان و کنترل ام اس
برای کمک به تسکین علائم بیماری ام اس باید به این موارد توجه داشته باشید:
استراحت کافی داشته باشید
باید خواب کافی و به موقعی داشته باشید. برای اطمینان از اینکه هنگام خواب دچار مشکلی از جمله آپنه انسداد خواب نیستید، باید مورد بررسی قرار بگیرید و در صورت وجود مشکل، حتما اقدامات درمانی انجام گیرد.
تمرینات ورزشی انجام دهید
اگر ام اس خفیف تا متوسط دارید، انجام تمرینات ورزشی منظم به بهبود قدرت، تون عضلانی، تعادل و هماهنگی شما کمک میکند.
از جمله ورزشهایی که برای افراد مبتلا به ام است توصیه میشود موارد زیر است: پیاده روی،
- حرکات کششی
- ایروبیک
- دوچرخه ثابت
- یوگا
- تای چی
خود را خنک نگه دارید
علائم بیماری ام اس با افزایش دمای بدن در برخی از افراد بدتر میشود. باید از قرار گرفتن در معرض گرما خودداری کنید و همیشه لباس های خنک پوشیده شود.
رژیم غذایی متعادل داشته باشید
رژیم غذایی بیماران مبتلا به ام اس همواره باید سالم باشد. برخی از تحقیقات نشان میدهد که ویتامین D میتواند مزایای زیادی را برای بیماران به همراه داشته باشد.
استرس خود را کاهش دهید
استرس ممکن است علائم شما را بدتر کند. تمریناتی مانند یوگا، تای چی، ماساژ، مدیتیشن یا تنفس عمیق میتواند بسیار کمککننده باشد.
پزشک متخصص مغز و اعصاب علاوه بر درمان ام اس درمانهایی مانند نوار عصب و عضله در سعادت آباد، درمان بیماری پارکینسون و بسیاری دیگر از درمانها را نیز انجام میدهد.
<سایت یک پزشک / منبع
دیدگاهتان را بنویسید