«تابناک با تو» – انگور‌ از نظر مواد مغذی دارای مشخصات مشابهی با سایر انواع انگور مصرفی هستند. یک فنجان پر شده از دانه‌های انگور قرمز تقریبا حاوی ۶۰ کالری، و دارای فیبری کمتر از مقدار ۱ گرم و مقدار نا چیزی از درشت مغذی چربی است

انگور به غیر از داشتن مزه و طعم دانشین، سرشار از خواص گوناگون است که دارای فواید بهداشتی متعددی می‌باشد که تعدادی از این فواید در این مقاله ارائه شده است.

انگور یکی از میوه‌هایی است که از دیرباز و از هزاران سال پیش در مصر باستان کشت و مورد بهره برداری قرار می‌گرفته است. یکی از انواع متنوع این میوه محبوب، انگور قرمز است که دارای نام علمی Vitis vinifera است. اگرچه شاید در گذشته اولین نوع کشت انگور، انگور بنفش بوده، اما کشت و استفاده از انگور قرمز نیز به ۱۲۰۰ سال پیش باز می‌گردد.

رنگ قرمز این دانه های انگور به دلیل رنگدانه‌ها و ماده موثر رزوراترول موجود در پوست این میوه است. به عنوان مثال، انگور زرد و سبز دارای مقدار کمتری از رزوراترول نسبت به انگور قرمز هستند.

ارزش غذایی انگور قرمز

انگور‌های قرمز از نظر مواد مغذی دارای مشخصات مشابهی با سایر انواع انگور مصرفی هستند. یک فنجان پر شده از دانه‌های انگور قرمز تقریبا حاوی ۶۰ کالری، و دارای فیبری کمتر از مقدار ۱ گرم و مقدار نا چیزی از درشت مغذی چربی است. این میوه محبوب علاوه بر موارد ذکر شده دارای مقادیر چشمگیری از پتاسیم، ویتامین B۶ (پیریدوکسین)، ویتامین K، ویتامین C، آهن، روی و فسفر است. به استثنا موارد نام برده شده، مهم‌ترین عنصر موجود در انگور قرمز، محتوای فلاونوئیدی، رزوراترول و دیگر مواد فعال و آنتی اکسیدان‌های آن می‌باشد که دارای اثرات مثبت فراوانی بر سلامت فرد مصرف کننده این میوه دارد.

خاصیت انگور سبز برای سلامتی (۱۷ خاصیت شگفت انگیز) (خبرنامه)
 

مزایای سلامتی انگور

حائز اهمیت‌ترین فواید انگور برای سلامتی انسان عبارتند از: جلوگیری از پیری، نقش محافظت کننده از سلول‌های بدن در برابر انواع خاصی از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، تغذیه و تقویت مو، افزایش قدرت بینایی، افزایش توانایی شناختی، کمک به بهبود روند کاهش وزن و همچنین کاهش ریسک ابتلای به بیماری‌های قلبی عروقی است.

۱. مراقبت از پوست

انگور با داشتن فاکتور‌هایی مانند رزوراترول و فلاونوئید ها، در کنار ویتامین C. و سایر مواد مغذی در نقش یک تونیک برای پوست انجام وظیفه می‌کند. این ماده غذایی خوشمزه و محبوب می‌تواند در جلوگیری از ابتلا به استرس اکسیداتیو و کاهش چین و چروک به ویژه در ناحیه صورت ودر عین حال به روند بهبود زخم‌های بدن و پیشگیری از ریزش مو کمک کند. جدای از موارد فوق این ماده غذایی با افزایش کشش پوست که یکی از عناصر شادابی پوست و صورت است در ایجاد حس جوانی در فرد مصرف کننده موثر است.

۲. محافظت از مو

انگور با داشتن مقادیر قابل توجهی از عناصری نظیر ویتامین C، ویتامین K. آهن و همچنین آنتی اکسیدان‌ها که به طور بالقوه دارای نقش کاهش التهاب هستند می‌تواند از طریق محافظت از فولیکول‌های مو، کاهش ریزش مو و افزایش تغذیه ریشه‌های مو به سلامت مو کمک کند. حتی از این ماده غذایی می‌توان در نقش یک تونیک سر استفاده کرد.

خاصیت انگور سبز برای سلامتی (۱۷ خاصیت شگفت انگیز) (خبرنامه)

۳. تقویت سیستم ایمنی بدن

انگور ممکن است در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز موثر باشد و این خاصیت می‌تواند ناشی از وجود مقادیر نامحدودی از ویتامین C. در انگور باشد. ویتامین C. با افزایش تحریک تولید گلبول‌های سفید که جز اولین خط دفاع بدن در برابر عوامل خارجی، پاتوژن‌ها و عوامل عفونت زاست در افزایش کارکرد سیستم ایمنی بدن نقش موثری داشته باشد. به استثنا این ویتامین، رزوراترول و دیگر آنتی اکسیدان‌ها نیز در تقویت سیستم ایمنی بدن دارای نقش موثری هستند.

۴. بهبود توانایی شناختی

مطالعات انجام شده بر روی رزوراترول نشان داده است که یکی از مواد موجود در انگور قرمز، تاثیر مثبت بر سلامت مغز و افزایش توانایی‌های شناختی در ذهن و حافظه، قدرت تمرکز و حفظ دانش، جلوگیری از ابتلای به استرس اکسیداتیو دارد. همچنین این ماده می‌تواند در تقویت و حفظ حافظه کمک کند.

۵. کاهش وزن

فیبر موجود در انگور علاوه بر اینکه کالری کمی برای مصرف کننده دارد، بلکه این ماده را به عنوان گزینه‌ای ایده آل برای افرادی که قصد کاهش وزن خود را دارند تبدیل کرده است. در برخی مطالعات که انجام شده است، شواهدی بدست آمده که مصرف منظم انگور جدای از افزایش متابولیسم بدن سبب بالا بردن سطح چربی سوزی در بدن می‌شود.

۶. جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی

فیبر‌های موجود در انگور سبب کاهش وزن و همچنین کاهش کلسترول اضافی بدن می‌شوند که می‌تواند به عنوان یک راهکار ایده آل برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی به حساب بیاید. به استثنا موارد ذکر شده، این ماده غذایی نقشی اساسی در تامین پتاسیم مورد نیاز روزانه بدن دارد و می‌تواند تا ۵ درصد از این نیاز را پوشش دهد. پتاسیم از مواد موثر در بدن است که به عنوان یک وازودیلاتور در کاهش فشار عروق و شریان عمل می‌کند. با کاهش فشار خون بالطبع خطر ابتلا به مواردی مثل تصب شرایین (آترواسکلروزیس)، حمله قلبی و بیماری‌های دیگری مثل سکته مغزی نیز پایین می‌آید.

منبع: فرارو

<تابناک با تو / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + 11 =