طی روزهای گذشته، تصاویری از تردد خودرو شیائومی SU7 در تهران و دیگر شهرهای ایران منتشر شدند. انتشار این تصاویر مانند همیشه موجی از اخبار به راه انداخته است. برخی اعتقاد داشتند این خودرو بهصورت وارداتی در ایران عرضه میشود. برخی دیگر از رسانهها نیز از احتمال مونتاژ خودرو شیائومی در ایران خبر دادند. البته تمام اخبار منتشرشده در رسانهها نامعتبر بودند.
ماجرای تردد خودرو شیائومی SU7 در ایران
خودرو شیائومی SU7 سبزرنگی که در خیابانهای تهران و دیگر شهرهای ایران تردد میکند، متعلق به توریست احتمالاً چینی است. حتی این خودرو پلاک چین دارد و مشخص است که از مسیری دور به ایران رسیده است. ایران و چین هیچ مرز مشترک زمینی ندارند و چین با ایران فاصله زیادی دارد. اکثر خودروهای گذرموقت موجود در ایران نیز از کشورهای همسایه یا منطقه قفقاز به ایران میآیند.
توریست کنجکاوی که در برخی تصاویر شیائومی SU7 در ایران مشاهده میشود، مالک این خودرو است. او تصمیم گرفته تا با این خودرو به کشورهای مختلف سفر کند و با گذر از کشورهای مختلف سفری جادهای را تجربه کند. این توریست میانه سفر خود، تصمیم گرفته از ایران نیز دیدن کند و با یکی از کشورهای خاورمیانه آشنا شود.
چرا حدس و گمانها پیرامون تولید این خودرو دروغ از آب درآمد؟
خودروهایی که برای مونتاژ به کشورمان میآیند، باید مراحلی از تست و بررسی را در ایران پشت سر بگذارند. در این مراحل، خودروهای آزمایشی پلاک گذرموقت دریافت میکنند. خودروهایی که در مالکیت شخصی و مدتی محدود در ایران حضور دارند، نیز باید پلاک گذرموقت بگیرند. فقط خودروهای توریستهای خارجی که قصد گذر از ایران را دارند، با پلاک اصلی تردد میکنند. شیائومی SU7 نیز با پلاک چینی و برچسبهای جهانگردی در خیابانهای ایران رفتوآمد میکند که نشان میدهد این خودرو قرار نیست در ایران تولید شود یا حتی بهصورت وارداتی عرضه شود.
موضوع دیگری که اهمیت دارد، نگاهی به آمار تولید و فروش شیائومی SU7 است. این خودرو در ابتدای عرضه فروش قابلتوجهی داشت و پیشسفارش آن تا چند ماه آینده تکمیل است؛ بنابراین حتی اگر قصد واردات این خودرو به ایران را داشته باشید، حداقل تا مدتی نمیتوانید خودرویی سفارش بدهید!
<دیجیاتو / منبع