banner

در گوشه‌ راست استان اردبیل، در میان کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده تالش، دریاچه نئور خودنمایی می‌کند. این دریاچه با چشم‌اندازهای بی‌نظیر، آب‌وهوایی خنک و دل‌انگیز، و تنوع زیستی منحصربه‌فرد، همچون بهشتی گمشده در مرز بین استان‎‌‌های اردبیل و گیلان قرار گرفته است و طبیعت‌گردان و عاشقان آرامش را به سوی خود فرا می‌خواند.

سفر به این منطقه یک تیر و چند نشان است. چراکه می‌توانید در مسیر دریاچه نئور سری هم به دیگر جاهای دیدنی اردبیل بزنید و سفرتان را به‌یادماندنی‌تر کنید. اگر آماده کشف جاذبه‌های گردشگری و گشت‌وگذار در حوالی دریاچه نئور اردبیل هستید، تا آخر این مقاله همراه مجله علی بابا باشید.

دریاچه نئور در کدام استان است؟

دریاچه نئور در ۴۸ کیلومتری جنوب شرقی شهر اردبیل، در مسیر جاده اردبیل به خلخال واقع شده ‌است.

بهترین زمان بازدید از دریاچه نئور چه موقعی است؟

بهار و تابستان بهترین زمان سفر به دریاچه نئور و دیدن جاذبه‌های گردشگری اطراف آن است.

کدام جاذبه‌های گردشگری به دریاچه نئور نزدیک است؟

ییلاق سوباتان، جنگل‌های لیسار و جاده اسالم به خلخال از جاذبه‌های گردشگری این منطقه هستند.

دریاچه نئور چه امکانات رفاهی و تفریحی دارد؟

برخلاف امکانات رفاهی محدود، امکانات تفریحی مختلفی همچون قایق‌سواری، ماهیگیری، طبیعت‌گردی،عکاسی و… برای گردشگران با هر سلیقه‌ای وجود دارد.

در بازدید از دریاچه نئور کجا اقامت کنیم؟

برای اقامت در این منطقه می‌توانید در نزدیکی دریاچه کمپ بزنید یا به یکی از اقامتگاه‌های بومگردی در روستاهای اطراف دریاچه بروید.

مشخصات دریاچه نئور اردبیل

دریاچه نئور در ارتفاع ۲۵۰۰ متری از سطح دریا و در استان اردبیل جای گرفته است. این دریاچه‌ از دو بخش مجزا تشکیل شده که در فصل‌های پرآب با هم یکی می‌شوند و پهنه‌ای به وسعت ۲۰۰ هکتار را به وجود می‌آورند که عمق آن بین ۵ تا ۱۴ متر متغیر است.

دریاچه نئور اردبیل

عکس از: سایت Google Maps

برخلاف بسیاری از دریاچه‌های کوهستانی، آب نئور شیرین است و به همین دلیل، زیستگاه مناسبی را برای انواع ماهیان، از جمله قزل‌آلا، فراهم کرده است. همچنین باید بگوییم که این دریاچه عنوان بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین طبیعی را با خود به یدک می‌کشد که همین مسئله باعث جلب توجه گردشگران بسیاری شده است.

طبیعت سرسبز، آب‌وهوای خنک و معتدل، پوشش گیاهی و گونه‌های جانوری باعث شده تا این منطقه به‌عنوان منطقه‌ای حفاظت‌شده تحت نظارت سازمان حفاظت محیط زیست قرار بگیرد و به‌منظور حفظ تنوع زیستی و جلوگیری از تخریب محیط زیست، قوانین و مقرراتی در آن اعمال شود.

دریاچه نئور کجاست؟

دریاچه نئور در استان اردبیل، در شرق شهرستان خلخال واقع شده است. این دریاچه در میان کوه‌های تالش قرار گرفته و مرز بین استان‌های اردبیل و گیلان محسوب می‌شود. به همین دلیل، از هر دو استان می‌توان به این منطقه سفر کرد؛ اما با وجود این، بیشترین میزان تردد از مسیر اردبیل-خلخال صورت می‌گیرد، چون که زیبایی خارق‌العاده‌ای دارد.

دریاچه نئور کجاست؟

عکس از: سایت Google Maps

در مسیر سفرتان به دریاچه از روستاهای بودالالو، داش بلاغ و عباس آباد عبور می‌کنید که نزدیک‌ترین روستاها به این منطقه هستند و می‌توانید وسایل مورد نیازتان را از آنجا تهیه کنید.

لوکیشن دریاچه نئور روی گوگل مپ

بهترین مسیر دسترسی به دریاچه نئور

انتخاب بهترین مسیر دسترسی به دریاچه نئور اردبیل به مبدا حرکت شما بستگی دارد.

اگر مبدا حرکتتان، اردبیل یا استان‌های شرقی کشور است باید از اردبیل به سمت خلخال حرکت کنید. بعد از طی حدود ۴۰ کیلومتر، به روستای بودالالو خواهید رسید. در ادامه با یک جاده فرعی از بودالالو به سمت نئور حرکت کرده و با عبور از روستای عباس آباد به این دریاچه زیبا می‌رسید.

مسیر رفتن به دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

اگر مبدا حرکتتان گیلان یا استان‌های غربی کشور است، باید از جاده اسالم به خلخال عبور کنید و از مسیری پرپیچ‌وخم و زیبا خودتان را به دریاچه نئور برسانید. این مسیر پر است از جاهای دیدنی، مانند جنگل‌های لیسار و ییلاق سوباتان، که حسابی سر کیفتان می‌آورند.

اگر مبدا حرکت شما تهران باشد، اول باید خودتان را به زنجان برسانید و بعد از آن به سمت خلخال حرکت کنید و وارد جاده خلخال-اردبیل شوید و از آنجا سفرتان را به دریاچه نئور اردبیل ادامه دهید.

فاصله دریاچه نئور تا اردبیل

فاصله اردبیل تا دریاچه نئور تقریبا ۴۸ کیلومتر است که با ماشین تقریبا ۱ ساعت زمان می‌برد.

فاصله دریاچه نئور تا اردبیل

عکس از: سایت Google Maps

فاصله تالش تا دریاچه نئور

تالش تقریبا در ۱۸۰ کیلومتری دریاچه نئور اردبیل واقع شده ‌است.

فاصله تهران تا دریاچه نئور

فاصله تهران تا این منطقه، حدودا ۵۷۰ کیلومتر است. طی کردن این مسیر با ماشین تقریبا ۷ ساعت و نیم زمان می‌برد.

فاصله رشت تا دریاچه نئور

فاصله رشت تا دریاچه نئور حدود ۲۵۰ کیلومتر است. با ماشین کمتر از ۵ ساعت زمان می‌برد تا به این منطقه برسید.

عکس از: سایت ایکس

بهترین زمان بازدید از دریاچه نئور

هر موقع از سال که به این منطقه سفر کنید می‌توانید غرق در زیبایی‌های خاص آن شوید، اما به‌طورکلی بهار بهترین فصل بازدید از دریاچه نئور است.

دریاچه نئور در بهار

بهار دریاچه نئور از اردیبهشت شروع می‌شود، وقتی که هوای سرد زمستان کم‌کم جای خود را به هوای بهاری می‌دهد. در این فصل، دشت‌های اطراف دریاچه مملو از گل‌های وحشی می‌شوند و چشم‌انداز بی‌نظیری خلق می‌کنند. در فصل بهار، با آب شدن برف‌ها، سطح آب دریاچه به بالاترین حد خود می‌رسد و زیبایی آن را دوچندان می‌کند.

دریاچه نئور در بهار

عکس از: سایت Google Maps

فصل بهار و تابستان فرصتی عالی برای استفاده از تفریحات مختلف این منطقه و گردش در طبیعت سرسبز دریاچه نئور اردبیل است، به همین دلیل باید احتمال شلوغی را مخصوصا در آخر هفته‌ها و ایام تعطیل بدهید.

دریاچه نئور در زمستان

با نزدیک شدن به فصل پاییز و بعد زمستان، هوا آرام‌آرام رو به سردی خواهد رفت و از میزان گردشگران به این مکان کم خواهد شد و آب دریاچه یخ خواهد زد و تفریحات زمستانی جای تفریحات همیشگی اطراف دریاچه را خواهند گرفت.

پوشش گیاهی و جانوری دریاچه نئور

دریاچه نئور در منطقه‌ای کوهستانی و جنگلی واقع شده است، به همین دلیل تنوع گیاهی بالایی دارد. در این منطقه، حدود ۷۰ گونه گیاه دارویی و معطر وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به شبدر، بابونه، آلاله، کنگر و خاکشیر اشاره کرد.

دریاچه نئور اردبیل

عکس از: سایت Google Maps

علاوه بر پوشش گیاهی غنی و متنوع، دریاچه نئور و حوالی آن، زیستگاه گونه‌های جانوری مختلفی هم هست. ماهی قزل‌آلا، کپور، زرده، قورباغه، لاک‌پشت و زالو چند نمونه از گونه‌های جانوری آبزی این منطقه هستند.

علاوه‌بر حیوانات آبزی می‌توان به پستاندارانی همچون خرس قهوه‌ای، گرگ، روباه، گراز وحشی، شغال، خرگوش و موش هم اشاره کرد.

ماهیگیری در دریاچه نئور اردبیل

ماهیگیری یکی از مهم‌ترین و لذت‌بخش‌ترین تفریحات دریاچه نئور است. این دریاچه محلی برای پرورش قزل‌آلای رنگین‌کمانی است. این ماهی‌ها برای کنترل رشد سخت‌پوستانی به نام گاماروس در فصل گرما به صورت مصنوعی در دریاچه نئور پرورش داده‌ می‌شوند که در روزهای پایانی نیمه‌ دوم سال، آماده صید هستند.

دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

پس اگر می‌خواهید شانس خود را برای گرفتن ماهی ‌قزل‌آلا امتحان کنید، بهتر است برنامه سفرتان را بگذارید برای روزهای پایانی شهریورماه تا در مسابقات ماهیگیری هم شرکت کنید. این نکته را هم بگوییم که برای ماهیگیری باید وسایل لازم مثل چوب ماهیگیری، طعمه و دیگر وسایل لازم را همراهتان داشته ‌باشید.

دلیل نام‌گذاری دریاچه نئور یا زریبار

در گویش آذری، نئور به دریاچه‌ای کوچک گفته می‌شود که هیچ رودخانه‌ای به آن نمی‌ریزد. در اصل نام نئور به ویژگی طبیعی دریاچه (عدم وجود رودخانه ورودی) اشاره دارد.

علت نامگذاری دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

جاهای دیدنی اطراف دریاچه نئور

دریاچه نئور اردبیل، به دلیل زیبایی‌های طبیعی و منحصربه‌فردش، به یکی از مقاصد محبوب گردشگری تبدیل شده است. علاوه بر خود دریاچه، جاذبه‌های دیدنی دیگری هم در اطراف آن وجود دارد که می‌توانید در سفر به این منطقه از آن‌ها دیدن کنید.

– ییلاق سوباتان

ییلاق سوباتان در استان گیلان و در نزدیکی شهر تالش و در فاصله ۲۱ کیلومتری جنوب شرقی دریاچه نئور واقع شده است. این ییلاق با ارتفاع ۱۹۰۰ متر از سطح دریا، آب‌و‌هوایی خنک و مطبوع در فصل تابستان دارد. دشت‌های سرسبز، جنگل‌های انبوه و چشم‌اندازهای کوهستانی، سوباتان را به منطقه‌ای بسیار زیبا تبدیل کرده است.

دریاچه نئور به سوباتان

عکس از: سایت Google Maps

در سوباتان می‌توانید از تفریحاتی مانند اسب‌سواری، گشت‌وگذار در طبیعت و عکاسی لذت ببرید. مسیر پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری از دریاچه نئور تا ییلاق سوباتان، یکی از محبوب‌ترین مسیرهای گردشگری در شمال ایران است که هرساله گردشگران و طبیعت‌گردان زیادی را به این منطقه می‌‌آورد.

حتی اگر اهل دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی‌های طولانی نیستید، پیشنهاد می‌کنیم قدم زدن در این مسیر را در برنامه سفرتان جای دهید (حتی در حد چند قدم) و در ادامه مسیر از ماشین استفاده کنید.

ییلاق سوباتان

عکس از: سایت Google Maps

– آبشار ورزان

آبشار ورزان یکی دیگر از جاذبه‌های دیدنی نزدیک دریاچه نئور است که در شمال غربی ییلاق سوباتان و در امتداد رودخانه ورزان قرار گرفته ‌است. این آبشار با ارتفاع ۳۰ متری جزء بلندترین آبشارهای ایران است.

یادتان باشد که در مسیر حرکت با صخره‌های سنگی و گاهی شیب تند مواجه خواهید شد، پس حتما کفش مناسب داشته‌ باشید. همچنین بهتر است از راهنماهای محلی برای بازدید کمک بگیرید.

آبشار ورزان

عکس از: سایت Google Maps

شاید رسیدن به آبشار ورزان کمی دشوار به نظر برسد، اما منظره‌ چشم‌نواز این منطقه و آب‌تنی در حوضچه بالای آبشار ارزشش را دارد.

– جنگل‌های لیسار

جنگل‌های لیسار در استان گیلان و شرق دریاچه نئور، با درختان افرا، راش، توسکا و تنوع گیاهی و جانوری متنوع، مقاصد ایدئالی برای داشتن اوقات خوش در طبیعت هستند. منطقه حفاظت‌شده لیسار و قلعه صلصال از جاهای دیدنی این منطقه هستند که می‌توانید از آن‌ها بازدید کنید.

جنگل‌های لیسار

عکس از: سایت Google Maps

– جاده اسالم به خلخال

و حالا می‌رسیم به یکی از دیدنی‌ترین جاده‌های ایران: جاده اسالم به خلخال. جاده‌ای که به دلیل عبور از مناطق جنگلی، کوهستانی و مرتفع، مناظر و چشم‌اندازهای بسیار متفاوتی را پیشکش چشم‌هایتان می‌کند. این جاده در مسیر رسیدن به دریاچه نئور قرار دارد و عبور از آن شما را سرخوش و پر از انرژی می‌کند.

اگر در فصل بهار از این مسیر عبور کنید شاهد دشتی مملو از شقایق وحشی و منظره‌ای چشم‌نواز خواهید بود.

جاده اسالم به خلخال

عکس از: سایت Yjc

گردنه الماس در مسیر جاده اسالم به خلخال از دیگر دیدنی‌های این منطقه است که خودش باعث شگفتی شما خواهد شد. پس از عبور از این مسیر، می‌توانید خودتان را به ییلاق سوباتان از دیگر جاهای دیدنی نزدیک دریاچه نئور برسانید یا از آن عبور کنید و از سایر جاذبه‌های دیدنی لذت ببرید.

احتمالا با این توضیحات باید متوجه شده‌ باشید که یک سفر متفاوت و هیجان‌انگیز در پیش رو خواهید داشت؛ سفری به یک بهشت زمینی.

امکانات تفریحی دریاچه نئور

سفر به این منطقه فقط به گشت‌وگذار در کنار دریاچه و تماشای مناظر محدود نمی‌شود، بلکه تفریحات دیگری برای لذت بردن هرچه بیشتر شما از سفرتان در این منطقه وجود دارد.

– کمپینگ

کمپینگ در کنار دریاچه نئور فرصتی عالی برای رهایی از دغدغه‌های روزمره و لذت بردن از طبیعت بکر این منطقه است. دیدن آسمان شب، هوای خنک و نسیم شبانه، دیدن طلوع خورشید و آواز پرندگان می‌تواند حس‌وحالی متفاوت به شما دهد؛ احساسی خوشایند از زندگی.

دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

– عکاسی

امکان ندارد تا اینجا بیایید و این همه زیبایی را در قاب گوشی‌تان ثبت نکنید. مهم نیست چه موقعی از سال به دریاچه بیایید، این منطقه با مناظر بکر و شگفت‌انگیز مثل انعکاس آسمان در آب زلال دریاچه نئور، دشت‌های سرسبز، کوهستان‌های پوشیده از برف و جاده‌های پیچ‌در‌پیچ و مه‌آلود و… انتظار شما را می‌کشند.

دریاچه نئور اردبیل

عکس از: سایت Google Maps

– طبیعت‌گردی

دریاچه نئور و مناطق اطراف آن به بهشت طبیعت‌گردان معروف هستند. دشت‌های سرسبز و گل‌های رنگی در بهار و تابستان، کوهستان‌های مرتفع و پوشیده از برف در زمستان و چشم‌اندازهای بی‌نظیر در هر فصل از سال، شما را تا مدتی میخکوب خودش می‌کند.

دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

– قایق سواری

متاسفانه به دلیل وجود گل‌ولای باتلاقی در بعضی از قسمت‌ها امکان شنا کردن در دریاچه وجود ندارد؛ اما می‌توانید تفریحات دیگری مثل قایق‌سواری را تجربه کنید. البته باید بگوییم امکانات خاصی برای قایق‌سواری در دریاچه فراهم نشده و تنها با داشتن قایق بادی شخصی می‌توانید از این تفریح آبی لذت ببرید.

قایق سواری در دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

– گیاهان دارویی

طبیعت این منطقه پر از گیاهان دارویی مانند بابونه، بومادران، خاکشیر و… است. اگر اهل پیاده‌روی طولانی یا کوهنوردی حرفه‌ای هستید، می‌توانید از بین کوه‌های اطراف دریاچه به سمت قله حرکت کنید و در طول مسیر گیاهان دارویی بچینید.

دیگر تفریحات این منطقه که می‌تواند سفرتان را هیجان‌انگیزتر کند:

  • اسب‌سواری در حوالی دریاچه
  • ماهیگیری در فصل تابستان
  • اسکی روی یخ در فصل زمستان
  • دوچرخه‌سواری در مسیر نئور- سوباتان
  • و در آخر هم پیاده‌روی و کوه‌نوردی
دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

امکانات رفاهی دریاچه نئور

امکانات رفاهی دریاچه نئور برای گردشگران نسبتاً محدود است. در نزدیکی دریاچه، چند سکو برای برپایی چادر، سرویس بهداشتی و مغازه‌ای کوچک برای خرید تنقلات وجود دارد. پس اگر قصد سفر به این منطقه را دارید، مواد غذایی و آب آشامیدنی به مقدار کافی و وسایل تفریحی باید همراهتان باشد.

رفتن به دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

اقامت در دریاچه نئور

گزینه‌های مختلفی برای اقامت در این منطقه وجود دارد که با توجه به زمان سفر، بودجه و سبک زندگی‌تان می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

کمپینگ و شب‌مانی حوالی دریاچه نئور

در نزدیکی دریاچه سکوهایی برای برپایی چادر وجود دارد که این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا شب در این منطقه کمپ کنید. آرامش و سکوت شب، دیدن طلوع خورشید، پیاده‌روی در اطراف دریاچه همراه با روشنی روز، تنها بخشی از تجربه‌هایی ‌است که با شب‌مانی در دل طبیعت و چادر زدن در کنار دریاچه نئور اردبیل می‌توانید به دست‌ آورید.

دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

فراموش نکنید امکانات رفاهی این منطقه محدود است؛ پس اگر می‌خواهید شب را در این منطقه بمانید باید وسایل ضروری شامل چادر، کیسه خواب، مواد غذایی، وسایل گرمایشی و… با خود همراه داشته‌ باشید.

اقامتگاه‌های بومگردی روستای نئور

برای اقامت، باتوجه به محدود بودن امکانات رفاهی، باید به یکی از شهرها و روستاهای اطراف اردبیل، خلخال یا سوباتان بروید و یکی از اقامتگاه‌های بومگردی را رزرو کنید.

– اقامتگاه بومگردی تالش کمپ سوباتان

این اقامتگاه در شهرستان تالش، شهر لیسار، ییلاقات سوباتان واقع شده و ۴ ویلا با ظرفیت ۲۰ نفر دارد. این اقامتگاه امکانات رفاهی کاملی از جمله وسایل گرمایشی، سرویس بهداشتی، پارکینگ، سرو غذاهای محلی و… را در اختیار گردشگران قرار می‌دهد.

دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

– اقامتگاه بومگردی میرفضلی

این اقامتگاه در شهرستان تالش، روستای بسک واقع شده و با داشتن ۱۲ واحد مجزا، پذیرای حدود ۸۰ گردشگر است. خدمات و امکانات رفاهی این مجموعه شامل امکانات بهداشتی، پارکینگ، آشپزخانه، سرو غذای محلی، راهنمای محلی و… می‌شود.

دریاچه نئور

عکس از: سایت Google Maps

توصیه‌هایی برای سفر به‌یادماندنی به دریاچه نئور

توجه به نکات زیر می‌تواند سفرتان به دریاچه نئور اردبیل را به‌یادماندنی‌تر کند:

  • دریاچه نئور در منطقه کوهستانی قرار گرفته و آب‌وهوای خنکی دارد. پس حتی اگر در تابستان به این مکان سفر کردید، حتما لباس گرم به همراه داشته باشید.
  • بخشی از سفر شما به گشت‌وگذار در دل طبیعت و پیاده‌روی در کنار دریاچه سپری می‌شود، پس کفش ورزشی مناسب همراهتان داشته ‌باشید.
  • از آنجا که ساعات طولانی را در محیط باز سپری می‌کنید، استفاده از ضدآفتاب، عینک آفتابی و کلاه را فراموش نکنید.
  • امکانات رفاهی نزدیک دریاچه محدود است، پس وسایل ضروری، آب، تنقلات و… همراه خود ببرید.
  • اگر قصد چادر زدن در کنار دریاچه نئور را دارید، لوازم کامل کمپینگ شامل چادر، کیسه خواب، چراغ قوه و غیره با خودتان ببرید.
  • شنا در دریاچه نئور اردبیل ممنوع است.
  • شکار در این منطقه ممنوع است.
  • برای حفظ طبیعت سرسبز از ریختن زباله خودداری کنید.
  • در آخر، با عکس گرفتن از مناظر زیبا و طبیعت بکر، سفرتان را در قاب گوشی خود ثبت کنید.

<علی بابا / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + یک =