banner

در دل گرمای عسلویه، جایی که خورشید هر روز در آسمان آبی خلیج فارس طلوع می‌کند، ساحل بنود با افسانه‌های خود در انتظار ماست. هنگامی که به سمت این ساحل رویایی حرکت کنیم، بوی شور دریا و نغمه موج‌ها ما را به دنیایی دیگر می‌برد.

رفتن به ساحل بنود مانند وارد شدن به تابلویی زنده است؛ تابلویی با نمای صخره‌ها و غارهایی رو به آبی دریا که قاب‌هایی بی‌نظیر از طبیعت را ساخته‌اند. البته اگر از طرفداران فیلم‌های سینمایی باشید، حتما با رفتن به ساحل بنود در بوشهر متوجه آشنا بودن این مکان خواهید شد؛ چون این ساحل لوکیشن اصلی فیلم محمد رسول الله (ص) بوده است.

سفر به ساحل بنود عسلویه تنها یک تجربه‌ ساده‌ تفریحی نیست؛ بلکه برایتان از آن دست تجربه‌هایی می‌شود که تا مدت‌ها عکس‌های یادگاری‌اش را نگاه می‌کنید و دلتان برای بازگشتن به این ساحل تنگ می‌شود. در این مطلب از مجله گردشگری علی بابا، ساحل بنود را به شما معرفی کرده‌ایم تا اگر مسافر بوشهر شدید، حتما از این مکان شگفت‌انگیز هم بازدید کنید.

ساحل بنود کجاست؟

ساحل بنود در استان بوشهر، ۳۵ کیلومتری عسلویه و ۶ کیلومتری شهرستان چاه مبارک قرار دارد.

تفریحات ساحل بنود چیست؟

ماهیگیری، شنا و آب‌تنی، والیبال، فوتبال ساحلی، قلعه‌سازی و قایق‌سواری از تفریح‌های ساحل بنود است.

فاصله بوشهر تا ساحل بنود چقدر است؟

بوشهر تا ساحل بنود حدود ۳۱۳ کیلومتر فاصله دارد و تقریبا با ۴ ساعت رانندگی به آنجا می‌رسید.

فاصله کنگان تا ساحل بنود چقدر است؟

فاصله این ساحل تا کنگان ۱۱۸ کیلومتر است و با حدود یک ساعت و نیم رانندگی به مقصد می‌رسید.

مسیر دسترسی به ساحل بنود چگونه است؟

از بوشهر وارد بزرگراه خورموج – کنگان شوید و به سمت جنوب شرقی حرکت کنید تا به شهر کنگان برسید. سپس مسیرتان را به سمت عسلویه ادامه دهید. روستای بنود در ۳۵ کیلومتری عسلویه قرار دارد و از آنجا می‌توانید به سمت ساحل حرکت کنید.

ساحل بنود؛ غارهایی که چشم دریا هستند!

اگر اهل سفر به مناطق بکر و کمتر‌دیده‌شده باشید، حتما ساحل بنود عسلویه را در لیست مسافرت‌هایتان قرار دهید. این ساحل در جنوب بوشهر قرار گرفته و یکی از متفاوت‌ترین جاهای دیدنی عسلویه به شمار می‌رود.

ساحل بنود

عکس از: سایت Golrizpix

این ساحل که به نام «ساحل مرجانی» نیز شناخته می‌شود، با زیبایی‌های طبیعی و فرهنگی خود، یکی از مقاصد محبوب گردشگران داخلی و خارجی است. همچنین مردم بومی عسلویه و روستای بنود، به خاطر فرم صخره‌های شنی این ساحل، آن را «چشم دریا» می‌نامند.

یکی از عجیب‌ترین و جالب‌ترین تجربه‌هایی که می‌شود با سفر به ساحل بنود بوشهر به دست آورد، تجربه اقامت شبانه در اتاقک‌هایی است که از چوب و برگ نخل ساخته شده‌اند. به خاطر اینکه ساحل بنود در نزدیکی یک روستای قدیمی و کمتر‌شناخته‌شده قرار دارد، مردم محلی آنجا هنوز برای ساخت‌وساز خانه‌هایشان از مواد اولیه طبیعی استفاده می‌کنند.

ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

پس اگر می‌خواهید سکوت ساحل را زیر سقف درختان نخل بشنوید یا با حرکت امواج آبی در قاب چشم دریا همراه شوید و عکس‌های حیرت‌انگیزی ثبت کنید، حتما به ساحل بنود در عسلویه سفر کنید.

آشنایی با ساحل بنود

در جنوبی‌ترین نقطه استان بوشهر، جایی که خورشید هر روز با گرمای خود درخشش خاصی به آب‌های خلیج فارس می‌بخشد، ساحل بنود مانند الماس می‌درخشد. این ساحل که در نزدیکی عسلویه واقع شده است، از جاهای دیدنی و بکر این منطقه محسوب می‌شود.

ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

ساحل بنود در نزدیکی روستایی به همین نام در نزدیکی عسلویه قرار دارد. وجود فاصله از مناطق شهری و شهرک‌های صنعتی باعث شده این ساحل به دور از هیاهو و آلودگی‌های صنعتی و انسانی باقی بماند. مردم این روستا عمدتا به شغل ماهیگیری مشغول‌اند و خانه‌هایشان از برگ نخل ساخته شده است که به این روستا ظاهری سنتی و دوست‌داشتنی می‌بخشد.

ساحل بنود با داشتن آب‌های شفاف و شن‌های طلایی، تجربه‌ای منحصربه‌فرد و فراموش‌نشدنی را برای گردشگران می‌سازد. این ساحل نه تنها مکان مناسبی برای شنا و غواصی است، بلکه غاری طبیعی در نزدیکی آن قرار دارد که برای ماجراجویان و علاقه‌مندان به طبیعت بسیار جذاب است.

ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

دیدن قایق‌های ماهیگیری کوچک و رنگارنگ که هر صبح به آب می‌زنند و بعد از ظهرها با صید روزانه بازمی‌گردند هم تصویری دلنشین و آرامش‌بخش از زندگی در این ساحل را به شما نشان می‌دهد.

ساحل بنود به ‌عنوان زیباترین ساحل عسلویه و یکی از جاهای دیدنی بوشهر به دلیل طبیعت بکر و دست‌نخورده‌اش، یکی از مهم‌ترین مقاصد گردشگری در جنوب ایران به شمار می‌رود. این ساحل با داشتن امکانات محدود، اما کافی برای اقامت و تفریح، به مکانی مناسب برای سفرهای خانوادگی، دوستانه و گروهی با تور و حتی مسافران تنها تبدیل شده است.

ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

هرچند امروزه نام این ساحل را زیاد می‌شنویم، اما ناگفته نماند که درواقع ساحل و روستای بنود با فیلم محمد رسول الله (ص) شناخته شد. تا قبل از اینکه مجید مجیدی در سال ۱۳۹۴ برای ساخت فیلم خود به سراغ این روستا برود، کمتر کسی بود که نام بنود را به ‌عنوان مقصد گردشگری شنیده باشد: اما با ضبط و پخش این فیلم، محبوبیت این روستا هم چندبرابر شد و عده زیادی برای تماشای لوکیشن‌های صخره‌ای و کم‌نظیر آن به سمت بوشهر روانه شدند.

ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

یکی دیگر از عوامل شهرت ساحل بنود هم وجود گونه‌ای از لاک‌پشت‌های کمیاب و در خطر انقراض به نام پوزه عقابی است که برای تخم‌گذاری به این ساحل می‌آیند. این لاک‌پشت‌ها حدود ۵۰ سال عمر می‌کنند. لاک‌پشت‌های پوزه عقابی معمولا از اواسط اسفند تا خرداد ماه به ساحل بنود آمده و تخم می‌گذارند.

ساحل بنود کجاست؟

ساحل بنود در استان بوشهر قرار دارد و برای رسیدن به آن باید به ۳۵ کیلومتری عسلویه و ۶ کیلومتری شهرستان چاه مبارک بروید. این ساحل با وجود فاصله نزدیکش با عسلویه، همچنان بکر و طبیعی باقی مانده است.

ساحل بنود کجاست؟

عکس از: سایت Mehrnews

برای رسیدن به ساحل بنود می‌توانید از خودروی شخصی استفاده کنید یا با هواپیما خودتان را به بوشهر و عسلویه برسانید و از آنجا با ماشین‌های سواری به سمت ساحل حرکت کنید. البته این نکته را فراموش نکنید که تمامی بخش‌های ساحل ماشین‌رو نیست و برای رسیدن به آن نقطه‌های دست‌نخوره و چشمگیر باید کمی هم پیاده‌روی کنید.

لوکیشن ساحل بنود روی گوگل مپ

دسترسی به ساحل بنود

ساده‌ترین مسیر برای رسیدن به ساحل بنود از طریق شهر عسلویه است. تقریبا تمام این مسیر تا روستای بنود آسفالت شده، فقط نزدیک به پنج کیلومتر از جاده خاکی است و باید کمی صبورانه به سمت مقصد بروید. از عسلویه به سمت بلوار خلیج فارس حرکت کنید و به چاه مبارک بروید.

دسترسی به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

اینجای مسیر کمی سنگلاخی و سخت می‌شود، پس اگر با خودروی شخصی رفته‌اید و نمی‌خواهید آسیبی به ماشین‌تان وارد شود، می‌توانید از روستای چاه مبارک تا روستای بنود و ساحل را با وانت‌های کرایه‌ای بروید. اگر با پرواز به عسلویه رفته باشید هم می‌توانید به راحتی ماشین گرفته و از همانجا خودتان را به ساحل بنود برسانید؛ چون در فاصله‌ ۱۱ کیلومتری فرودگاه قرار دارد.

با ۲۰ دقیقه پیاده‌روی از روستای بنود نیز به لوکیشن فیلم محمد رسول الله (ص) می‌رسید و می‌توانید تمام آن خانه‌های عجیب‌وغریب با صخره‌های منحصربه‌فرد ساحلی را از نزدیک تماشا کنید.

دسترسی به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

فاصله بوشهر تا ساحل بنود

فاصله بوشهر تا ساحل بنود حدود ۳۱۳ کیلومتر است و با حدود ۴ ساعت رانندگی به این مکان خیره‌کننده می‌رسید. این مسیر از شهر بوشهر آغاز شده و از طریق جاده‌های اصلی و فرعی به سمت عسلویه و روستای بنود ادامه پیدا می‌کند.

دسترسی به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

مسیر پیشنهادی برای رسیدن به ساحل بنود در استان بوشهر:

  • بوشهر به سمت کنگان: از بوشهر وارد بزرگراه خورموج – کنگان شوید و به سمت جنوب شرقی حرکت کنید تا به شهر کنگان برسید. فاصله بوشهر تا کنگان حدود ۲۰۰ کیلومتر است.
  • کنگان به عسلویه: از کنگان به سمت عسلویه ادامه دهید. فاصله کنگان تا عسلویه حدود ۹۰ کیلومتر است.
  • عسلویه به بنود: از عسلویه به سمت روستای بنود حرکت کنید. روستای بنود در ۳۵ کیلومتری عسلویه قرار دارد.
بهترین زمان سفر به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

فاصله کنگان تا ساحل بنود

کنگان در مسیر جاده‌ای بوشهر به سمت ساحل بنود قرار دارد. فاصله این ساحل تا کنگان ۱۱۸ کیلومتر است و با حدود یک ساعت و نیم رانندگی به زیباترین لوکیشن بوشهر می‌رسید.

فاصله کنگان تا ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

آب‌و‌هوای ساحل بنود

به‌طور کلی جنوب ایران آب‌و‌هوایی بسیار گرم و شرجی دارد و ساحل بنود نیز از این قاعده مستثنی نیست. همین موارد باعث شده است که سفر به این ساحل در نیمه اول سال چندان مناسب نباشد و گردشگران سفرشان را به نیمه دوم سال موکول می‌کنند.

آب‌و‌هوای ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

بهترین زمان سفر به ساحل بنود

بهترین زمان برای سفر به ساحل بنود در بوشهر و لذت بردن از آب‌و‌هوای معتدل آن، فصل‌های پاییز و زمستان و اوایل بهار است. در این زمان، دمای هوا مناسب‌تر و رطوبت کمتر است که باعث می‌شود گردشگران تجربه‌ای دلپذیرتر داشته باشند.

بهترین زمان سفر به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

تفریحات ساحل بنود

بیشتر گردشگران تصورشان از سفر به جنوب دیدن دریا و نهایتا ماهیگیری است، اما باید به شما بگوییم که اگر مقصدتان ساحل بنود باشد، چیزی فراتر از این‌ها در انتظار شماست.

– والیبال

با سفر به ساحل بنود در عسلویه می‌توانید لذت یک بازی گروهی در آب‌وهوایی دل‌انگیز را تجربه کنید. در سرتاسر ساحل امکان بازی والیبال وجود دارد تا تجربه‌ای هیجان‌انگیز از ورزش کنار دریا را برایتان بسازد.

ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

– فوتبال ساحلی

اگر اهل فوتبال هستید، به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما فوتبال ساحلی را در بنود تجربه کنید. دویدن روی شن‌های نرم طلایی و سرخ و گل‌ زدن به رقیب از آن دست لذت‌هایی است که در شهرهای بزرگ هیچوقت نصیب‌تان نمی‌شود.

بهترین زمان سفر به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

– قلعه‌سازی

تفریح دیگری که می‌توانید با آن خلاقیتتان را به چالش بکشید و خانوادگی لذت ببرید، قلعه‌سازی است؛ آن هم با شن‌های ساحل. برای این تفریح به هیچ وسیله خاصی نیاز ندارید و می‌توانید با چند لیوان یا حتی حرکت دست، اشکال مختلفی بسازید و با طبیعت بازی کنید.

– شنا و آب‌تنی

شنا و آب‌تنی در دریای آبی و تمیز پای ثابت همه سفرهای جنوب است. وقتی وارد ساحل شوید، آن‌قدر از زیبایی و تمیزی آب به وجد خواهید آمد که حتی یک ثانیه را هم برای رفتن در آب هدر نخواهید داد. البته بهتر است با کمک مردم بومی به سمت قسمت‌هایی از ساحل بروید که برای شنا مناسب است. همچنین می‌توانید لذت قایق‌سواری در دریا را هم تجربه کنید.

بهترین زمان سفر به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

جاهای دیدنی نزدیک ساحل بنود

وقتی نام ساحل بنود را جست‌وجو کنید، حتما به غار بنود هم برمی‌خورید. هرچند این ساحل با غار بنود معروف شده است، اما به جز این نقطه گردشگری، جاهای دیدنی دیگری هم دارد.

– روستای بندو

روستای بندو یکی از روستاهای زیبا و تاریخی استان بوشهر است که به خاطر وجود یک آبگیر از دوره ساسانیان شهرت پیدا کرده است. وجود آسیاب‌های آبی، چشمه نهیر، خانه‌های سنتی با معماری خاص، سد بندو و مردمان مهمان‌نواز از ویژگی‌های این روستاست که آن را به جایی آرامش‌بخش برای سفر تبدیل کرده است.

روستای بندو

عکس از: سایت Mehrnews

با سفر به ساحل بنود می‌توانید روستای بندو را با تمام زیبایی تاریخی و زندگی ساده و سنتی مردم محلی‌اش از نزدیک ببینید و از طبیعت بکر و آرامش‌بخش آنجا لذت ببرید.

فاصله روستای بندو تا ساحل بنود: حدود ۲۸ کیلومتر.

– روستای کلات

حتما شما هم عکس‌هایی از سکو و دکل‌های نفتی را در گوشه‌وکنار اینترنت دیده‌اید، اما اگر می‌خواهید آن بزرگی را از نزدیک ببینید، باید به سمت روستای کلات که در نزدیکی عسلویه و ساحل بنود است بروید.

روستای کلات

عکس از: سایت Mehrnews

این روستا در منطقه‌ای صنعتی قرار دارد که بخشی از آن را سکوهای گازی و نفتی احاطه کرده‌اند. علاوه‌ بر این، روستای کلات با صخره‌ها و کوه‌های طبیعی خود منظره‌هایی شگفت‌انگیز برای گردشگران ساخته است.

فاصله روستای کلات تا ساحل بنود: حدود ۳۵ کیلومتر.

– دهکده گردشگری پازارگاد

همان‌طور که از نامش پیداست، در دهکده گردشگری پازارگاد می‌توانید هر آنچه را برای کامل ‌کردن سفرتان نیاز دارید، پیدا کنید. این دهکده در ۵۵ کیلومتری ساحل بنود عسلویه قرار دارد و داخلش فضای بازی برای کودکان، رستوران‌های ساحلی، شهربازی، پیست اسکیت، هانیبال، جامپینگ و سینمای ۶ بعدی پیدا می‌شود.

دهکده گردشگری پازارگاد

عکس از: سایت Instagram

همچنین دهکده پازارگاد امکانات لازم برای تفریحات دریایی مثل جت اسکی، پاراسل و غواصی را نیز برای گردشگران فراهم کرده است. در ایام پرمسافر نیز انواع جُنگ‌های شادی و کنسرت در این مجموعه به‌راه است.

فاصله دهکده گردشگری پازارگاد تا ساحل بنود: حدود ۶۹ کیلومتر.

دهکده گردشگری پازارگاد

عکس از: سایت Instagram

– پارک ملی نایبند

پارک ملی نایبند، اولین پارک ملی دریایی کشور و منطقه حفاظت‌شده سازمان حفاظت محیط زیست ایران است که در استان بوشهر قرار دارد. این پارک با پوشش گیاهی و حیات وحش متنوع و طبیعت زیبا، ترکیبی از کوه و دریا را به نمایش می‌گذارد. خلیج نایبند، منطقه حفاظت‌شده، جنگل‌های حرای حوزه عسلویه و بساتین و هاله از بخش‌های مختلف این پارک ملی است.

پارک ملی نایبند

عکس از: سایت Wikibin

فاصله پارک ملی نایبند تا ساحل بنود: حدود ۲۵ کیلومتر.

– پارک ساحلی نخل تقی

پارک ساحلی نخل تقی یکی از جاذبه‌های تفریحی و طبیعی شهر عسلویه است. این پارک، به دلیل موقعیت منحصربه‌فردش در ساحل خلیج فارس و امکانات رفاهی مناسب، مکانی مناسب برای استراحت و تفریح گردشگران به شمار می‌رود. جاده سلامت، فانوس دریایی، پیست اسکیت و دوچرخه‌سواری، اسکله ماهیگیری و… از تفریحات این پارک ساحلی است.

پارک ساحلی نخل تقی

عکس از: سایت Wikibin

فاصله پارک ساحلی نخل تقی تا ساحل بنود: حدود ۴۲ کیلومتر.

اقامت در نزدیکی ساحل بنود

برای تجربه‌ای بی‌نظیر و به‌یادماندنی می‌توانید شب را در ساحل بنود کمپ بزنید. این انتخاب به شما امکان می‌دهد تا در دل طبیعت بکر و در کنار امواج آرام خلیج فارس شبی هیجان‌انگیز را سپری کنید. با این حال، باید تجهیزات لازم و آمادگی کافی برای کمپینگ را داشته باشید.

بهترین زمان سفر به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

اگر ترجیح می‌دهید در یک اقامتگاه بمانید، شهرستان‌های اطراف بنود گزینه‌های مناسبی هستند، چراکه خودِ روستای بنود امکانات کافی برای پذیرایی از گردشگران را ندارد. عسلویه با امکانات رفاهی متنوع، بندر سیراف در فاصله ۷۵ کیلومتری ساحل، کنگان، روستای هاله و دهکده گردشگری پازارگاد عسلویه انتخاب‌های خوبی از میان هتل، مهمان‌پذیر، سوئیت‌ و ویلا در اختیار شما می‌گذارند.

تجهیزات موردنیاز در سفر به ساحل بنود

همان‌طور که گفتیم، ساحل بنود و روستای آن، چندان امکانات رفاهی زیادی ندارند. بنابراین اگر می‌خواهید چند روزی در این ساحل یا روستا بمانید، بهتر است وسایل کمپینگ، لباس مناسب و مواد اولیه برای پخت‌وپز را با خودتان ببرید.

تجهیزات موردنیاز در سفر به ساحل بنود

عکس از: سایت Mehrnews

همچنین به دلیل نداشتن پارکینگ در ساحل بهتر است با خودروی شخصی به این مکان نروید و به ‌جای آن ماشین‌تان را در روستا پارک کنید و با وسایل نقلیه بومی‌ها خودتان را به ساحل برسانید.

هر چند ساحل و روستای بنود، هتل‌های لوکس و چند طبقه ندارد، اما برخی اهالی بومی درهای خانه‌ها و اتاق‌هایشان به روی گردشگران باز کرده‌اند و می‌توانید چند روزی زندگی روستایی را تجربه کنید.

توصیه‌هایی برای سفر به ساحل بنود

  • سفر به این ساحل و تماشای زیبایی‌های آن به تهیه بلیط یا برنامه‌ریزی خاصی نیاز ندارد، اما برای اینکه اوقات خوش‌تری را در سفرتان تجربه کنید، بهتر است در روزهای وسط هفته به ساحل بروید، چون معمولا بومی‌ها در آخر هفته به ساحل می‌روند و شلوغ‌تر است.
  • در ساحل بنود عسولیه هیچ دکه یا سوپرمارکتی وجود ندارد. پس حتما خریدهایتان را در روستای بنود یا شهرهای اطراف انجام دهید.
  • بهتر است اسپری یا پماد ضد گزش حشره همراهتان باشد، چون شرایط آب‌وهوایی باعث حضور حشرات و نیش ‌زدن آن‌ها می‌شود.
  • اگر قصد چادر زدن و شب‌مانی در ساحل را دارید، حتما آب‌وهوا را از قبل بررسی کنید و چادرتان را محکم به زمین وصل کنید، چون بادهای شدید و تندی در این منطقه می‌وزد.
  • این ساحل یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مناطق زندگی لاک‌پشت‌های پوزه عقابی است. موقع سفر، به‌ویژه در ایام تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها، تا حد امکان از رفتن با خودرو به ساحل پرهیز کنید تا باعث آسیب به آن‌ها نشوید.
  • حتما زباله‌های خود را از ساحل جمع کنید و با خودتان برگردانید تا آن‌ها را در سطل‌های زباله بیندازید.

<علی بابا / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − 17 =