درحالی‌که این روزها بحث درباره نقش شبکه‌های اجتماعی و شرکت‌های بزرگ فناوری در زمینه حفاظت از کودکان در فضای مجازی بسیار داغ است، قاضی فدرال در آمریکا حکم داده است که نمی‌توان پلتفرم‌های اجتماعی را مجبور به سانسور محتواهای مضر برای کودکان کرد.

به گزارش The Verge، قانون‌گذاران ایالت تگزاس در آمریکا این روزها روی لایحه‌ای به نام «ایمن‌سازی کودکان در فضای آنلاین از طریق توانمندسازی والدین» یا SCOPE کار می‌کنند. براساس برخی مفاد این لایحه، شبکه‌های اجتماعی موظف‌اند با رعایت برخی الزامات مانند تأیید سن کاربران، نحوه برخورد با کاربران کودک و زیر سن قانونی را تغییر دهند. 

شبکه‌های اجتماعی برای حفاظت از کودکان تحت فشار زیادی هستند

شبکه اجتماعی

همچنین این قانون از پلتفرم‌های اجتماعی می‌خواهد از قرارگرفتن کودکان در معرض محتواهایی همچون تشویق به مصرف مواد مخدر و آسیب‌زدن به خودشان جلوگیری کنند. اما هم‌زمان با بحث درباره تصویب این قانون، قاضی فدرال اعلام کرده هیچ قانونی نباید شبکه‌های اجتماعی را مجبور به سانسور محتوا برای کودکان بکند.

به گفته این قاضی، یک ایالت نمی‌تواند تعیین کند می‌خواهد کدام دسته از محتواها را از دسترس کودکان خارج کند. قاضی همچنین از کاربرد برخی عبارت‌ها مانند «ترویج» و «تجلیل» مصرف مواد مخدر در متن قانون انتقاد کرد و گفت این عبارت‌ها تعریف مشخصی ندارند.

البته این قاضی هنوز حکمی علیه برخی مفاد قانون «ایمن‌سازی کودکان در فضای آنلاین از طریق توانمندسازی والدین» مانند الزامات تأیید سن یا ممنوعیت تبلیغات هدفمند برای افراد زیر سن قانونی صادر نکرده است و پلتفرم‌های اجتماعی کماکان باید مسئولیت آن‌ها را بپذیرند. 

گروه NetChoice ازجمله گروه‌هایی است که قانون SCOPE را به چالش کشیده است. به عقیده این گروه، اجرای قانون SCOPE باعث می‌شود پلتفرم‌های اجتماعی بتوانند داده‌های بیشتری از کاربران زیر سن قانونی جمع‌آوری کنند.

قانون‌گذاران ایالت‌های مختلف آمریکا در سالیان اخیر قوانینی علیه جمع‌آوری داده‌های کودکان در شبکه‌های اجتماعی تصویب کرده‌اند که به حفاظت بیشتر از آن‌ها در این فضا کمک می‌کند. البته گاهی نیز برخی شرکت‌ها با لابی‌گری سعی می‌کنند به‌ نفع منافع خود جلوی اجرای این قوانین را بگیرند.

<دیجیاتو / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *