طرز تهیه ترشی بادمجان

۱. طرز تهیه ترشی بادمجان ساده

ترشی بادمجان ساده یکی از انواع ترشی‌های خوشمزه و محبوب است که می‌توان آن را به‌راحتی در خانه تهیه کرد. در ادامه طرز تهیه ترشی بادمجان ساده را شرح می‌دهیم. برای شروع مواد زیر را فراهم کرده و دست‌به‌کار شوید:

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان ساده

  • بادمجان: ۱ کیلوگرم
  • سرکه سفید: ۲ لیتر
  • سیر: ۵ حبه
  • فلفل‌سبز تند: ۳ عدد
  • سبزی معطر: ۱ قاشق غذاخوری
  • نمک: به مقدار لازم

دستور تهیه ترشی بادمجان ساده

ابتدا باید بادمجان‌ها را شست و پوست گرفت. بادمجان‌ها را به قطعات کوچک‌تر خرد کرده و سپس داخل مخلوط آب و نمک برای ۱ ساعت خیس دهید تا تلخی بادمجان گرفته شود. حالا باید بادمجان را بخارپز یا آب پز کرد. روش پخت بادمجان برای تهیه ترشی بادمجان کاملاً اختیاری است.

اجازه دهید که بادمجان‌های نیم‌پز شده به مدت ۶ تا ۱۲ ساعت در آبکش قرار بگیرند تا آب اضافی‌شان گرفته شود. این کار باعث افزایش کیفیت ترشی، ماندگاری وعدم کپک زدن آن خواهد شد.

پس از مدت‌زمان تعیین شده، فلفل‌سبز، سیر و سبزی‌های معطر را خرد کرده و به همراه سایر چاشنی‌ها با بادمجان‌های پخته شده مخلوط کنید. الان وقت آن رسیده تا سرکه را با باقی مواد همراه کرد.

شیشه‌های درپوش‌دار انتخاب خوبی برای نگه‌داری ترشی بادمجان هستند. در صورت تمایل می‌توانید ۱.۲ قاشق چای‌خوری گلپر آسیاب شده و سیاه‌دانه هم به این مقدار مواد اولیه اضافه کنید.

طرز تهیه ترشی بادمجان

۲. طرز تهیه ترشی بادمجان شکم پر

ترشی بادمجان شکم پر نشانه هنر یک کدبانوی ایرانی است. یک مزه همه‌چیزتمام که در کنار غذاهای اصیل ایرانی انتخابی ایده‌آل خواهد بود.

برخلاف تصور برخی‌ها ترشی بادمجان شکم پر دستور تهیه پیچیده و دشواری ندارد؛ اما برای داشتن یک ترشی خوشمزه با ظاهری جذاب باید به چند نکته توجه داشت که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر

  • بادمجان کوچک: ۱ کیلوگرم
  • سرکه سفید: به مقدار لازم
  • سیر: ۱ بوته
  • سبزی معطر: ۲۰۰ گرم
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • گلپر: ۱ قاشق غذاخوری
  • سیاه‌دانه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: به مقدار لازم

دستور تهیه ترشی بادمجان شکم پر

شما نمی‌توانید از هر نوع بادمجانی برای تهیه ترشی بادمجان شکم پر استفاده کنید. بادمجان‌های کوچک که تخم ندارند گزینه خوبی برای این نوع ترشی هستند. برای شروع بادمجان‌ها را بشویید و کلاهک آن‌ها را تا حد ممکن برش بزنید. توجه داشته باشید که وجود این کلاهک‌ها باعث انسجام بادمجان‌ها و بهتر شدن ظاهر ترشی خواهد شد.

پس از خشک شدن بادمجان‌ها، روی آن‌ها از قسمت داخلی یک برش طولی نازک ایجاد کنید. دقت داشته باشید که نباید بادمجان به دو نیم تقسیم شود. سپس بادمجان‌ها را داخل ظرفی چیده و مقداری سرکه روی آن‌ها بریزید.

درپوش ظرف را بگذارید و اجازه دهید که برای ۵ دقیقه با بخار و سرکه بپزند. پس از آماده‌سازی بادمجان‌ها آن‌ها را کنار بگذارید و به سراغ مواد میانی بروید.

در صورت تمایل می‌توانید به‌جای پودر فلفل سیاه از فلفل‌سبز تازه استفاده کنید. سبزی معطر، پودر فلفل، سیر رنده شده، پودر گلپر، سیاه‌دانه و نمک را با هم مخلوط کنید.

اکنون بادمجان‌ها خنک شده‌اند و می‌توانید شکمشان را با مقداری از مواد میانی پر کنید. بهتر است که خیلی بادمجان‌ها را پر نکنید تا مانع از له شدن آن‌ها شوید. بادمجان‌ها را به‌آرامی در ظرف مدنظر بچینید و روی آن‌ها را با سرکه پر کنید.

طرز تهیه ترشی بادمجان

۳. طرز تهیه ترشی بادمجان تکه‌ای

ترشی بادمجان نگینی یا تکه‌ای یکی دیگر از انواع طرز تهیه ترشی بادمجان است که از نظر ظاهر و طعم با نمونه‌های قبلی متفاوت است.

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان تکه‌ای

  • بادمجان: ۱ کیلوگرم
  • سیر: ۵ حبه
  • فلفل‌سبز تند: ۳ عدد
  • سبزی معطر: ۲۰۰ گرم
  • سرکه سفید: به مقدار لازم
  • فلفل سیاه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: به مقدار لازم

دستور تهیه ترشی بادمجان تکه‌ای

شما می‌توانید بادمجان‌ها را پوست بگیرید یا با پوست برای ساخت ترشی آماده کنید. بادمجان‌ها را به‌صورت نگینی درشت خرد کرده و داخل قابلمه بریزید. روی بادمجان‌ها را با آب پر کنید یا به روش بخارپز آن‌ها را نیم‌پز کنید.

بادمجان‌ها را آبکش کرده و اجازه دهید که به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در فضای آزاد بماند تا آب اضافی‌شان کشیده شود. حالا نوبت به آماده‌سازی باقی مواد ترشی است. فلفل‌سبزها را نگینی ریز خرد کرده و کنار بگذارید.

شما می‌توانید از سبزیجات تازه یا خشک برای تهیه این نوع ترشی استفاده کنید؛ اما پیشنهاد می‌شود که سبزی تازه را برای ساخت این ترشی به کار ببندید. حالا باید بادمجان‌ها را با سبزیجات خرد شده، سیر ریز شده، ادویه‌ها و سرکه مخلوط کرده و داخل ظرفی مناسب ریخته و در یخچال نگه‌داری کرد.

طرز تهیه ترشی بادمجان

۴. طرز تهیه ترشی بادمجان لیته فوری

یکی دیگر از ترشی‌های بادمجان که در میان عموم مردم بسیار محبوب بوده، ترشی لیته است. طرز تهیه ترشی لیته فوری یکی از دستورهای تهیه آسانی است که می‌توانید آن را به‌راحتی در خانه تهیه کرده و در مدت‌زمان کوتاهی سرو کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه ترشی بادمجان لیته فوری

  • بادمجان: ۱ کیلوگرم
  • سرکه سفید: ۲ لیوان
  • سیر: ۵ حبه
  • فلفل‌سبز تند: ۴ عدد
  • سبزی معطر: ۱۰۰ گرم
  • هویج: ۲ عدد
  • فلفل‌دلمه‌ای: ۱ عدد
  • نمک: به مقدار لازم

دستور تهیه ترشی بادمجان لیته فوری

بخارپز کردن، دودی کردن و حتی پخت بادمجان در فر گزینه مناسبی برای آماده‌سازی بادمجان ترشی است. البته که دودی کردن بادمجان عطروطعم بهتری به ترشی خواهد داد. زمانی که بادمجان‌ها را پختید باید پوستشان را جدا کنید و به‌خوبی ریز کرده یا ساطوری کنید.

سیر و هویج را پوست گرفته و رنده بزنید. سپس به سراغ فلفل‌ها می‌رویم. فلفل‌سبز و فلفل‌دلمه‌ای‌ها را نگینی خرد کنید. حالا باید تمامی مواد اعم از سرکه، بادمجان‌های کبابی، سبزیجات خرد شده و چاشنی‌ها را با هم مخلوط کرده و داخل ظرفی مناسب بریزید.


بین متنی همه به جز افزایش وزن

این نوع ترشی لیته را می‌توانید پس از ۱۲ ساعت نوش جان کنید.

۵. طرز تهیه ترشی بادمجان دودی

اگر قصد دارید که ترشی بادمجان کبابی یا دودی تهیه کنید به‌احتمال زیاد با چندین طرز تهیه بادمجان ترشی کبابی آشنا می‌شوید که تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند؛ اما آنچه که در این بخش از مقاله طرز تهیه ترشی بادمجان لیمومی بررسی می‌شود یکی از نسخه‌های اصلی این چاشنی است.

طرز تهیه ترشی بادمجان

مواد لازم برای تهیه ترشی بادمجان دودی

  • بادمجان: ۱ کیلوگرم
  • سرکه سفید: ۳ لیوان
  • هویج: ۲ عدد
  • گل‌کلم خرد شده: ۲ لیوان
  • فلفل‌سبز تند: ۴ عدد
  • سیر: ۵ حبه
  • تخم گشنیز: ۱ قاشق چای‌خوری
  • سیاه‌دانه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • سبزی معطر: ۱۰۰ گرم
  • نمک: به مقدار لازم

دستور تهیه ترشی بادمجان دودی

بادمجان‌ها را بشویید و به کمک فر، اجاق یا کباب‌پز آن‌ها را دودی کنید. شما می‌توانید تکه‌ای زغال نسبتاً سرخ را پس از کبابی شدن بادمجان‌ها کنارشان قرار دهید تا به‌خوبی عطر دود به جان بادمجان‌ها بنشیند.

تا بادمجان‌ها خنک می‌شوند، هویج، سیر و فلفل‌سبز را به‌خوبی خرد می‌کنیم. بادمجان‌های کبابی را پوست گرفته و با ساطور یا گوشت‌کوب برقی خرد و یک‌دست کنید.

گل‌کلم‌های خرد شده را با ۱ لیوان سرکه به مدت ۵ دقیقه روی اجاق قرار دهید تا کمی نرم شوند. در آخر برای آزاد شدن عطر بهتر چاشنی و ادویه‌ها آن‌ها را به مخلوط سرکه و گل‌کلم اضافه می‌کنیم. شما در این مرحله تخم گشنیز، سیاه‌دانه، سبزی‌های معطر و نمک را به ترکیب گل‌کلم و سرکه افزوده‌اید.

حالا نوبت به آن رسیده تا همه مواد را با هم مخلوط کنید. ترشی بادمجان کبابی را داخل ظرفی درپوش‌دار ریخته و در یخچال نگه‌داری کنید. معمولاً این نوع ترشی بادمجان بعد از ۵ تا ۷ روز به‌خوبی جاافتاده و قابل‌مصرف است. نوش جان.

طرز تهیه ترشی بادمجان

فوت و فن‌های طرز تهیه ترشی بادمجان

فرقی نمی‌کند که شما از کدام دستور تهیه ترشی بادمجان برای تهیه این چاشنی استفاده می‌کنید. درهرصورت توجه به نکات و فوت و فن‌های زیر باعث بهتر شدن عطر، طعم، رنگ، کیفیت و ماندگاری ترشی شما خواهد شد.

  1. استفاده از بادمجان‌های مشکی که کیفیت بیشتری نسبت به سایر همتایان خود دارند. معمولاً این نوع بادمجان‌ها شیرین و تخم کمتری دارند. از این رو برای تهیه ترشی بسیار مناسب هستند.
  2. سرکه انگور از نوع سفید و قرمز بهترین انتخاب برای به کار بردن در طرز تهیه ترشی بادمجان خواهند بود. البته امکان استفاده از سایر سرکه‌ها همچون سرکه سیب، خرما یا موارد دیگر نیز هست.
  3. مقدار سرکه معمولاً بسته به نوع و مقدار مواد اولیه ترشی متفاوت است. به همین دلیل توصیه می‌شود که سرکه را کم‌کم به ترشی اضافه کنید تا مانع از رقیق شدن بافت ترشی بادمجان شوید.
  4. طعم تند یک انتخاب است بنابراین بسته به ذائقه فلفل سیاه، فلفل‌سبز تازه و پودر فلفل قرمز را در ترشی بادمجان بریزید.
  5. برای طعم‌دار کردن ترشی بادمجان می‌توانید به این ترشی، ادویه‌هایی مانند تخم گشنیز، سیاه‌دانه یا زیره اضافه کنید.
  6. سبزی‌هایی که عموماً در ترشی بادمجان و سایر ترشی‌ها به کار می‌روند شامل: نعناع، گشنیز و ترخون می‌شود. استفاده از سبزیجات تازه و باکیفیت، در کنار مقدار اندکی پودر نعناع خشک تأثیر زیادی در عطروطعم نهایی ترشی دارد.
  7. استفاده از سرکه بی‌کیفیت یا کم می‌تواند باعث فساد سریع ترشی شود.
  8. اضافه کردن یک لایه نازک روغن زیتون روی سطح ترشی می‌تواند مانعی از فساد و کپک زدن ترشی باشد.
  9. ترشی‌ها باید در جای خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری شوند. اگر ترشی‌ها را در یخچال نگهداری کنید، ماندگاری آن‌ها بیشتر می‌شود.
  10. سیر، زردچوبه و گلپر خاصیت ضدعفونی‌کننده دارند و می‌توانند به افزایش ماندگاری ترشی کمک کنند.

کلام آخر

باتوجه‌به اینکه ترشی بادمجان سرشار از فیبر رژیمی بوده و مقدار کالری کمی دارد. پس از مصرف احساس سیری ایجاد می‌کند؛ بنابراین می‌تواند بخشی از رژیم غذایی کاهش یا کنترل وزن باشد.

شما این فرصت را دارید که با کمک ۵ طرز تهیه ترشی بادمجان و نکات طلایی آن، انواع مختلفی از این چاشنی را در منزل تهیه و نوش جان کنید.

اگر به‌منظور کاهش وزن یا تناسب‌اندام به دنبال تهیه انواع خوراک، دسر و چاشنی هستید، پیشنهاد می‌کنیم با متخصصین لیمومی دررابطه‌با رژیم مزوبولیک گفت‌وگو کنید.

مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.

منابع

feastingathome

youtube

veganlovlie

seriouseats

<لیمومی / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *