خواص جگر مرغ

۱. جغور بغور با جگر مرغ

جغور بغور یکی از غذاهای بسیار پرطرفدار است که با جگر مرغ تهیه می‌شود.

مواد لازم برای پخت جغور بغور

جگر مرغ: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۲ عدد بزرگ

سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط

رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

فلفل سبز: ۱ عدد (اختیاری)

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه جغور بغور با جگر مرغ

 ابتدا جگر مرغ را شسته و به تکه‌های کوچک تقسیم کنید. سعی کنید اندازه جگرها به قدری باشد که پخت آن‌ها سخت نشود و در هنگام پختن، به طور یکنواخت بپزند.

پیازها را پوست گرفته و به صورت خلالی یا نگینی خرد کنید. سپس آن‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.

حالا که پیازها سرخ شدند، جگرهای خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت متوسط تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.

رب گوجه‌فرنگی را به مخلوط اضافه کنید و همراه با زردچوبه، نمک و فلفل سیاه تفت دهید تا رب گوجه‌فرنگی خوب با مواد ترکیب شود.

سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و به قطعات کوچک خرد کنید. آن‌ها را در طرف دیگری سرخ کرده سپس به خوراک اصلی اضافه کنید. فلفل سبز را هم می‌توانید در این مرحله اضافه کنید. جغور بغور مرغ آماده است. آن را به صورت گرم با نان تازه یا برنج سرو کنید.

خواص جگر مرغ

۲. دوپیازه جگر مرغ

دوپیازه جگر مرغ تفاوت زیادی با جغور بغور ندارد. البته برای این غذا چند دستور مختلف وجود دارد؛ برخی آن را با رب گوجه فرنگی طبخ می‌کنند و عده‌ای دیگر بدون رب و با آویشن و زیره.

مواد لازم برای دوپیازه جگر مرغ

جگر مرغ: ۳۰۰ گرم

پیاز: ۳ عدد متوسط

سیب‌زمینی: ۲ عدد متوسط

زیره و آویشن: به مقدار لازم


بین متنی همه به جز افزایش وزن

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه دوپیازه جگر مرغ

جگر مرغ‌ها را تمیز کرده و به قطعات کوچک برش دهید. سپس پیازها را به صورت نگینی خرد و در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.

جگرهای خرد شده را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید تا جگرها تغییر رنگ دهند. در این مرحله می‌توانید ادویه‌ها را به همراه آویشن و زیره به مخلوط اضافه کنید. اگر می‌خواهید این غذا را رب گوجه فرنگی بپزید، در همین مرحله باید رب را به ماهتیابه اضافه نمایید.

درست مثل روش قبلی، سیب‌زمینی‌ها را پوست گرفته و خرد کنید و حسابی سرخشان کنید. کمی دیگر از زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و همراه با سیب‌زمینی‌ها به مخلوط اضافه کنید و بگذارید مواد با هم پخته و طعم‌دار شوند.

خواص جگر مرغ

۳. جگر مرغ سرخ‌کرده همراه با پلو

اگر می‌خواهید جگر مرغ را با پلو سرو کنید و جلوی مهمان بگذارید حتما این غذا را با روش زیر تهیه کنید.

مواد لازم برای جگر مرغ با پلو

جگر مرغ: ۵۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد بزرگ

سیر: ۲ حبه

زردچوبه، نمک و فلفل قرمز: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)

طرز تهیه خوراک جگر مرغ با پلو

قبل از هرکاری جگر مرغ‌ها را شسته و به تکه‌های کوچک تقسیم کنید.

حالا نوبت به تفت دادن سیر و پیاز می‌رسد. پیاز را به صورت نگینی خرد و تا طلایی شدن در روغن سرخ کنید. سیر را هم خیلی ریز خرد کرده و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.

جگرها را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کرده و ۱۰ دقیقه با هم تفت دهید تا رنگشان تغییر کند. در همین مرحله زردچوبه، نمک و فلفل قرمز را به مخلوط اضافه کنید و بگذارید مواد خوب پخته و طعم‌دار شوند. اگر دوست دارید، می‌توانید در انتها کمی آبلیمو هم به غذا اضافه کنید.

خواص جگر مرغ

۴. خوراک جگر مرغ با سبزیجات

یک پیشنهاد خوب برای طرفداران جگر مرغ اینکه حتما یکبار این غذا را با سبزیجات بپزید و مزه بی‌نظیرش را امتحان کنید. قطعا از خوردن آن پشیمان نخواهید شد.

مواد لازم برای جگر مرغ با سبزیجات

جگر مرغ: ۴۰۰ گرم

فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد

قارچ: ۲۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد متوسط

گوجه‌فرنگی: ۲ عدد

سیر: ۲ حبه

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک جگر مرغ با سبزیجات

* مرحله اول:

پیاز را نگینی خرد کنید و همراه با سیر پوره‌شده یا خرد شده در یک ماهتیابه سرخ کنید تا به مرحله طلایی شدن برسد. در حین سرخ کردن پیازها، جگر مرغ‌ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و کنار بگذارید.

وقتی که پیازها طلایی شدند، جگرها را به ظرف اضافه کنید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه تفت دهید تا خوب پخته شوند و رنگشان به گوشت پخته برسد.

فلفل دلمه‌ای، گوجه فرنگی و قارچ‌ها را هم خرد و به جگر مرغ اضافه کنید. سپس زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را داخل غذا ریخته و مواد را با هم تفت دهید. اجازه دهید تا سبزیجات کاملا پخته شوند و خوراک جا بیفتد.

۵. خوراک جگر مرغ با سیب‌زمینی

تفاوت اصلی این غذا با جغور بغور در اندازه پیازهای آن است. این یکی با سیب زمینی بیشتری درست می‌شود و نسبت به جغور بغور پیاز بیشتری دارد. همچنین استفاده از رب گوجه فرنگی یا خود گوجه فرنگی در این غذا هم اختیاری است.

مواد لازم برای پخت جگر مرغ با سیب زمینی

جگر مرغ: ۳۰۰ گرم

سیب‌زمینی: ۳ عدد متوسط

پیاز: ۱ عدد بزرگ

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه خوراک جگر مرغ با سیب زمینی

جگرها را شسته و به قطعات کوچک برش بدهید. پیازها را هم خلالی خرد و حسابی در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.

سیب‌زمینی‌ها را بشورید، پوست بگیرید و به قطعات کوچک خرد کنید. آن‌ها قبل از پیازها یا در ظرف دیگری سرخ کنید و کنار بگذارید.

وقتی که پیازها طلایی شد، نوبت پخت جگرهاست. آن‌ها را همراه با ادویه‌ها و در صورت لزوم رب گوجه فرنگی به ماهیتابه اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا خوب پخته و طعم‌دار شوند.

سیب زمینی‌های سرخ‌شده را به مخلوط غذا اضافه کنید و کمی تفت دهید تا مزه‌ها ترکیب شوند. غذای شما آماده است.

جمع بندی

جگر مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و مفید برای بدن ماست که حتی در دوران رژیم غذایی هم می‌شود از آن خورد و لذت برد. اگر می‌خواهید کالری‌های این غذا را کم کنید بهتر است آن را با سبزیجات بخارپز میل کنید تا کمتر از سرخ‌کردنی‌ها استفاده کرده باشید.

نکته کنکوری در پخت جگر مرغ این است که نباید آن را بیش از حد تفت دهید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه برای پخت کلیه مراحل این غذا کافیست و به محض تغییر رنگ جگرها بهتر است آن را از روی گاز بردارید تا سفت و خشک نشود.

مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.

<لیمومی / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *