طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو ساده و خوشمزه

مواد اولیه دلمه برگ مو:

  • برگ مو: ۵۰۰ گرم
  • برنج: ۱ پیمانه
  • لپه: نصف پیمانه
  • سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید، مرزه و ترخون): ۲۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • روغن: ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو کلاسیک و ساده

مرحله اول:

لپه‌ها را خوب پاک کنید و در قابلمه روی اجاق گاز قرار دهید تا نیم‌پز شوند.

مرحله دوم:

پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس سبزی‌های خرد شده را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت دهید.

مرحله سوم:

برنج شسته‌شده را هم بپزید تا نیم‌پز شود بعدا لپه‌های پخته‌شده را همراه با ادویه‌ها به مواد ماهیتابه اضافه کنید و ۵ دقیقه تفت دهید.

مرحله چهارم:

برگ‌های مو را شسته و آماده کنید. از مواد داخل برگ‌ها گذاشته و به آرامی بپیچید. سپس دلمه‌ها را در قابلمه روی همدیگر بگذارید، کمی آب و روغن به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه بپزید.

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو آذری

مواد اولیه دلمه برگ مو آذری:

برگ مو: ۵۰۰ گرم

برنج: ۱ پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: ۱۵۰ گرم

لپه: نصف پیمانه

سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید): ۱۵۰ گرم

پیاز: ۱ عدد بزرگ

زعفران دم‌کرده: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو آذری

مرحله اول:

در این روش هم باید ابتدا لپه‌ها را در آبجوش ریخته و صبر کنید تا نیم‌پز شوند.

مرحله دوم:

پیاز را ریز خرد کرده و با گوشت چرخ‌کرده و ادویه‌ها در ماهیتابه‌ای جداگانه تفت دهید.

مرحله سوم:

برنج‌ را بشویید و آن‌ها را هم در مرحله نیم‌پخته نگه دارید. سپس همراه با لپه و سبزی‌ها به ماهیتابه اضافه کرده و مواد را باهم ترکیب کنید.

مرحله چهارم:


بین متنی همه به جز افزایش وزن

برگ موها را آماده کرده و مقداری از مواد را داخل آنها بگذارید سپس به شکل استوانه‌ای یا بقچه‌ای بپیچید. دلمه‌ها را در قابلمه چیده و کمی زعفران دم‌کرده روی آن‌ها بریزید. حدود ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا غذای شما آماده شود.

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو اصفهانی

مواد اولیه دلمه برگ مو اصفهانی:

برگ مو: ۵۰۰ گرم

برنج: نصف پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم

لپه: نصف پیمانه

سبزی دلمه (تره، جعفری، نعناع): ۲۰۰ گرم

کشمش: ۳ قاشق غذاخوری

پیاز: ۱ عدد

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

آبغوره: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو اصفهانی

مرحله اول:

درست مثل روش‌های قبلی لپه‌ها را بپزید تا به مرحله نیم‌پیزشده برسند.

مرحله دوم:

پیاز را به‌صورت نگینی یا خلالی خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت و ادویه‌ها را اضافه کنید و تا پخته شدن کامل گوشت تفت دهید.

مرحله سوم:

برنج شسته‌شده را برای چند دقیقه روی گاز قرار دهید تا نیم‌پز شود. زمانیکه آماده شد به همراه لپه‌های نیمه پخته و سبزی خردشده به گوشت‌ها اضافه کنید و مواد را به خوبی مخلوط کنید.

مرحله چهارم:

اگر دوست داشته باشید می‌توانید کشمش را به مخلوط دلمه اضافه کنید و با مواد کمی تفت دهید. سپس آن را داخل برگ مو بریزید و بپیچید تا آماده طبخ نهایی شود.

طرز تهیه دلمه برگ مو

مرحله پنجم:

دلمه‌ها را در قابلمه بچینید. مقداری آبغوره روی آن‌ها بریزید تا با ترکیب کشمش‌ها مزه ملسی پیدا کند و به مدت ۴۵ دقیقه بپزید.

طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی

مواد اولیه دلمه برگ مو شیرازی:

برگ مو: ۵۰۰ گرم

برنج: نصف پیمانه

گوشت چرخ‌کرده: ۱۵۰ گرم

سبزی دلمه (تره، شوید، ترخون، نعناع): ۲۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

زرشک: ۲ قاشق غذاخوری

گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی

مرحله اول:

ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت دهید، سپس گوشت و ادویه‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید تا خوب پخته شود.

مرحله دوم:

برنج را شسته و نیم‌پز کنید. سپس همراه با سبزی خردشده، گردو و زرشک را به مواد ماهیتابه اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه همه را با همدیگر تفت دهید.

طرز تهیه دلمه برگ مو

مرحله سوم:

برگ‌های مو را آماده کرده و از مواد داخل آن‌ها گذاشته و به صورت استوانه‌ای بپیچید.

مرحله چهارم:

دلمه‌ها را در قابلمه چیده و با کمی آب و روغن به مدت ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید.

طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت

مواد اولیه دلمه بدون گوشت:

برگ مو: ۵۰۰ گرم

برنج: ۱ پیمانه

لپه: نصف پیمانه

سبزی دلمه (تره، جعفری، شوید): ۲۰۰ گرم

پیاز: ۱ عدد

زرشک: ۳ قاشق غذاخوری

گردو خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

آبغوره: به مقدار لازم

نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه دلمه برگ مو

طرز تهیه دلمه برگ مو بدون گوشت

مرحله اول:

لپه‌ها و برنج را درون قابلمه‌های جداگانه بپزید تا نیم‌پز شوند.

مرحله دوم:

پیاز را خرد کرده و در ماهیتابه تفت دهید، سپس سبزی‌های خرد شده و ادویه‌ها را به مخلوط اضافه کنید.

مرحله سوم:

زرشک و گردو را هم داخل ماهیتابه اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید. سپس برگ موها را آماده کنید و از مواد داخل آن‌ها گذاشته و بپیچید.

مرحله چهارم:

دلمه‌ها را در قابلمه دیگری روی هم بچینید و مقداری آبغوره به ظرف اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه نگه دارید تا دلمه‌ها خوب پخته شوند.

نتیجه گیری

دلمه برگ مو یکی از غذاهای خوش‌خوراک است که می‌توانید به راحتی آن را در خانه درست کنید. اگر هم در رژیم لاغری باشید می‌توانید آن را کاملا رژیمی و کم‌روغن آماده کنید و به‌عنوان وعده اصلی یا میان‌وعده‌های قبل از باشگاه سرو کنید.

مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.

<لیمومی / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *