۱. طرز تهیه مربا انجیر زرد
انجیر زرد یکی از انتخابهای متداول و ایدهآل برای پخت مربا آن است. توصیه میشود که برای پخت مربا انجیر زرد؛ از میوههای یکدست و نیمه رسیده استفاده کنید. برای شروع مواد اولیه زیر را فراهم کرده و آستینها را بالا بزنید.
مواد لازم برای طرز تهیه مربا انجیر زرد
- انجیر زرد: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۷۰۰ گرم
- آب: ۲ لیوان
- آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
- عرق هل یا گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق چایخوری
دستور تهیه مربا انجیر زرد
ابتدا انجیرها را بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافیشان کشیده شود. اگر انجیرها بزرگ هستند آنها را به دو نیم تقسیم کرده و اگر ریز هستند به همان صورت برای پخت مربای انجیر آماده کنید. هر چند که این مرحله کاملاً سلیقهای و انتخابی است.
شکر و آب را داخل قابلمهای مناسب ریخته و روی حرارت متوسط اجاق قرار دهید تا شهد مربا شروع به جوشیدن کند. بهمحض ایجاد اولین حبابها در شهد مربا، انجیرها را داخل قابلمه بریزید. مواد را هم بزنید تا کاملاً با هم ترکیب شوند.
حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بعد انجیرها بهخوبی نرم شدند و آماده افزودن ادویه و سایر چاشنیها هستند. باتوجهبه ذائقه خود میتوانید مربا انجیر را با دانه یا عرق هل، گلاب یا وانیل مزهدار کنید. در این مرحله گلاب و زعفران دمکرده را به مربا انجیر زرد اضافه میکنیم و اجازه میدهیم که حدود ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد.
کار شما پس از آزمایش شهد مربا به پایان میرسد. اکنون زمان آن رسیده که قوام مربا انجیر را بررسی کنیم. این مرحله نهتنها بر کیفیت، بافت و غلظت مربا تأثیر میگذارد، بلکه مدتزمان نگهداری و طعم مربا را هم تعیین میکند.
زمانی که ۴۰ دقیقه از پخت مربا انجیر با حرارت متوسط گذشت، ۱ قاشق غذاخوری از شهد مربا را برداشته و در ظرفی ثابت قرار دهید تا خنک شود. اگر غلظت شربت بهاندازه معمول بود، حرارت اجاق را خاموش کرده و پس از خنک شدن مربا آن را در ظرفی درپوشدار ریخته و در یخچال نگهداری میکنیم.
در غیر این صورت حدود ۵ دقیقه دیگر به جوشاندن مربا ادامه دهید تا قوام شربت بهاندازه کافی برسد.
۲.طرز تهیه مربا انجیر سیاه
مربا انجیر سیاه از محبوبترین دسرهایی است که در میان عموم مردم طرفدار دارد. بهطوریکه هر خانم کدبانویی حداقل یک مرتبه این مربا را تهیه کرده است. در ادامه طرز تهیه مربا انجیر سیاه را با هم بررسی میکنیم. شما این فرصت را دارید که با در نظر داشتن نکات مهم آن به سبک حرفهایها مربا بپزید.
مواد لازم برای طرز تهیه مربا انجیر سیاه
- انجیر سیاه: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۷۰۰ گرم
- آب: ۲ لیوان
- آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
- عرق هل: ۱ قاشق چایخوری
- گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
دستور طرز تهیه مربا انجیر سیاه
در گام نخست انجیرها را شسته و بسته به سلیقه بهصورت کامل یا خرد شده برای پخت آماده کنید. اگر قصد دارید که انجیرها را خرد کنید باتوجهبه درشت یا ریز بودن میوهها آن را به دو یا نهایتاً چهار قسمت خرد کنید.
شکر و آب را داخل ظرفی مناسب ریخته و روی حرارت اجاق بگذارید تا به جوش برسد. انجیرها را داخل شربت بریزید و اجازه دهید که برای ۳۰ دقیقه در شهد بجوشد و مزهدار شود. حالا نوبت به افزودن آبلیمو است.
پس از ۵ دقیقه عرق هل و گلاب را به مربا اضافه کرده و درپوش قابلمه را میگذاریم. حرارت اجاق را در حد دم گذاشتن پلو تنظیم کرده و صبر میکنیم تا رنگ مربا کمی تیره شود. این مرحله حدود ۱۰ دقیقه زمان خواهد برد.
با گذشت این زمان شهد مربا را مطابق طرز تهیه مربا انجیر زرد تست میکنیم تا به غلظت مناسب رسیده باشد. اگر آزمایش شما موفق بود اجاق را خاموش کرده و پس از خنک شدن مربا آن را در ظرفی درپوشدار ریخته و در یخچال برای ۶ تا ۸ ماه نگهداری کنید. در غیر این صورت ۵ دقیقه دیگر زمان دهید تا شربت مربا انجیر غلیظ شود.
۳.طرز تهیه مربا انجیر سبز
مربا انجیر سبز را میتوانید به کمک انجیرهای نارس تهیه کرد. این نوع مربا ظاهری مجلسیتر و بافتی منسجمتر دارد. برای شروع مواد اولیه مورد نیاز را فراهم کرده و گامبهگام با دستور پیش بروید.
مواد لازم برای طرز تهیه مربا انجیر سبز
- انجیر سبز: ۱ کیلوگرم
- شکر: ۱ کیلوگرم
- آب: ۳ لیوان
- آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
- عرق هل یا گلاب: ۱ قاشق غذاخوری
- زعفران دمکرده: ۱ قاشق غذاخوری
دستور طرز تهیه مربا انجیر سبز
انجیرها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب ولرم خیس داده و سپس بشویید. این کار باعث میشود که شیره انجیر بر کیفیت مربا تأثیر منفی نگذارد. حالا مطابق دستور تهیه مربا انجیر زرد یا طرز تهیه مربا انجیر سیاه شربت مربا را آماده کرده و انجیرها را داخل شهد بیندازید.
پس از ۳۵ دقیقه زعفران دمکرده را به مربا میافزاییم و درپوش قابلمه را به مدت ۱۰ دقیقه میگذاریم تا رنگ مربا تغییر کند. حالا وقت آن رسیده که چاشنی موردنظرتان را به مربا اضافه کنید. پس از افزودن عرق هل یا گلاب ۳ تا ۵ دقیقه صبر میکنیم. سپس آبلیمو را به محتویات قابلمه اضافه خواهیم کرد.
درپوش قابلمه را میگذاریم و ۱۰ دقیقه بعد آزمایش غلظت شهد مربا را انجام میدهیم. در صورت به قوام رسیدن مربا زیر اجاق را خاموش میکنیم. کار شما به اتمام رسید. نوش جان.
۴.طرز تهیه مربا انجیر با انجیر خشک
مربا انجیر را میتوان به دو شکل تهیه کرد یا باید از میوه تازه برای پخت مربا کمک بگیریم یا در صورت تمایل میوه خشک شده آن را برای تهیه مربا آماده کنیم.
دستور پخت مربا انجیر با انجیر خشک هیچ تفاوتی با طرز تهیه مربا انجیر زرد یا سیاه ندارد. تنها نکته مهم نوع آمادهسازی انجیر خشک است. شما باید انجیر خشک را بهخوبی با آب ولرم بشویید، سپس آن را در ظرفی درپوشدار ریخته و روی آن را با آب ولرم پر کنید.
حدود ۱۲ تا ۱۸ ساعت زمان دهید تا انجیر خشک بهخوبی خیس بخورد. بهازای هر ۵۰۰ گرم انجیر خشک، ۷۰۰ گرم شکر و ۴ لیوان آب یا ۲ لیوان آب انجیر اضافه کنید.
۵.طرز تهیه مربا انجیر رژیمی
برای پخت مربا انجیر به روش رژیمی میتوانید از یکی از دستورهای پخت قبلی مانند طرز تهیه مربا انجیر زرد استفاده کنید با این تفاوت که در این رسپی شما باید بهازای هر ۱ کیلوگرم انجیر، ۴۰۰ گرم عسل، شیره انجیر، شیره انگور یا توت، شیره استویا یا شکر قهوهای استفاده کنید.
پیشنهاد میشود که مربا انجیر رژیمی را به مقدار کمتری تهیه کرده و حتماً در یخچال به مدت ۱ تا ۳ ماه نگهداری کنید. نوش جان.
کلام آخر
انجیر یک میوه مغذی کمکالری و پر فیبر است که علاوه بر تنظیم قند خون، تقویت متابولیسم و احساس سیری مانع از پرخوری شده و در نهایت باعث کاهش چربیهای شکمی و حفظ انرژی میشود.
مربا انجیر تمامی این ویژگیها را داراست و میتواند بهعنوان یک میانوعده سالم و حتی رژیمی مورد استفاده قرار بگیرد. شما این فرصت را دارید که با کمک ۵ طرز تهیه مربا انجیر این دسر را در خانه بپزید.
چنانچه که برای رسیدن به تناسباندام به دنبال یک رژیم غذایی مناسب هستید میتوانید از فرصت مشاوره رایگان لیمومی برای دریافت رژیم مزوبولیک استفاده کنید.
مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.
منابع
bbcgoodfood
foodandwine
<لیمومی / منبع