طرز تهیه مربای به با پوست
مواد لازم:
به: ۱ کیلوگرم
شکر: ۸۰۰ گرم
آب: ۴ لیوان
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
چوب دارچین (اختیاری): ۱ تکه
مراحل تهیه مربای به با پوست
-
آمادهسازی بهها:
ابتدا بهها را بشویید و به همراه پوستشان خرد کنید.میتوانید بهها را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید یا به شکل دلخواه با قالبهای فانتزی یا خلالی برش بزنید.
در یک قابلمه بزرگ، آب را بجوشانید و تکههای به را به آن اضافه کنید. بهها را حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا نیمپز شوند.
-
اضافه کردن شکر و دارچین:
شکر را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا حل شود. اگر میخواهید طعم دارچین به مربا اضافه شود، چوب دارچین را هم در همین مرحله اضافه کنید.
اجازه دهید مواد با حرارت ملایم حدود ۲ ساعت بجوشند تا بهها نرم شوند و شیره مربا قوام پیدا کند.
-
اضافه کردن آبلیمو:
در پایان پخت، آبلیمو را اضافه کنید تا از شکرک زدن مربا جلوگیری شود. چوب دارچین را هم از مواد خارج کنید. سپس مربا را درون ظرف شیشهای ریخته و پس از خنک شدن، در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای به خانگی رنده شده
مواد لازم:
به: ۱ کیلوگرم
شکر: ۷۵۰ گرم
آب: ۳ لیوان
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
مراحل تهیه مربای به رنده شده
در اولین گام باید بهها را خوب شسته و به همراه پوست رنده کنید. بهتر است بهها را به صورت ریز رنده کنید تا بافت مربا یکدستتر شود.
مثل مرحله قبلی مقداری آب را در قابلمهای بزرگ بجوشانید و بههای رنده شده را به آن اضافه کنید. آنها را حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید تا نرم شوند.
-
اضافه کردن شکر:
شکر را به بههای نرم شده اضافه کرده و مواد را به خوبی هم بزنید. اجازه دهید مربا به مدت ۱ تا ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه با حرارت کم بجوشد تا شیره مربا غلیظ شود و قوام آید.
-
اضافه کردن آبلیمو:
زمانیکه خوب مربا قوام آمد در انتهای پخت، آبلیمو را اضافه کرده و سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید. زمانیکه خنک شد مربا را در ظرف شیشهای بریزید و داخل یخچال بگذارید تا خراب نشود.
طرز تهیه مربای به نگینی
مواد لازم:
به: ۱ کیلوگرم
شکر: ۸۰۰ گرم
آب: ۴ لیوان
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
مراحل تهیه مربای به نگینی
-
خرد کردن بهها:
پس از اینکه بهها را خوب شستید و خشک کردید، به شکل مکعبهای کوچک یا نگینی خرد کنید. سعی کنید اندازه قطعات یکسان باشد تا مربا به صورت یکنواخت پخته شود.
-
جوشاندن بهها:
در قابلمهای آب را به جوش بیاورید و تکههای به را به آن اضافه کنید. حدود ۲۰ دقیقه بجوشانید تا نیمپز شوند.
-
اضافه کردن شکر:
شکر را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید تا با بهها حل شود.
-
اضافه کردن آبلیمو:
مربا را حدود ۲ ساعت با حرارت ملایم بجوشانید تا بهها نرم و شیره مربا قوام پیدا کند. آبلیمو را در انتها به قابلمه اضافه کنید تا مربا شکرک نزند. پس از خنک شدن نیز مربا را در ظرف شیشهای بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای به شفاف
مواد لازم:
به: ۱ کیلوگرم
شکر: ۹۰۰ گرم
آب: ۵ لیوان
آبلیمو: ۱ قاشق چایخوری
مراحل تهیه مربای به شفاف
-
خرد کردن بهها:
برخلاف روشهای قبلی که همگی به را خرد و ریز میکردیم در این روش باید بهها را شسته و در اندازه قطعات بزرگتر خرد کنید. دقت کنید که تکههای به باید بزرگ باشند تا ظاهری شفاف داشته باشند.
مقداری آب را در قابلمه بزرگی بجوشانید و تکههای به را اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه بجوشانید تا بهها کمی نرم شوند.
-
اضافه کردن شکر:
مثل دستورپختهای قبلی شکر را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید به آرامی حل شود. دقت کنید که در طرز تهیه مربای به خانگی برای شفاف شدن آن باید مربا را به روش پخت طولانی آماده کنید. پس مربا باید با حرارت ملایم حدود ۳ تا ۴ ساعت بجوشد تا بهها شفاف شوند و رنگ قرمزی پیدا کنند. این مرحله زمانبر است، اما نتیجه نهایی بسیار دلپذیر خواهد بود.
-
اضافه کردن آبلیمو:
زمانیکه پخت به کامل شد، مقداری آبلیمو را اضافه کرده و مربا را از روی حرارت بردارید. مربای شفاف را پس از خنک شدن در ظرف شیشهای بریزید و داخل یخچال بگذارید تا خراب نشود.
نکات مهم برای تهیه مربای به
- همیشه در انتهای پخت، آبلیمو را اضافه کنید تا از شکرک زدن مربا جلوگیری شود.
- مربای به باید با حرارت ملایم و به آرامی بجوشد تا رنگ و طعم بهتری پیدا کند.
- بهتر است از بههای رسیده و تازه استفاده کنید تا مربا خوشعطرتر و با طعم بهتری باشد.
- استفاده از هل درحین پخت مربا میتواند عطر و طعم آن را بسیار دلپذیر کند.
جمع بندی
مربا یکی از خوشمزهترین خوراکیهاست اما اگر در دوران رژیم لاغری باشید احتمالا باید دور آن را خط بکشید. البته اینطور نیست و اگر شما از طرفداران مربا هستید میتوانید با یادگیری طرز تهیه مربای به خانگی به حاجت دلتان برسید.
این مربا علاوهبر خواص مفید و کالری کم، میتواند به هضم غذای شما کمک کند و میل به خوردن شیرینی را در شما کاهش دهد. پس بهتر است با یکی از این دستورپختها آن را به لیست خوراکیهایتان اضافه کنید.
مخاطب عزیز! این مطلب جنبه آموزشی و اطلاعات عمومی دارد. همچنین بر اساس علم روز دنیا نوشته شده است. با این حال اگر مشکل و یا بیماری جسمی دارید، برای اجرای آن فقط با پزشک متخصص مشورت کنید.
<لیمومی / منبع