ابزارهای جانبی دستگاههای هوشمند، اگر محبوبتر از خود آنها نباشند از محبوبیت کمتری نیز برخوردار نیستند. این ابزارها، وسایل کاربردی هستند که هر کدام با هدف و منظوری مورد استفاده قرار میگیرند. یکی از محبوبترین وسایل جانبی دستگاههای هوشمند، هندزفریها هستند که به منظور گوش دادن به موسیقی یا هر نوع محتوای صوتی و همچنین برقراری تماس و مکالمه بدون دخالت دست مورد استفاده قرار میگیرند. به همین دلیل افراد زیادی در طول روز از این ابزار استفاده میکنند اما باید توجه داشت که استفاده مکرر و طولانی مدت از هندزفری میتواند سلامت بدن را به خطر اندازد.
خطرات و عوارض استفاده طولانی مدت از هندزفری
هر ابزاری اگر به صورت صحیح مورد استفاده قرار نگیرد میتواند باعث بروز عوارض و آسیبهایی شود. استفاده مکرر و طولانی مدت از هندزفری یکی از مشکلاتی است که پزشکان در مورد آن هشدار دادهاند. استفاده مدام از هندزفری میتواند مشکلاتی را برای سلامتی افراد به ویژه در مورد شنوایی به وجود آورد که ضرورت دارد در مورد نحوه و مدت استفاده از آنها ملاحظاتی را در نظر گرفت. مهمترین عوارض استفاده طولانی مدت از هندزفری برای بدن به شرح زیر است.
● آسیب شنوایی
استفاده طولانی مدت از هندزفری و گوش دادن به موسیقی با صدای بلند میتواند آسیب جدی به شنوایی وارد کند. برای درک بهتر شدت صدای گوش دادن به موسیقی با هندزفری، تصور کنید که اره برقی و موتورسیکلت صدایی با شدت ۱۰۰ دسیبل تولید میکنند که میتواند در کمتر از ۳۰ دقیقه آسیب جدی به شنوایی وارد کند. گوش دادن به موسیقی با هندزفری نیز اگر با ۷۰ درصد بلندی صدا انجام شود صدایی با قدرت ۸۵ دسیبل تولید میکند که میتواند به مرور زمان باعث کاهش شنوایی فرد شود.
به همین دلیل بهتر است در خصوص استفاده از هندزفری قانون ۶۰-۶۰ را رعایت کنید و موسیقی را با ۶۰ درصد بلندی صدا و به مدت زمان حداکثر ۶۰ دقیقه گوش دهید.
● عفونت گوش
اشتراک گذاشتن هندزفری با دیگران یکی از سادهترین راههای انتقال عفونت است. هندزفری، هدست و هدفونها در صورت استفاده طولانی مدت، دمای گوش را بالا میبرند که این امر میتواند باعث سایش پوست و به وجود آمدن باکتریهای مضر شود. به همین دلیل بهتر است هندزفری خود را با کسی به اشتراک نگذارید و آن را پس از هر بار استفاده به خوبی ضدعفونی کنید.
● کاهش توجه
استفاده مداوم و طولانی مدت از هندزفری برای گوش دادن به موسیقی، مکالمه و غیره باعث میشود که فرد کمتر به محیط پیرامون خود توجه داشته باشد و متوجه اتفاقات اطراف خود نشود. به همین دلیل ممکن است فرد در هنگام رانندگی، دوچرخهسواری یا حتی پیادهروی دچار حادثه و آسیب شود. به همین دلیل بهتر است در این شرایط موسیقی را با صدای کمتری گوش دهیم تا بتوانیم صداهای محیط اطراف را نیز بشنویم.
● سرگیجه
به احساس عدم تعادل در فرد سرگیجه گفته میشود که با علائم دیگری مانند حالت تهوع و استفراغ همراه میشود. یکی از عوامل اصلی بروز سرگیجه در افراد، مشکلات داخلی گوش است که میتواند در اثر بیماریهای مختلف یا عفونت بوجود آید. به همین دلیل استفاده مداوم و طولانی مدت از هندزفری از طریق افزایش احتمال آسیب به گوش یا عفونت میتواند باعث بروز سرگیجه در افراد شود.
جمعبندی
همه ابزارها در دنیای امروز با این هدف طراحی و تولید میشوند که بتوانند شرایط زندگی را راحتتر از قبل کنند. این ابزارها در کنار مزایایی که دارند از معایبی نیز برخوردار هستند و در صورتی که به صورت اصولی استفاده نشوند میتوانند باعث بروز آسیبها و عوارض متعددی شوند. یکی از این ابزارها هندزفریها هستند که استفاده مداوم از آنها عوارض جدی برای سلامتی بدن دارد.
برای مشاهده منبع اینجا کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید