به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل از دیجیاتو
رسوایی دیزل گیت که حاصل دستکاری شرکتهای سازنده خودرو (با محوریت فولکس واگن) در نتایج آلایندگی خودروهای دیزلی بود، پس از حدود هشت سال همچنان ادامه دارد. در جدیدترین خبر مربوط به این رسوایی، شرکت آلمانی بوش به پرداخت ۲۵ میلیون دلار خسارت متهم شده است.
رسوایی دیزل نخست از ایالات متحده شروع شد. در سال ۲۰۱۵ مراکز تحقیقاتی ایالات متحده متوجه شدند که فولکس واگن میزان آلایندگی موتورهای دیزلی را دستکاری میکند. اعلام این خبر منجر به راه اندازی موجی از تحقیقات در سرتاسر جهان شد که حاصل آن نابودی وجهه فولکس واگن و صنعت خودروسازی آلمان بود.
در طول سالهای پس از اعلام رسوایی دیزل گیت، شرکتهای مختلفی مشمول پرداخت جریمه شدند، خودروهای بسیاری برای رفع نقایص و اصلاح نرم افزار فراخوانده شدند و همچنین تغییرات کلانی در ساختار فولکس واگن پدید آمد. با این حال گویا این رسوایی تمامی ندارد!
تحقیقات پیرامون مشارکت شرکت آلمانی بوش در رسوایی دیزل گیت از سال ۲۰۱۵ آغاز شد. بوش یکی از بزرگترین تامین کنندگان قطعات خودرو در جهان است و خودروسازان آلمانی نیز همکاری نزدیکی با این شرکت دارند. اکثر سیستمهای الکترونیکی و الکتریکی خودروهای آلمانی ساخت بوش هستند و علاوه برآن این شرکت در برنامه ریزی کامپیوتر خودروها نیز مشارکت دارد. بوش به طراحی نرم افزاری متهم است که با استفاده از آن میتوان میزان انتشار گازهای گلخانهای را کنترل کرد.
نرم افزار غیرقانونی بوش، زمینه ساز دیزل گیت
بوش به خودروسازان در مورد غیرقانونی بودن این نرم افزار هشدار داده بود با این حال فولکس واگن به هشدار بوش توجهی نکرد. در نتیجه یازده میلیون دستگاه از خودروهای دیزلی فولکس واگن، سئات، اشکودا و آئودی به همراه این نرم افزار غیرقانونی وارد بازار شدند. برندهای دیگری از گروه فیات کرایسلر نیز جزو استفاده کنندگان از این نرم افزار غیرقانونی بودند.
دادستانی کالیفرنیا اخیرا و در جریان تحقیقات خود، شرکت آلمانی بوش را به پرداخت جریمهای معادل ۲۵ میلیون دلار محکوم کرده است. بنابر اعلام دادستانی این ایالت: «اقدامات بوش به یکی از بزرگترین جنایات زیست محیطی زمان ما کمک کرد و امروز آنها در حال پرداخت هزینه این اقدام هستند.»
بنابر تحقیقاتی که در جریان رسوایی دیزل گیت صورت گرفت، بوش به پرداخت بیش از ۴۰۰ میلیون دلار غرامت محکوم شد. جریمه نقدی فولکس واگن نیز حدود ۳۰ میلیارد دلار بوده است. این جریمه برای جبران خسارت وارده به مشتریان و محیط زیست و همچنین خرید خودروهای جدید صرف شد.
<دیجیاتو / منبع
دیدگاهتان را بنویسید