به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل از تکراتو
تکراتو در این نوشتار، قرار است به مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 بپردازد. پس اگر شما هم میخواهید بدانید این دو گوشی قدرتمند چه ویژگیهایی دارند، با ما همراه باشید.
پوکو یکی از زیرمجموعههای شیائومی محسوب میشود که محصولات بسیار زیادی را روانه بازار کرده است. کاربرانی که این محصولات را خریداری میکنند، رضایت بسیاری از آنها دارند. به همین دلیل هم میتوان گوشیهای پوکو را یکی از بهترین محصولات شیائومی دانست. گوشیهای پوکو F4 و پوکو F3 دو مورد از محصولات این زیرمجموعه محسوب میشوند که قابلیتهای منحصربهفردی دارند. پس مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 را تا انتها مطالعه کنید.
البته نکته جالبتوجه درباره پوکو این است که این زیرمجموعه با ارائه این گوشیهای جدید، تغییرات چندان زیادی به محصولات خود اضافه نکرده است. برخی از افراد میگویند که مهمترین تغییراتی که در این زیرمجموعه و گوشیهای جدید پوکو ایجاد شد، طراحی آنها بود.
گوشیهای پوکو F4 و پوکو F3 دو مورد از محصولات قابلتوجه شیائومی محسوب میشوند که با تراشه قدرتمند در اختیار کاربران قرار میگیرند. اگر شما قصد خرید یکی از این تلفنهای همراه را دارید و نمیدانید کدام یک از آنها بهتر است، را تا انتها ما همراهی کرده و در نهایت، یکی از این محصولات را انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید:
مقایسه پوکو ایکس ۳ پرو با پوکو اف ۳
مقایسه پوکو F3 با پوکو X3 GT
مقایسه پوکو F4 و پوکو F3
گوشی پوکو F3 در تاریخ ۲۲ مارس ۲۰۲۱ و گوشی پوکو F4 بیشتر از یک سال بعد، یعنی ۲۳ ژانویه ۲۰۲۲ با بازار معرفی شد. به همین دلیل هم کاملاً طبیعی است که برخی از مشخصات پوکو F4 بهتر از F3 باشد.
پیش از آنکه به سراغ مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 برویم، در جدول زیر تمامی مشخصات این دو گوشی را برای شما تهیه کردهایم.
مشخصات | پوکو F4 | پوکو F3 |
ابعاد و وزن | ۱۶۳.۲ × ۷۶ × ۷.۷ میلیمتر،
۱۹۵ گرم |
۱۶۳.۷ × ۷۶.۴ × ۷.۸ میلیمتر
۱۹۶ گرم |
نمایشگر |
۶.۶۷ اینچ AMOLED با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیت، پشتیبانی از قابلیت +HDR10، محافظت شده با کورنینگ گوریلاگلس ۵ | ۶.۶۷ اینچ AMOLED با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل، نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز، حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیت، پشتیبانی از قابلیت +HDR10، محافظت شده با کورنینگ گوریلاگلس ۵ |
تراشه |
کوالکام SM8250-AC اسنپدراگون ۸۷۰ (هفت نانومتری) و هشت هستهای
پردازنده گرافیکی Adreno 650 |
کوالکام SM8250-AC اسنپدراگون ۸۷۰ (هفت نانومتری) و هشت هستهای
پردازنده گرافیکی Adreno 650 |
سیستمعامل | اندروید ۱۲ با رابط کاربری MIUI 13 | اندروید ۱۱ با رابط کاربری MIUI 12 |
رم و حافظه |
رم ۶ گیگابایت با حافظه ۱۲۸ گیگابایت،
رم ۸ گیگابایت با حافظه ۱۲۸ گیگابایت، رم ۸ گیگابایت با حافظه ۲۵۶ گیگابایت، رم ۱۲ گیگابایت با حافظه ۲۵۶ گیگابایت (بدون درگاه اختصاصی حافظه) |
رم ۶ گیگابایت با حافظه ۱۲۸ گیگابایت،
رم ۸ گیگابایت با حافظه ۱۲۸ گیگابایت، رم ۸ گیگابایت با حافظه ۲۵۶ گیگابایت (بدون درگاه اختصاصی حافظه) |
دوربین |
ماژول سهگانه با سنسورهای ۶۴ + ۸ + ۲ مگاپیکسلی
به همراه فلاش LED، پانوراما و HDR دوربین سلفی: ۲۰ مگاپیکسل |
ماژول سهگانه با سنسورهای ۴۸ + ۸ + ۵ مگاپیکسلی
به همراه فلاش LED، پانوراما و HDR دوربین سلفی: ۲۰ مگاپیکسل |
باتری |
باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت ۴۵۰۰ میلیآمپر بر ساعت
با پشتیبانی از شارژ سریع ۶۷ واتی |
باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری ۴۵۲۰ میلیآمپر بر ساعت
با پشتیبانی از شارژ سریع ۳۳ واتی |
اسپیکر | اسپیکر استریو بدون جک ۳.۵ میلیمتری | اسپیکر استریو بدون جک ۳.۵ میلیمتری |
اتصالات | شبکه بیسیم وایفای ۸۰۲.۱۱ دو بانده، وایفای مستقیم، هاتاسپات
بلوتوث ۵.۲، GPS دو بانده NFC نسبت به بازار عرضه USB-C با پشتیبانی از OTG |
شبکه بیسیم وایفای ۸۰۲.۱۱ دو بانده، وایفای مستقیم، هاتاسپات
بلوتوث ۵.۱، GPS دو بانده NFC نسبت به بازار عرضه USB-C با پشتیبانی از OTG |
قابلیتها |
حسگر اثر انگشت در کنار گوشی، ژیروسکوپ، شتابسنج، سنسور مجاورت، قطبنما | حسگر اثر انگشت در کنار گوشی، ژیروسکوپ، شتابسنج، سنسور مجاورت، قطبنما |
مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 از نظر طراحی
اولین موضوعی که در مقایسه POCO F3 با POCO F4 شیائومی به بررسی آن میپردازیم، طراحی این دو تلفن همراه است. همان طور که میدانید، هرکسی هنگام خرید یک گوشی همراه اول در ابتدا به طراحی و ظاهر آن توجه میکند.
گوشی شیائومی پوکو اف ۴ با ابعاد ۱۶۳.۲ × ۷۶ × ۷.۷ میلیمتر در اختیار شما قرار میگیرد. شاید برای شما جالب باشد که بدانید این دو تلفن همراه از نظر ابعاد و طراحی شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. بدین ترتیب، گوشی پوکو اف ۳ نیز با ابعاد ۱۶۳.۷ × ۷۶.۴ × ۷.۸ میلیمتر عرضه میشود.
علاوه بر این، وزن این دو دستگاه نیز بسیار به یکدیگر نزدیک بوده و شیائومی پوکو F4 با وزن ۱۹۵ و پوکو F3 هم با وزن ۱۹۶ روانه بازار میشوند. همچنین پشت هر دو دستگاههای مذکور از جنس شیشه بوده و مقاومت بسیار خوبی دارند. برای محافظت از شیشه جلوی آنها نیز گوریلاگلس ۵ بکار رفته است که میتواند از ضربه خودداری کند. فریم این دو دستگاه از جنس پلاستیک است.
گوشی پوکو اف ۴ دارای گواهی IP53 است که این تأییدیه به تلفن مذکور این امکان میدهد که در برابر پاشش آب و همچنین گردوغبار مقاومت کند. با خرید این دستگاه، میتوانید مطمئن شوید که حتی در زیر باران هم میتوانید بهراحتی از آن استفاده نمایید.
همچنین دوربین سلفی این دو دستگاه در بالا و وسط نمایشگر تعبیه شداند. دوربینهای پشتی این دو گوشی هوشمند هم در گوشه بالا سمت چپ قرار دارند که با رنگ مشکی نشان داده میشوند. همچنین خوب است بدانید که ماژول دوربین این دو تلفن کمی برجستگی دارند که شاید برخی از افراد این ویژگی را دوست نداشته باشند. مارک پوکو هم در پنل پشتی این دو گوشی و در پایین سمت چپ قرار دارد.
آخرین موضوعی که در مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 از نظر طراحی به آن برمیخوریم، هر دو گوشی قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت را دارند که هر دو باید بهاندازه نانو در بیایند. شما میتوانید گوشی پوکو F4 را با رنگهای مشکی، نقرهای و سبز خریداری کنید. گوشی پوکو F3 نیز با رنگهای سفید، مشکی، آبی و نقرهای در دسترس عموم قرار میگیرد.
مقایسه POCO F3 با POCO F4 شیائومی از نظر نمایشگر
دقیقاً مانند طراحی، نمایشگر این دو دستگاه نیز شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. هر دو گوشیهای شیائومی پوکو با نمایشگر ۶.۷ اینچی از نوع AMOLED در اختیار شما قرار میگیرند. بهعلاوه، نرخ نوسازی هر دو گوشیهای مذکور بهاندازه ۱۲۰ هرتز و رزولوشن آنها نیز ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل است.
همان طور که پیشازاین نیز گفتیم، نمایشگر هر دو تلفنهای پوکو اف ۴ و پوکو اف ۳ با استفاده از کورنینگ گوریلاگلس ۵ محافظت میشوند. در حالت HBM، میزان روشنایی این دو دستگاه بهاندازه ۹۰۰ نیت اندازهگیری شده و حداکثر روشنایی آنها هم ۱۳۰۰ نیت است. این بدان معنی است که شما حتی در مواقعی که نور خورشید بسیار زیاد است هم میتوانید از این دو گوشی بهراحتی استفاده کنید.
موضوع دیگری که درباره مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 از نظر نمایشگر این دو دستگاه باید بدانید، این است که تلفنهای مذکور از قابلیت +HDR10 پشتیبانی میکنند. این مسئله میتواند به افزایش کیفیت تصاویر و فیلمها کمک شایانی کند. در نهایت، خوب است بدانید که نمایشگر گوشی پوکو F4 از قابلیت دالبی ویژن نیز پشتیبانی میکند. باتوجهبه این نکات، متوجه میشوید که نمایش این دو دستگاه کاملاً به یکدیگر شباهت دارند و تفاوت محسوسی میان آنها مشاهده نمیشود.
بیشتر بخوانید:
مقایسه پوکو F4 GT با پوکو X3 پرو
مقایسه پوکو اف ۴ جی تی با پوکو ایکس ۴ پرو
مقایسه POCO F3 با POCO F4 شیائومی از نظر تراشه
گوشی شیائومی پوکو اف ۴ و اف ۳ از نظر تراشه یکسان هستند. تراشه هر دو گوشیهای مذکور هفت نانومتری بوده و با کوالکام اسنپدراگون ۸۷۰ در اختیار کاربران قرار میگیرد.
همچنین پردازنده مرکزی این دو تلفن همراه هشت هستهای است که شامل یک هسته ۳.۲ گیگاهرتزی Kryo 585، سه هسته ۲.۴۲ گیگاهرتزی Kryo 585 و چهار هسته ۱.۸۰ گیگاهرتزی Kryo 585 میشوند.
این هستهها به تلفن همراه شما این امکان را میدهند که بهترین و سریعترین عملکرد را داشته باشید. علاوه بر مواردی که تاکنون ذکر شد، پردازنده گرافیکی این دو دستگاه نیز یکسان بوده و از نوع Adreno 650 هستند.
مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 از نظر سیستمعامل
یکی از تفاوتهایی که بین گوشیهای شیائومی پوکو اف ۴ و پوکو اف ۳ مشاهده میشود، سیستمعامل آنهاست. گوشی پوکو اف ۴ با اندروید ۱۲ و رابط کاربری MIUI 13 در اختیار کاربران قرار میگیرد.
این در حالی است که اندروید گوشی پوکو اف ۳ از نوع ۱۱ بوده و رابط کاربری آن نیز MIUI 12 است. همان طور که پیشازاین نیز گفتیم، گوشی شیائومی پوکو اف ۴ تقریباً یک سال و چند ماه پس از پوکو اف ۳ در بازار عرضه شد.
بر این اساس، بالاتر بودن اندروید و رابط کاربری پوکو اف ۴ چندان دور از انتظار نبود و مطمئنا پوکو اف ۳ نیز اندروید ۱۲ را جداگانه دریافت میکند.
مقایسه POCO F3 با POCO F4 شیائومی از نظر رم و حافظه
گوشیهای شیائومی پوکو اف ۴ و پوکو اف ۳ از نظر رم تفاوتهایی با یکدیگر دارند. طبق این بررسی، متوجه میشویم که گوشی شیائومی پوکو اف ۴ با سه نسخه رم متفاوت عرضه میشود. شما میتوانید این گوشی جذاب را با رمهای ۶، ۸ و حتی ۱۲ گیگابایتی خریداری نمایید. این در حالی است که گوشی شیائومی پوکو اف ۳ تنها با نسخههای رم ۶ و ۸ گیگابایتی عرضه میشود.
از آنجایی که میتوان پوکو اف ۴ را با رم باللاتر نیز خریداری کرد، این گوشی بر پوکو اف ۳ ارجحیت دارد. در مورد حافظه داخلی نیز، هر دو گوشی با حافظه ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت ارائه میشوند که با در نظر گرفتن اینکه هیچکدام از درگاه حافظه پشتیبانی نمیکنند، بهتر است موردی را انتخاب کنید که حافظه بالاتری دارد که بعداً با مشکل مواجه نشوید.
در نهایت، پیشنهاد ما این است که برای دسترسی و عملکرد بهتر، گوشی شیائومی پوکو اف ۴ با رم ۱۲ گیگابایت را خریداری نمایید. اما باز هم همه چیز به شما بستگی دارد.
بیشتر بخوانید:
مقایسه گلکسی اس ۲۲ اولترا و گلکسی اس ۲۱ اولترا
مقایسه پوکو X3 پرو و پوکو M3 پرو شیائومی
مقایسه POCO F3 با POCO F4 شیائومی از نظر دوربین
دو گوشی شیائومی پوکو F4 و پوکو F3 هر دو دارای دوربین ماژول سهگانه هستند. بااینحال، تفاوتهایی میان این دو مشاهده میشود که بهتر است قبل از خرید هر یک از این دو دستگاه از آنها اطلاع داشته باشید. با مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 متوجه میشویم که گوشی شیائومی پوکو اف ۴ دوربین باکیفیتتری دارد که در ادامه، هر یک از لنزهای آن را معرفی میکنیم.
لنز اصلی (لنز واید) این دستگاه با سنسور ۶۴ مگاپیکسلی و دیافراگم ۱.۸ در اختیار شما قرار میگیرد. این لنز از قابلیت فوکوس خودکار نیز پشتیبانی میکند که میتواند به افزایش کیفیت تصاویر شما کمک زیادی کند. لنز فوق عریض (اولترا واید) ۱۱۹ درجهای این تلفن هم با سنسور ۸ مگاپیکسلی و دیافراگم ۲.۲ عرضه میشود. در نهایت، آخرین لنز این دستگاه که لنز ماکرو است، با سنسور ۲ مگاپیکسلی و دیافراگم ۲.۴ در اختیار شما عزیزان قرار میگیرد.
از سوی دیگر، دوربین ماژول سهگانه گوشی پوکو اف ۳ با کیفیت پایینتری عرضه میشود. دوربین اصلی (لنز واید) ۲۶ میلیمتری این دستگاه دارای کیفیت ۴۸ مگاپیکسل و دیافراگم ۱.۸ است. این دوربین هم مانند مورد قبلی، از قابلیت فوکوس خودکار با تشخیص فاز و بهره میبرد. لنز فوق عریض پوکو اف ۳ هم دارای کیفیت ۸ مگاپیکسل و دیافراگم ۲.۲ است. این لنز با پوشش ۱۱۹ درجهای در اختیار شما قرار میگیرد.
آخرین لنز این دستگاه یک لنز ماکرو ۵۰ میلیمتری بوده که با کیفیت ۵ مگاپیکسل و دیافراگم ۲.۴ عرضه میشود. قابلیتهایی مانند فلش LED، پانوراما و HDR نیز در هر دو دستگاه وجود دارد.
قابلیت فیلمبرداری این دو تلفن با کیفیت ۴K عرضه میشود و شما میتوانید فیلمهایی با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل ضبط کنید. نکته جالبتوجه درباره پوکو اف ۳ این است که این دستگاه از لرزشگیر الکترونیکی تصویر نیز پشتیبانی میکند که میتواند تأثیر بسیار زیادی در بهترشدن ویدئوهای شما داشته باشد.
مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 از نظر دوربین سلفی
برخلاف دوربین پشتی، گوشیهای شیائومی پوکو اف ۴ و پوکو اف ۳ از نظر دوربین سلفی کاملا یکسان هستند. دوربین سلفی این دو دستگاه با کیفیت ۲۰ مگاپیکسل و دیافراگم ۲.۵ عرضه میشود. شما میتوانید با استفاده از این لنز واید در پوکو اف ۳، فیلمهایی با کیفیت ۷۲۰ پیکسل یا ۱۰۸۰ پیکسل بگیرید. این در حالی است که کیفیت فیلمبرداری در دوربین سلفی پوکو اف ۴ تنها بهاندازه ۱۰۸۰ پیکسل است.
مقایسه POCO F3 با POCO F4 شیائومی از نظر باتری
در بخش باتری، گوشی شیائومی پوکو اف ۴ با باتری ۴۵۰۰ میلیآمپر بر ساعتی عرضه میشود و این دستگاه از قابلیت فستشارژ نیز پشتیبانی میکند. پوکو اف ۴ با پشتیبانی از قابلیت شارژ سریع ۶۷ واتی، به شما این امکان را میدهد که گوشی خود را در کمتر از ۳۸ دقیقه به ۱۰۰ درصد شارژ کامل برسانید.
گوشی اف ۳ با ظرفیت باتری بالاتر و سرعت شارژ پایینتری در اختیار کاربران قرار میگیرد. البته این تفاوت بسیار محسوس است و در عمل چندان به چشم نمیآید. باتری این دستگاه با ظرفیت ۴۵۲۰ میلیآمپر بر ساعت عرضه میشود و سرعت شارژ آن نیز ۳۳ وات است. این بدان معنی است که گوشی شیائومی پوکو F3 در مدتزمان ۵۲ دقیقه به شارژ کامل میرسد.
بنابراین در این رقابت، پوکو اف ۴ با داشتن قابلیت شارژ سریع ۶۷ واتی برنده این میدان است.
بیشتر بخوانید:
مقایسه شیائومی نوت ۱۰ پرو و گلکسی A52 سامسونگ
مقایسه شیائومی پوکو X3 پرو با گلکسی A51 سامسونگ
اسپیکر
گوشیهای شیائومی پوکو اف ۴ و اف ۳ دارای اسپیکر استریو هستند که میتوانند صدا را با کیفیت خوبی در اختیار شما قرار دهند. بااینحال، هیچ یک از تلفنهای مذکور از قابلیت جک هدفون ۳.۵ میلیمتری پشتیبانی نمیکنند.
اتصالات
این دو دستگاه از نظر اتصالات نیز کاملاً به یکدیگر شباهت دارند و تفاوت بسیار کمی میان آنها مشاهده میشود. هر دو تلفن دارای شبکه بیسیم وایفای از نوع ۸۰۲.۱۱ دو بانده هستند.
همچنین این دستگاهها از وایفای مستقیم، هات اسپات و GPS نیز پشتیبانی میکنند. درحالیکه شیائومی پوکو اف ۴ با بلوتوث نسخه ۵.۲ عرضه میشود، گوشی پوکو اف ۳ با بلوتوث ۵.۱ در اختیار کاربران قرار میگیرد.
علاوه بر این، هر دو تلفنهای همراه مذکور از قابلیت NFC نیز پشتیبانی میکنند. بااینحال، توجه داشته باشید که این قابلیت به بازار عرضه گوشی شما بستگی دارد. همچنین هر دو تلفن دارای USB-C هستند که این کابل از قابلیت OTG نیز پشتیبانی میکند.
مقایسه POCO F3 با POCO F4 شیائومی از نظر قابلیتها
آخرین بخشی که در این مقاله به آن میپردازیم، قابلیتهای اضافی این دو تلفن همراه است. گوشیهای شیائومی پوکو اف ۴ و پوکو اف ۳ از این نظر نیز کاملاً یکسان هستند. شما میتوانید از حسگر اثر انگشت در کنار گوشی، شتابسنج، قطبنما، ژیروسکوپ و سنسور مجاورت در هر دو تلفنهای ذکرشده بهرهمند شوید.

کلام آخر
طبق اطلاعاتی که ما در بالا برای مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 ذکر کردیم، میتوانید متوجه شوید که این تلفنها شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند. بااینحال، تفاوتهایی نیز میان آنها وجود دارد که بهتر از قبل از خرید، از این تفاوتها آگاه شوید. ازآنجاکه شیائومی پوکو F4 یک سال بعد از پوکو F3 عرضه شد، به نظر میرسد که این گوشی قابلیتهای بهتری داشته باشد. پس اگر قصد خرید یکی از این دو تلفنها را دارید، پیشنهاد ما پوکو اف ۴ است.
سؤالات متداول
شیائومی پوکو اف ۴ بهتر است یا پوکو اف ۳؟
هر یک از تلفنهای مذکور برای استفاده روزمره کاملاً مناسب هستند. اما ازآنجاکه گوشی پوکو اف ۴ جدیدتر است، قابلیتهای بهتری دارد. برای مثال، این دستگاه با نسخههای رم بالاتری عرضه میشود و مطمئنا نسخه رم ۱۲ گیگابایتی، عملکرد بسیار بهتری دارد.
دوربین کدام گوشی بهتر است؟
همان طور که ذکر کردیم، هر دو گوشی دارای دوربین ماژول سهگانه هستند. بهطورکلی، گوشی شیائومی پوکو اف ۴ با دوربین ۶۴ مگاپیکسلی، کیفیت بهتری نسبت به پوکو اف ۳ در اختیار شما قرار میدهد.
بیشتر بخوانید:
.
نظر شما درباره این مقایسه پوکو F4 و پوکو F3 چیست؟ به نظر شما کدام گوشی بهتر است؟ نظرات خود را در بخش کامنت ها با تکراتو در میان بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید