همه چیز درباره اورژانس پزشکی هیپوترمی (سرپوش)«تابناک با تو» – هیپوترمی یک وضعیت پزشکی است که در آن دمای بدن به حدی پایین می‌رود که می‌تواند زندگی را تهدید کند. در این مقاله از سرپوش بررسی خواهیم کرد که چگونه این وضعیت پزشکی رخ می‌دهد و چگونه می‌توان جلوی آن را گرفت.

هیپوترمی چیست؟

هیپوترمی یک وضعیت اورژانسی پزشکی است که در آن دمای بدن فرد به طور خطرناکی پایین می‌آید. هیپوترمی زمانی رخ می‌دهد که بدن فرد گرما را سریعتر از تولید آن از دست بدهد. این می‌تواند منجر به مشکلات جدی، از جمله لرز، گیجی، مشکلات تنفسی و در نهایت مرگ شود.

دمای طبیعی بدن حدود ۳۷ درجه سانتیگراد است. هیپوترمی زمانی رخ می‌دهد که دمای بدن شما به زیر ۳۵ درجه سانتیگراد برسد. هنگامی که دمای بدن شما کاهش می‌یابد، قلب، سیستم عصبی و سایر اندام‌ها نمی‌توانند به طور طبیعی کار کنند. در صورت عدم درمان، هیپوترمی می‌تواند منجر به نارسایی کامل قلب و سیستم تنفسی شما و در نهایت مرگ شود. هیپوترمی معمولاً به دلیل قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا غوطه ور شدن در آب سرد رخ می‌دهد. درمان‌های اولیه برای هیپوترمی روش‌هایی است که برای گرم کردن بدن به دمای طبیعی استفاده می‌شود.

پیش آگهی هیپوترمی به شدت آن و اینکه چقدر سریع درمان دریافت می‌شود بستگی دارد. با درمان زودهنگام، اکثر افراد مبتلا به هیپوترمی به طور کامل بهبود می‌یابند. با این حال، هیپوترمی شدید می‌تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود.

همه چیز درباره اورژانس پزشکی هیپوترمی (سرپوش)

علائم هیپوترمی

علائم هیپوترمی بسته به شدت آن متفاوت است. برخی از علائم اولیه هیپوترمی عبارتند از:

– لرزیدن

– خستگی

– گیجی

– مشکل در صحبت کردن

– کند شدن ضربان قلب

– تنفس کم عمق

در صورت وخیم‌تر شدن هیپوترمی، علائم ممکن است شامل موارد زیر شود:

– از دست دادن هماهنگی

– سفتی عضلانی

– توهم

– کاهش سطح هوشیاری

– ضربان قلب ضعیف یا نامنظم

– توقف تنفس

علل هیپوترمی

شایع‌ترین علت هیپوترمی قرار گرفتن در معرض هوای سرد برای مدت طولانی است. این می‌تواند در شرایط زیر رخ دهد:

– در برف یا باران شدید گیر افتادن

– در آب سرد فرو رفتن

– در هوای سرد لباس کافی نپوشیدن

– بیماری‌هایی که بر توانایی بدن در تنظیم دما تأثیر می‌گذارند، مانند کم کاری تیروئید یا دیابت

– سوء مصرف الکل یا مواد مخدر

– برخی دارو‌ها

– سن بالا

– نوزادان و کودکان خردسال نیز در معرض خطر بیشتری برای هیپوترمی هستند، زیرا بدن آن‌ها به طور کامل برای تنظیم دما رشد نکرده است.

همه چیز درباره اورژانس پزشکی هیپوترمی (سرپوش)

عوامل خطر هیپوترمی

برخی از عوامل خطر خاصی برای هیپوترمی وجود دارد، از جمله:

سن:

توانایی بدن برای تنظیم دما و احساس سرما ممکن است با افزایش سن کاهش یابد؛ و برخی از افراد مسن ممکن است نتوانند وقتی سردشان است، ارتباط برقرار کنند یا نمی‌توانند در صورت احساس سرما؛ به مکان گرم بروند. کودکان سریعتر از بزرگسالان گرما را از دست می‌دهند. کودکان همچنین ممکن است سرما را نادیده بگیرند، زیرا آنقدر سرگرم می‌شوند که نمی‌توانند به آن فکر کنند؛ و ممکن است درک لازم را نداشته باشند که در هوای سرد لباس مناسب بپوشند یا زمانی که لازم است باید از محیط سرد خارج شوند.

بیماری‌های خاص:

شرایط پزشکی خاص و برخی از اختلالات سلامتی بر توانایی بدن شما برای تنظیم دمای بدن تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال می‌توان به تیروئید کم کار (کم کاری تیروئید)، تغذیه نامناسب یا بی اشتهایی عصبی، دیابت، سکته مغزی، آرتریت شدید، بیماری پارکینسون، تروما و آسیب‌های نخاعی اشاره کرد.

مشکلات روحی و روانی:

افراد مبتلا به بیماری روانی، زوال عقل یا سایر مشکلات اعصاب و روان؛ که در قضاوت دمای هوا اختلال داشته باشند. آن‌ها ممکن است لباس مناسبی برای آب و هوای سرد نپوشند یا خطر هوای سرد را درک نکنند. افراد مبتلا به زوال عقل ممکن است بیرون از خانه پرسه بزنند یا به راحتی گم شوند، همین موضوع باعث می‌شود در هوای سرد یا مرطوب در خارج از خانه سرگردان شوند.

سوء مصرف مواد:

الکل ممکن است باعث شود بدن شما از درون احساس گرما کند، اما اط طرفی رگ‌های خونی شما منبسط می‌شوند و در نتیجه حرارت سریعتر از سطح پوست شما خارج می‌شود. پاسخ این مسئله لرز طبیعی بدن است که در افرادی که الکل مصرف کرده اند، کاهش پیدا می‌کند.

علاوه بر این، استفاده از الکل یا مواد مخدر تفریحی می‌تواند بر قضاوت شما در مورد نیاز به داخل محیط گرم شدن یا پوشیدن لباس گرم در شرایط هوای سرد تأثیر بگذارد. اگر فردی مست باشد و در هوای سرد بیهوش شود، احتمالاً دچار هیپوترمی می‌شود.

برخی داروها:

برخی دارو‌ها می‌توانند توانایی بدن در تنظیم دمای خود را تغییر دهند. به عنوان مثال می‌توان به دارو‌های ضد افسردگی خاص، دارو‌های ضد روان پریشی، دارو‌های ضد درد مخدر و آرام بخش‌ها اشاره کرد.

خستگی:

خستگی می‌تواند توانایی بدن در لرزیدن را مختل کند، که یکی از راه‌های اصلی حفظ گرما است.

سوء تغذیه:

سوء تغذیه می‌تواند توانایی بدن در تولید گرما را کاهش دهد و خطر هیپوترمی را افزایش دهد.

عوارض هیپوترمی

افرادی که به دلیل قرار گرفتن در معرض هوای سرد یا آب سرد دچار هیپوترمی می‌شوند، در مقابل سایر آسیب‌های ناشی از سرما نیز آسیب پذیر هستند، از جمله:

– یخ زدگی بافت‌های بدن (یخ زدگی)

– پوسیدگی و مرگ بافت ناشی از وقفه در جریان خون (گانگرن)

هیپوترمی یک اورژانس پزشکیعوامل خطر برای هیپوترمی

اقدامات پیشگیرانه در برابر هیپوترمی

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است، به خصوص در مورد هیپوترمی. چندین اقدام احتیاطی ساده می‌تواند به جلوگیری از هیپوترمی در وهله اول کمک کند:

در هوای سرد لباس گرم بپوشید:

هنگام بیرون رفتن در هوای سرد، لباس گرم چند لایه بپوشید. لایه بیرونی باید ضد آب و باد باشد. همچنین مهم است که سر، دست‌ها و پا‌های خود را گرم نگه دارید.

خشک بمانید:

لباس‌های خیس گرما را از بدن دور می‌کند، بنابراین مهم است که در صورت خیس شدن لباس‌های خود را عوض کنید.

از الکل و مواد مخدر خودداری کنید:

الکل و مواد مخدر می‌توانند بر توانایی بدن در تنظیم دما تأثیر بگذارند و خطر هیپوترمی را افزایش دهند.

سوخت کافی مصرف کنید:

غذا منبع سوخت بدن برای تولید گرما است. در هوای سرد، مهم است که به طور منظم غذا‌های گرم و نوشیدنی‌های گرم مصرف کنید.

مراقب علائم اولیه باشید:

آگاهی از علائم اولیه هیپوترمی به شما این امکان را می‌دهد که اقدامات لازم را قبل از وخیم‌تر شدن وضعیت انجام دهید.

کمک‌های اولیه در زمان هیپوترمی

هیپوترمی یک اورژانس پزشکی است. اگر هر یک از علائم بالا را مشاهده کردید، دمای بدن فرد را اندازه بگیرید. اگر زیر ۳۵ درجه سانتی گراد است، فوراً به پزشک مراجعه کنید! اگر نمی‌توانید فوراً کمک پزشکی دریافت کنید، اقدامات زیر را انجام دهید:

– سعی کنید بدن او را گرم کنید. فرد را به یک اتاق یا پناهگاه گرم ببرید. هر گونه لباس مرطوبی را که فرد پوشیده است بردارید.

– مرکز بدن فرد – سینه، گردن، سر و کشاله ران – را با استفاده از پتوی برقی، در صورت وجود، گرم کنید. همچنین می‌توانید از تماس پوست به پوست زیر لایه‌های خشک یا پتوی نازک، لباس، حوله یا ملحفه استفاده کنید.

– نوشیدنی‌های گرم می‌توانند به افزایش دمای بدن کمک کنند، اما نوشیدنی‌های الکلی ندهید. سعی نکنید به یک فرد بیهوش نوشیدنی بدهید

– پس از افزایش دمای بدن، فرد را خشک نگه دارید و بدن او از جمله سر و گردن را در یک پتوی گرم بپیچید. در اسرع وقت مراقبت‌های پزشکی مناسب را به فرد ارائه دهید.

– فرد مبتلا به هیپوترمی شدید ممکن است بیهوش باشد و به نظر برسد که نبض ندارد یا نفس می‌کشد. در این حالت، با فرد به آرامی رفتار کنید و فوراً کمک اضطراری دریافت کنید. احیای قلبی ریوی را انجام دهید، حتی اگر فرد مرده به نظر برسد.

– CPR باید تا زمانی که فرد پاسخ دهد یا کمک‌های پزشکی در دسترس قرار گیرد ادامه یابد. در حین انجام CPR به گرم کردن بدن فرد ادامه دهید. در برخی موارد، قربانیان هیپوترمی که به نظر مرده اند، می‌توانند با موفقیت احیا شوند.

همه چیز درباره اورژانس پزشکی هیپوترمی (سرپوش)

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر مشکوک به هیپوترمی هستید، با ۱۱۵ تماس بگیرید. در حالی که منتظر رسیدن کمک اضطراری هستید، در صورت امکان به آرامی فرد را به داخل ببرید. حرکات تند می‌تواند باعث ایجاد ضربان قلب نامنظم خطرناک شود. لباس خیس او را با احتیاط درآورید و آن را با کت یا پتو گرم و خشک جایگزین کنید.

سخن پایانی درباره هیپوترمی

هیپوترمی یک وضعیت جدی است که می‌تواند در صورت عدم درمان منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود. با دانستن علائم و اقدامات پیشگیرانه، می‌توانید خطر ابتلا به هیپوترمی را کاهش دهید. اگر فکر می‌کنید کسی دچار هیپوترمی شده است، با اورژانس تماس بگیرید و در حین انتظار برای کمک‌های پزشکی، اقدامات لازم را برای گرم نگه داشتن فرد انجام دهید.

منبع: سرپوش

<تابناک با تو / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − یازده =