پردازنده پرچمدار دایمنسیتی 9200 معرفی شد

پردازنده پرچمدار دایمنسیتی ۹۲۰۰ معرفی شد

به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل از تکراتو

مدیاتک پردازنده پرچمدار دایمنسیتی ۹۲۰۰ با هسته قدرتمند Cortex-X3 معرفی کرد، این تراشه اولین پردازنده مجهز به ۵G موج میلی‌متری این برند با قابلیت رهگیری پرتو است.

مدیاتک پیش از این وعده معرفی پردازنده پرچمدار دایمنسیتی ۹۲۰۰ را داده بود و بالاخره دیروز از تراشه پرچمدارش برای گوشی‌های اندرویدی رونمایی کرد. دایمنسیتی ۹۲۰۰ در واقع جایگزین تراشه پرچمداری است که در نوامبر سال گذشته میلادی معرفی شد، یعنی دایمنسیتی ۹۰۰۰. این تراشه در تعداد نسبتاً کمی از گوشی‌های اندرویدی پرچمدار مورد استفاده قرار گرفت و در نوع خود عملکرد بی‌نظیری داشت.

از خصوصیات برجسته این تراشه، می‌توان به مجهز بودن به هسته قدرتمند Cortex-X3، پردازشگر گرافیکی Immortalis با قابلیت رهگیری پرتو و همچنین مودم ۵G با پشتیبانی از موج میلی‌متری اشاره کرد تا به اولین پردازنده پرچمدار مدیاتک با این ویژگی تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: پردازنده دایمنسیتی ۱۰۸۰ رسما معرفی شد؛ پشتیبانی از دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی و ۵G

مشخصات پردازنده پرچمدار دایمنسیتی ۹۲۰۰

به منظور بررسی مشخصات این پردازنده ابتدا نگاهی به مشخصات CPU این تراشه خواهیم داشت. دایمنسیتی ۹۲۰۰ اولین تراشه اندرویدی است که از هسته Cortex-X3 استفاده خواهد کرد. اهمیت این موضوع در این است که طبق ادعای Arm، این هسته جدید تا میزان ۲۵ درصد عملکرد بهتری نسبت به Cortex-X2، هسته نسل قبلی تراشه‌های پرچمدار دارد.

طبق گفته مدیاتک، پردازنده پرچمدار دایمنسیتی ۹۲۰۰ در بخش تک‌هسته‌ای و چند‌هسته‌ای به ترتیب ۱۲ و ۱۰ درصد عملکرد بالاتری نسبت به دایمنسیتی ۹۰۰۰ کسب کرده است. همچنین در زمینه مصرف انرژی، شاهد بهبود ۲۵ درصدی نسبت به دایمنسیتی ۹۰۰۰ هستیم.

مدیاتک در این تراشه در کنار یک هسته Cortex-X3 با فرکانس ۳.۰۵ گیگاهرتز از سه هسته Cortex-A715 با فرکانس ۲.۵۸ گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز استفاده کرده است.

در بخش شبکه این تراشه، Dimensity 9200 اولین تراشه پرچمدار مدیاتک با پشتیبانی از شبکه ۵G موج میلی‌متری محسوب می‌شود. البته این کمپانی در گذشته این قابلیت را در تراشه میان‌رده Dimensity 1050 به کار گرفته بود. این تراشه مدیاتک همچنین از وای ۷، بلوتوث ۵.۳ و بلوتوث LE با Auracast پشتیبانی می‌کند.

لازم به ذکر است که دایمنسیتی ۹۲۰۰ با نسل دوم لیتوگرافی ۴ نانومتری TSMC به تولید رسیده و از رم LPDDR5X با حداکثر سرعت ۸۵۳۳ مگابیت بر ثانیه و حافظه داخلی سریع UFS ۴.۰ بهره می‌برد.

پردازنده پرچمدار دایمنسیتی 9200

شرکت سازنده این تراشه ادعا دارد که عملکرد گرافیکی این پردازنده نسبت به نسل قبلی‌ خود ۳۲ درصد بهبود پیدا کرده است و همچنین ۴۱ درصد انرژی کمتری را مصرف می‌کند. تراشه جدید مدیاتک از نمایشگرهایی با رزولوشن فول اچ‌دی پلاس و رفرش ریت ۲۴۰ هرتز، نمایشگرهای WHQD با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز و نمایشگرهای ۵K با رفرش ریت ۶۰ هرتز پشتیبانی می‌کند.

یکی از پیشرفت‌های عظیم این تراشه نسبت به نسل قبلی خود، استفاده از پردازشگر گرافیکی جدید Immortalis-G715 بوده که از فناوری رهگیری پرتو پشتیبانی می‌کند. این تراشه طبق بنچمارک‌های قبلی، توانایی رقابت و حتی شکست قدرتمندترین تراشه‌ها اپل مانند A16 Bionic را نیز دارد.

پردازنده پرچمدار دایمنسیتی ۹۲۰۰ در بخش دوربین از سنسورهای با قابلیت عکاسی RGBW پشتیبانی می‌کند که این قابلیت منجر به افزایش ۳۰ درصدی جذب نور خواهد شد. پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) جدید Imagiq 890 استفاده‌شده در این تراشه از فناوری‌های مبتنی بر هوش مصنوعی و ضبط ویدیوهای HDR هم‌زمان از طریق چندین دوربین پشتیبانی می‌کند. همچنین واحد APU 960 این تراشه باعث ارتقا عملکرد هوش مصنوعی تا ۳۵ درصد می‌شود.

مدیاتک اعلام کرده است که این پردازنده اواخر سال جاری میلادی از راه می‌رسد. با این حال، اکثر گوشی‌های پرچمدار مجهز به آن سال ۲۰۲۳ در بازار عرضه خواهند شد.

بیشتر بخوانید:

نظر شما درباره پردازنده پرچمدار دایمنسیتی ۹۲۰۰ چیست؟ نظرات خود را در بخش کامنت‌ها با ما در میان گذاشته و اخبار تکنولوژی را با تکراتو دنبال کنید.

منبع تکراتو

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 6 =