کشف تونل زیرزمینی عظیم 2300 ساله مرموز در زیر معبدی در مصر + عکس

کشف تونل زیرزمینی عظیم ۲۳۰۰ ساله مرموز در زیر معبدی در مصر + عکس

به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل از دیجیاتو

باستان‌شناسان در مصر موفق به کشف یک تونل عظیم باستانی در زیر معبدی در شهر «تاپوزیریس مگنا» در غرب اسکندریه در مصر شده‌اند. این تونل که در عمق ۲۰ متری زمین ۱۳۰۵ متر طول دارد، برای انتقال آب استفاده می‌شده و مربوط به حدود ۳۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است.

تونل حیرت‌انگیز شهر تاپوزیریس در دوره حکمرانی دودمان یکی از ژنرال‌های اسکندر مقدونی بر مصر برای انتقال آب به هزاران نفر از شهروندان به کار می‌رفته است. این تونل حالا توسط گروهی از باستان‌شناسان مصری و جمهوری دومینیکن کشف شده است.

«کاتلین مارتینز»، باستان‌شناس اهل دومینیکن و رئیس تیم کاشفان این پروژه، می‌گوید مصریان باستان این تونل را با ارتفاع دو متری ساخته بودند: «این تونل کپی دقیقی از تونل یوپالینوس در یونان است که به عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دوران باستان در نظر گرفته می‌شود.» تونل یوپالینوس هم برای انتقال آب استفاده می‌شد.

تونل باستانی مصر به دوره بطلیموسی مربوط است

معبد شهر تاپوزیریس از نظر باستان‌شناسی پیچیده است. بخشی از آن به زیر آب رفته و بخشی تحت تاثیر چندین زمین‌لرزه آسیب‌های زیادی دیده است. قدمت این تونل به دوره بطلیموسی (در حدود ۳۰۴ تا ۳۰ سال پیش از میلاد مسیح) برمی‌گردد.

مارتینز می‌گوید در این تونل دو سر مرمر گچی پیدا شده که احتمالاً یکی از آن‌ها نشان‌دهنده شاه و دیگری نشان‌دهنده یک فرد بلندپایه دیگر بوده است. هویت دقیق این دو فرد مشخص نیست. به‌علاوه، سکه‌ها و بقایای مجسمه‌های خدایان مصری هم در این تونل کشف شده است.

زمانی که این تونل ساخته شده، جمعیت شهر تاپوزیریس مگنا بین ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر بوده است. این تونل زیر معبدی بنا شده که یادبودی برای ازیریس، خدای جهان زیرین در اساطیر مصر و ایزیس، همسر او بوده است. واکاوی‌های قبلی در این معبد به کشف مجموعه بزرگی از سکه‌ها با چهره کلئوپاترای هفتم منجر شده بود. پژوهش در شهر تاپوزیریس همچنان ادامه دارد.

<دیجیاتو / منبع

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 20 =