الزام انجام آزمایش‌ حیوانی برای برخی داروها حذف می‌شود

الزام انجام آزمایش‌ حیوانی برای برخی داروها حذف می‌شود

به گزارش مجله اینترنتی توزلو به نقل از دیجیاتو

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) فرآیند تأیید برخی داروهای جدید را تغییر می‌دهد. به موجب این تصمیم، آزمایش روی حیوانات دیگر بخش اجباری فرآیند تأیید همه داروهای جدید نخواهد بود.

از سال ۱۹۳۸، تولیدکنندگان داروهای جدید که در پروسه تأیید FDA قرار می‌گیرند، قبل از انجام آزمایش‌های انسانی، مجبور هستند تا داروهای خود را در فاز اول روی حیوانات آزمایش کنند. سازمان غذا و داروی آمریکا در راستای تووجه به حقوق حیوانات، این روال را تغییر می‌دهد و برای همه داروها دیگر آزمایش‌های حیوانی یک اجبار محسوب نمی‌شود. بلکه شرکت‌های دارویی می‌توانند براساس نوع دارویی که تولید می‌کنند وارد پروسه آزمایش‌های حیوانی یا غیرحیوانی شوند.

سازمان غذا و داروی آمریکا فرآیند تأیید دارو را تغییر می‌دهد

برخی کارشناسان و محققان می‌گویند بعید است که این تصمیم به سرعت اجرایی شود و بتواند تغییرات جدی در فرآیند تأیید دارو ایجاد کند. برخی دیگر از این تغییرات شگفت زده شده و می‌گویند چنین تصمیمی، قابلیت اجرایی شدن ندارد و برخی دیگر از دست‌اندرکاران این حوزه بر این باور هستند که حذف فاز آزمایش‌های حیوانی می‌تواند تبعات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

روش‌های  دیگری برای آزمایش داروهای جدید وجود دارد که می‌تواند جایگزین فاز آزمایش‌های حیوانی شود. برای مثال می‌‌توان برخی داروها را با شبیه سازی‌های کامپیوتری، آزمایش روی تراشه‌ها و قطعات سه بعدی به جای حیوانات مورد بررسی قرار داد. در این رویکرد نه تنها حقوق حیوانات بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، بلکه می‌تواند هزینه‌های کمتری را به دنبال داشته باشد. البته همان‌طور که گفته شد این تصمیم جدید برای تمامی داروها، قابلیت اجرا ندارد و تنها برخی از داروها از الزام فاز آزمایش‌های حیوانی حذف می‌شوند.

در این صورت برخی داروها را می‌توان از طریق آزمایش‌های غیربالینی و تحت شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار داد. باید دید این تصمیم در عمل چه نتایج مثبت و منفی به همراه خواهد  داشت.

<دیجیاتو / منبع

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + 4 =