پسوریازیس یک بیماری خود ایمنی مزمن است که باعث تجمع سریع سلول های پوستی می شود. توضیح این بیماری مجله اینترنتی توزلو : این تجمع سلول ها باعث پوسته پوسته شدن سطح پوست می شود. التهاب و قرمزی در اطراف پوسته ها نسبتاً شایع است. این بیماری نوعی اختلال پوستی است که باعث می شود سلول های پوست تا ۱۰ برابر سریعتر از حد طبیعی تکثیر شوند. این باعث می شود پوست به صورت لکه های قرمز ناهموار پوشیده شده با پوسته های سفید ایجاد شود. این پوسته پوسته ها می توانند در هر جایی رشد کنند. اما بیشتر در پوست سر ، آرنج ، زانو و کمر ظاهر می شوند.

این مشکل معمولا در اوایل بزرگسالی ظاهر می شود. در حالت عادی سلول های طبیعی پوست در طی یک ماه کاملاً رشد کرده و از بین می روند. اما در این بیماری ، سلول های پوستی فقط در مدت سه یا چهار روز این کار را انجام می دهند. درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد. اما با دارو و نور درمانی می توان این بیماری رو کنترل کرد که در ادامه به آن می پردازیم.

پسوریازیس چیست ؟

علائم بیماری پسوریازیس چیست ؟

علائم و نشانه های این بیماری در افراد مختلف متفاوت است. این علائم رایج عبارتند از:

  • لکه های قرمز رنگ پوست پوشیده شده از پوسته های ضخیم و نقره ای
  • نقاط کوچک پوسته پوسته شده (که معمولاً در کودکان دیده می شود)
  • پوستی خشک و ترک خورده که ممکن است دچار خونریزی یا خارش شود.
  • خارش ، سوزش یا درد در اطراف پلاک ها
  • پلاک های پوسته پوسته شده در پوست سر
  • ناخن های ضخیم در انگشتان دست و پا ، تغییر رنگ و سطوح حفره ای ناخن ها. ناخن ها ممکن است خرد شوند یا از بستر ناخن جدا شوند.
  • مفاصل متورم و سفت : افراد مبتلا به این بیماری می توانند به نوعی آرتروز به نام آرتریت پسوریازیس مبتلا شوند. این نوع آرتریت باعث درد و تورم در مفاصل می شود.

چه عواملی باعث به وجود آمدن بیماری پسوریازیس می شود ؟

در مورد علت این مشکل عامل مشخصی بیان نشده است. با این حال ، بر اساس تحقیقات انجام شده دو عامل اساسی که منجر به ایجاد این بیماری می شود شامل :

  • نقش سیستم ایمنی در بیماری پسوریازیس   :

این بیماری مربوط به سیستم ایمنی بدن فرد است. در بیماری هایی که منشا آن سیستم ایمنی بدن است بدن به خود حمله می کند. در رابطه با این بیماری ، گلبول های سفید خون معروف به سلول های T به اشتباه سلول های پوست را مورد حمله قرار می دهند. به طور طبیعی وظیفه گلبول های سفید حمله و از بین بردن باکتری های مهاجم و مبارزه با عفونت ها می باشد. این حمله اشتباه باعث می شود روند تولید سلول های پوستی به بیش از حد معمول برسد. تولید سلولهای پوستی با سرعت بالا باعث رشد سریع سلولهای جدید پوست می شود. آنها به سطح پوست رانده شده و در آنجا جمع می شوند. این منجر به پلاک هایی می شود که بیشتر با این بیماری مرتبط هستند. حملات به سلولهای پوست همچنین باعث ایجاد مناطق قرمز و ملتهب پوست می شود.

  • تاثیر ژنتیک بر بیماری پسوریازیس :

برخی افراد ژن هایی را به ارث می برند که احتمال ابتلا را در آنها بیشتر می کند. اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به این بیماری پوستی باشد ، خطر ابتلا به این بیماری در شما بیشتر است. طبق مطالعات انجام شده تقریباً ۲ تا ۳ درصد از افراد دارای این ژن به این بیماری مبتلا می شوند.

آیا بیماری پسوریازیس مسری است ؟

خیر. شخصی نمی تواند آن را از شخص دیگری بگیرد. همچنین نمی تواند با تماس پوست به پوست آن را به شخص دیگری منتقل کند. لمس مستقیم هر روز فرد مبتلا به این مشکل هرگز این بیماری را منتقل نمی کند. اگرچه این بیماری از فردی به فرد دیگر مسری نیست. اما یک گرایش ارثی شناخته شده وجود دارد. بنابراین ، سابقه خانوادگی برای تشخیص بسیار مفید است.


ادامه این مطلب را بصورت کامل در وبسایت کلینیک جوان بخوانید

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × یک =