تکنیک مطالعه

این گونه مطالعه کنید تا همیشه مطالب را به یاد بیاورید

این گونه مطالعه کنید تا همیشه مطالب را به یاد بیاورید

چند بار برای یادآوری یا فهمیدن آنچه که می‌خوانید تلاش می‌کنید؟ (تکنیک مطالعه ) اگر شما یک دانشجو یا یک متخصص هستید مطمئناً کتاب‌هایی برای خواندن یا دوره‌هایی برای گذراندن دارید. آیا با تکنیک های مطالعه آشنا هستید؟…)

– باید قبول کنیم که مطالعه بخشی از زندگی ماست.

– آیا آنچه را می‌خوانید در طی چند روز کوتاه فراموش می‌کنید؟

– بعد از خواندن تنها ده صفحه درمیابید که چیزی متوجه نشده‌اید؟

وقتی یک موضوع را مطالعه می‌کنید آن را خوب متوجه می‌شوید، اما موقع امتحان آن را به‌صورت تکه‌تکه در ذهن خود گردآوری می‌کنید؟

اگر با مشکلی مشابه روبرو هستید، نگران نباشید و خود را ناتوان نبینید. بسیاری از مردم این مشکلات را دارند، زیرا ذهن انسان تمایل به فراموشی و پریشان شدن را دارد. در این مقاله به شما نحوه مطالعه و به‌خاطر سپردن مطالب به طور مؤثر را یاد خواهیم داد.

چرا آنچه را می‌خوانیم فراموش می‌کنیم؟

ما به‌عنوان یک انسان نمی‌توانیم هر کلمه‌ای را که می‌شنویم، هر منظره‌ای که می‌بینیم یا هر صفحه‌ای را که می‌خوانیم حفظ کنیم. بیشتر آنچه را که با حواس مختلف خود جمع‌آوری می‌کنید را فراموش خواهید کرد. اگر امروز یک کتابی را بخوانید، یک سال بعد، نمی‌توانید بیشتر آن را به‌خاطر بیاورید.

من و شما منحنی فراموشی را طی می‌کنیم و براساس آن، به طور طبیعی آنچه را که می‌خوانیم فراموش می‌کنیم.

منحنی فراموشی ابینگهاوس توضیح می‌دهد که چگونه اطلاعات را با گذشت زمان فراموش می‌کنیم.

از آنجا که چنین مطالعاتی به دلیل تفاوت حافظه توسط یک فرد نمی‌تواند دقت رقم دقیق را به صفر برساند، بنابراین هیچ‌کس نمی‌تواند منحنی فراموشی شما را با دقت بالا پیش‌بینی کند.

صرف‌نظر از ارقام دقیق، یک چیز مسلم است. اگر با روش نادرست مطالب را مطالعه کنید، خیلی سریع اطلاعات را از دست خواهید داد.

مشکلات معمول در مطالعه

تقریباً تمام مشکلات مرتبط با نحوه مطالعه و به‌خاطر سپردن به‌خاطر دو موضوع است:

به‌ یاد نیاوردن

شما آنچه را که مطالعه کرده‌اید می‌فهمید، اما نمی‌توانید به یاد بیاورید که مطالب چه بود، حتی اگر فقط چند ساعت سپری شده باشد.

در حالت دیگر، شما گاهی اوقات موضوعی را به‌خوبی می‌فهمید اما وقتی زمان جمع‌کردن و یکپارچه کردن آن فرا می‌رسد، تقلا می‌کنید تا فقط قطعات شکسته آنچه را که قبلاً خوب درک کرده‌اید، پیدا کنید.

متوجه نشدن

در حالت ساده آن، شما تقلا می‌کنید که از کنار برخی مطالب عبور کنید، زیرا نمی‌توانید اطلاعات را درک کنید. شما دوباره می‌خوانید، اما چیزی تغییر نمی‌کند. بعد از یک تلاش دیگر، از این‌که هنوز نفهمیدید ناامید می‌شوید. شما کتاب را محکم می‌بندید و در عوض سراغ اینستاگرام می‌روید.

در حالت پرش غیرفعال، شما حتی وقتی به‌سختی فهمیدید که موضوع متن چه بود، ادامه مطالب را می‌خوانید. صفحات مرتباً ورق می‌خورند یا پخش ویدئو ادامه دارد، اما درک شما مدت‌ها پیش متوقف شده است. بعد از مدتی که متوجه این روند شدید، با خود می‌گویید “یک‌لحظه صبر کن، چگونه به اینجا رسیدم؟” ، شما چاره‌ای ندارید جز اینکه به عقب برگردید و بفهمید ذهن شما کجا متوقف شده و دوباره شروع کنید.

تکنیک مطالعه  و نحوه به‌خاطر سپردن

برای یادگیری نحوه مطالعه و به‌یادآوردن، برخی از تکنیک های مطالعه و روش‌هایی را که به درک و به‌یادآوردن کمک می‌کند را دنبال کنید و این گونه مطالعه کنید. همه افراد روش یادگیری متفاوتی دارند، بنابراین همه این روش‌ها برای شما نتیجه‌بخش نیستند. برای مطالعه مؤثر، این روش‌ها را امتحان کنید و بررسی کنید که کدام‌یک بیشتر برای شما مناسب است.

۱) با شتاب نوشتن (تکنیک مطالعه ) 

در حال یادگیری هر چه باشید، همراه‌تان یک دفترچه یادداشت یا یک دسته ورق برای نوشتن داشته باشید. من استفاده از کاغذ چرک‌نویس را برای نوشتن ترجیح می‌دهم، زیرا هرگز آنچه را که نوشتیم نخواهیم خواند.

بله درست خواندید. نیازی به خواندن آنچه می‌نویسید نیست، بلکه فقط باید با شتاب بنویسید. بعد از مطالعه یک یا دو پاراگراف، آنچه را که فهمیده‌اید با سرعت روی کاغذ بنویسید. لازم نیست که قابل خواندن یا درک باشد بلکه شما برای هدفی متفاوت می‌نویسید.

وقتی سعی می‌کنید بنویسید، مغز شما باید آن را برای شما به‌خاطر بیاورد. آنچه می‌نویسید و چقدر زیبا به نظر می‌رسد مهم نیست زیرا مغز شما اطلاعات را دوباره جمع می‌کند.

آنچه از انگشتان شما بیرون می‌آید، هیچ ارزشی ندارد. اگر وقت‌تان را برای نوشتن به‌آرامی صرف کنید مطمئناً ارزش بیشتری خواهد داشت، اما بیایید قبول کنیم که حوصله یا وقت آن را ندارید که این گونه مطالعه کنید.

هنگام تلاش برای نوشتن، مغز شما مطالب را بهتر متصل و ثبت می‌کند. نوشتن، به‌عنوان یکی از تکنیک های مطالعه عالی، عمل می‌کند.

۲) ترسیم نمودار (تکنیک مطالعه ) 

ممکن است فکر کنید، “آیا می‌توانم هر محتوایی را به شکل تصویری بکشم؟” قبول دارم که نمی‌توانید، اما می‌توانید بیش از آنچه فکر می‌کنید مفاهیم را روی کاغذ ترسیم کنید.

به‌عنوان‌مثال، بگذارید تصور کنیم شما در حال گذراندن دوره‌ای در مورد مراحل مختلف ساخت وبلاگ هستید. می‌توانید دنباله‌ای از کارها را ترسیم کنید تا به‌عنوان نمودار جریان انجام شود.

  • – دامنه بخرید
  • – یک وبلاگ در وردپرس راه‌اندازی کنید
  • – یک تم متناسب با آن بخرید
  • – ۳۰ مقاله بنویسید
  • – انجام تبلیغ در سایت pinterest
  • – بهینه‌سازی محتوا برای سئو

ذهن انسان با جمع‌آوری آنچه در ذهن خود می‌خوانید، اطلاعات را فقط به‌صورت خطی درک نمی‌کند بلکه چون مغز شما اتصالی از میلیاردها نورون است که حتی با آنچه می‌بینید یاد می‌گیرد.

هنگامی‌که در جاده‌ای قدم می‌زنید و متوجه یک بیلبورد می‌شوید، ابتدا تصویر توجه شما را به خود جلب می‌کند. احتمالاً متن جذاب و متقاعدکننده را بیشتر به‌خاطر بیاورید، اما ذهن شما ابتدا تصویر را رمزگشایی می‌کند. مغز نیاز دارد آنچه را که می‌خوانید پردازش کند، درحالی‌که می‌تواند یک تصویر را به‌صورت شهودی درک کند.

مهم نیست که چقدر باهوش هستید، ذهن شما به طور ذاتی تصاویر را قبل از متن می‌فهمد و اینکه استفاده از یادآوری کننده‌های تصویری یکی از بهترین روش‌های مطالعه است.

۳) تجسم در ذهن (تکنیک مطالعه ) 

می‌توانید از این روش به‌عنوان جایگزینی برای ترسیم تصویر استفاده کنید.

ممکن است تنبلی‌تان شما را وسوسه کند که تصویر ترسیم نکنید. خوب، من به شما پیشنهاد می‌کنم که با صدای بی‌حالی در سرخود مبارزه کنید. اما در آن روز خالی که بیش از حد تنبل هستید و حتی نمی‌توانید یک مبارزه را علیه صدای بی‌حالی و تنبلی‌تان انجام دهید، به‌جای ترسیم، تصویر را در ذهن خود تجسم کنید و این گونه مطالعه کنید.

۴) مرور و بازنگری (تکنیک مطالعه ) 

روش عادی مطالعه شامل خواندن کل کتاب و سپس شروع فصل یک به‌عنوان یک مرور و بازنگری است. اگر مهارت‌های درک هوشمندانه را نداشته باشید، هنگام مرور، از خود خواهید پرسید که “من این فصل را کی خوانده‌ام؟”.

مغز شما به‌سختی خودش محتوا را ذخیره می‌کند. شما باید به مغز خود کمک کنید تا بهتر حفظ کند. یکی از راه‌های دستیابی به آن، بازنگری و مرور یک‌فصل به‌محض پایان مطالعه است. اگر می‌خواهید سطح آن را بالاتر ببرید، حتی می‌توانید یک مفهوم و متن را به‌محض پایان مطالعه، مرور و بازنگری کنید.

وقتی زودتر بازنگری می‌کنید، مغز آن را بهتر پایه‌ریزی می‌کند و سریع‌تر حفظ می‌کنید.

۵) به یاد آوردن قبل از مرور و بازنگری (تکنیک مطالعه ) 

بیشتر افراد با خواندن مجدد مطالب، آن را مرور می‌کنند. اگر این گونه مطالعه کنید این روش می‌تواند احساس کاذبی از دانستن آنچه را که می‌خوانید، ایجاد کند. اگر کتاب را ببندید، می‌فهمید که آن‌قدر که فکر می‌کنید بلد نیستید.

قبل از بازنگری سعی کنید به یاد بیاورید. ممکن است برخی از عناصر را به یاد بیاورید و متوجه برخی شکاف‌ها شوید. هنگامی‌که پس از یادآوری، مرور می‌کنید، به شکاف‌ها توجه بیشتری می‌کنید و محتوا در حافظه شما نقش می‌بندد.

۶) آموزش به خود (تکنیک مطالعه ) 

ریچارد فاینمن، فیزیک‌دان برنده نوبل، روشی را برای یادگیری بهتر ایجاد کرد که اکنون تکنیک فاینمن نامیده می‌شود. کاربرد این روش نه تنها آسان است بلکه نتایج بسیار خوبی را نیز به همراه دارد. روند کار خیلی ساده است. طبق تکنیک، شما باید آنچه را یاد می‌گیرید آموزش دهید و می‌توانید روش راحت خود را برای آموزش انتخاب کنید. اگر شخصی را در کنار خود پیدا کردید که می‌توانید در آنجا او را نشسته نگه دارید منظور برای انجام کاری عجله نداشته باشد، حتی اگر هیچ علاقه‌ای به موضوع نداشته باشد، به او آموزش دهید.

روش دیگر آموزش این است که وانمود کنیم دانش‌آموز نامرئی وجود دارد و مفهوم را برای او توضیح دهید. یا می‌توانید جلوی آینه بایستید و به خودتان آموزش دهید.

۷) استفاده از لیست‌های حافظه (تکنیک مطالعه ) 

استادان بزرگ حافظه برای به‌خاطر سپردن توالی‌ها و مطالب پیچیده از این روش که قصر حافظه نیز نامیده می‌شود، استفاده می‌کنند. شاید مجبور نباشید یک دسته  ۵۲ کارت یا یک عدد ۲۰۰ رقمی را به‌خاطر بسپارید، اما چیزهایی هم برای ذخیره در حافظه خود دارید.

به‌عنوان‌مثال، شما کتاب ۷ عادت افراد بسیار مؤثر توسط استفان کاوی را می‌خوانید و می‌خواهید ۷ مورد را در ذهن خود ذخیره کنید.

می‌توانید چنین لیست‌هایی را با تداعی برخی اشیا در زندگی واقعی در حافظه خود نگه دارید.

برای شروع، از مکانی که خیلی خوب می‌شناسید استفاده کنید. شما می‌توانید از خانه یا محل کار یا مدرسه شخصی خود که از قبل قدم‌به‌قدم می‌شناسید استفاده کنید.

من یک‌خانه را مثال می‌زنم. برای شروع، در خانه خود قدم به بیش بروید. می‌توانید از در شروع کنید، سپس قفسه‌ای که کفش‌هایتان را قرار داده‌اید، کاناپه، تلویزیون، میز قهوه و غیره را در آن قرار می‌دهید را دنبال کنید.

شما باید ترتیب دقیق چیدمان اشیا را در خانه خود را در نظر بگیرید. شما می‌توانید انتخاب کنید که در جهت عقربه‌های ساعت یا خلاف جهت عقربه‌های ساعت حرکت کنید از هرکدام که غریزه‌تان می‌گوید بروید.

برای یادآوری ۷ عادت افراد مؤثر، با اولین شیُ خانه، مثلاً با در شروع کنید و با تشبه کردن هر شیُ به نکته‌ای به ترتیب آن‌ها را به‌خاطر بسپارید. در نتیجه هر زمان به ترتیب از کنار اشیا گذشتید آن نکات را به یاد می‌آورید.

۸) استفاده از تکنیک پومودورو (تکنیک مطالعه ) 

دنیای کنونی پر از حواس‌پرتی است که مشکل درک کردن و به‌یادآوردن را پیچیده می‌کند. تلفن شما یک میلیون راه برای جلب‌توجه شما دارد.

ممکن است متنی ظاهر شود، دوست شما ممکن است در گروه پیامی ارسال کند، شاید بخواهید اینستاگرام را بررسی کنید یا ویدئوی در یوتیوب نظر شما را جلب کند.

حواس شما به هرکدام از اینها پرت شود و مشغول شوید حداقل ۱۵ دقیقه یا بیشتر از زمانتان یک‌چشم به به‌هم‌زدن می‌گذرد، ما خیلی بیشتر از آنچه فکر می‌کنید وقت خود را صرف این‌گونه فعالیت‌های بی‌فایده می‌کنید. با استفاده از تکنیک پومودر می‌توانید بر حواس‌پرتی‌تان غلبه کنید.

این روش شامل کار به‌صورت انفجاری در ۲۵ دقیقه‌ای و پس از آن ۵ دقیقه وقفه و استراحت است. قانونی که باید دنبال کنید این است این گونه مطالعه کنید که در طول این ۲۵ دقیقه، نباید حواس خود را پرت کنید و اجازه ندهید کسی مزاحم‌تان شود.

شما فقط بر کاری تمرکز می‌کنید و تمام حواس‌پرتی‌های دیگر را دورنگه می‌دارید. این ۲۵ دقیقه بیشترین تمرکز شماست که به سؤال شما در مورد تکنیک های مطالعه و به‌یادآوردن مؤثر پاسخ می‌دهد.

بعد از ۲۵ دقیقه کار با تمرکز، ۵ دقیقه استراحت می‌کنید و در این مدت می‌توانید هر کاری که دوست دارید انجام دهید. اطمینان حاصل کنید که وقتی ساعت به ۵ دقیقه می‌رسد کاری را که انجام می‌دهید متوقف کنید.

۹) ادامه دادن به حرکت خود (تکنیک مطالعه ) 

مهم نیست که چه محتوایی می‌خوانید، اغلب به مطالبی برمی‌خورید که نمی‌توانید درک و رمزگشایی کنید. گاهی اوقات ممکن است هنگام خواندن مجدد، آن را درک کنید و گاهی اوقات فارغ از اینکه چند بار مجدد می‌خوانید، آن را درک نمی‌کنید. در چنین مواردی، با کنارگذاشتن قسمت سخت، به‌آسانی پیش بروید.

لازم نیست هر قسمت و همه آن را یاد بگیرید. می‌دانم الان می‌گویید، “اگر در آزمون به‌عنوان سؤال مطرح شود، چه اتفاق می‌افتد؟” معمولاً نیازی نیست که از لیست سؤالات به تک‌تک آن‌ها پاسخ دهید. اگر دانستن همه مطالب برای آنچه در حال مطالعه آن هستید نیاز است، می‌توانید در مرحله بعد به آنچه از قلم انداختید برگردید.

وقتی می‌خواهید بخشی را که سخت به نظر می‌رسد درک کنید، ناامید می‌شوید. این احساس درک مطالب سخت را دشوارتر می‌کند. یا آن را رد کنید یا زمانی که ذهنتان آرام‌تر شد به آن برگردید.

۱۰) ۷ ساعت خوابیدن (تکنیک مطالعه ) 

آیا از جادویی که هنگام خواب در بدن شما اتفاق می‌افتد آگاه هستید؟ اکثر افراد از فعالیت‌هایی که مغز آن‌ها بعد از خواب رفتن انجام می‌دهد غافل هستند.

وقتی با استفاده از حس بچگانه خود در طول روز اطلاعات را جمع می‌کنید، مغز همه آنها را در بخشی به نام هیپوکامپ ذخیره می‌کند. اگر نیاز بود رنگتی شرتی که امروز دوستتان پوشیده بود را به یاد بیاورید، هیپوکامپ آن را برای شما بازیابی می‌کند.

پس از به خواب رفتن، در زمان اولیه خواب، مغز شما تمام اطلاعات غیرضروری را که جمع‌آوری کرده‌اید، خالی می‌کند. چند روز بعد دیگر به‌خاطر نمی‌آورید که دوست شما هر روز چه لباسی می‌پوشید.

اما مغز شما اطلاعات مهم را با یک‌چهارم سرعت حرکت سریع چشم (REM) ، مانند یک فیلم در حرکت آهسته، بخش می‌کند.

با تکرار این عمل، مغز شما با استفاده از جایگزین‌ها و ترکیبات مختلف، اطلاعات جدید را با دانش شما در ارتباط قرار می‌دهد. بعد از اتمام مراحل، باهوش‌تر بیدار می‌شوید. شما باید از خواب REM خود به‌خاطر هوشمندی و باهوشی بخشی به شما تشکر کنید.

به‌محض بیدارشدن، اطلاعات مهم روز قبل به neocortex منتقل می‌شوند. داده‌های مشابه دیگر از طریق هیپوکامپ ارائه نمی‌شوند.

۷ ساعت خواب کمک می‌کند تا مغز شما چنین فعالیتی را بدون هیچ‌گونه گرفتگی و وقفه‌ای تکمیل کند. اگر ساعات کمتری بخوابید، به‌احتمال زیاد مغز شما نمی‌تواند آنچه را که می‌خوانید با دانش قبلی‌تان مرتبط سازد. اگر به‌اندازه کافی نخوابید، آنچه خوانده‌اید را فراموش خواهید کرد. اگرمی خواهید به مهارت چگونگی مطالعه و به‌یادآوردن تسلط داشته باشید، خواب را فراموش نکنید.

۱۱) حفظ هیدرات بدن‌ (تکنیک مطالعه ) 

در حین مطالعه و در حین امتحان مقداری آب بنوشید. مغز شما حدود ۲۰ الی ۲۵٪ از کل انرژی شما را مصرف می‌کند، بنابراین بدن خود را با آب کافی تأمین کنید.

مطمئناً، هر سلول در بدن شما به آب نیاز دارد، اما مغز شما بدون آب ضربات بزرگ‌تری می‌خورد. یک مطالعه اخیر بر روی حیوانات نشان داده است که کمبود آب می‌تواند منجر به عملکرد ضعیف مغز شود. بنابراین حفظ آب بدن یکی از تکنیک های مطالعه ارزشمند است.

۱۲) جلوگیری از افت سطح قند خون (تکنیک مطالعه ) 

بسیاری از سلول‌های مغز شما برای عملکرد بهتر به گلوکز نیاز دارند. مغز شما نمی‌تواند گلوکز را ذخیره کند، بنابراین شما باید به طور منظم گلوکز را به بدن خود اضافه کنید. بیشتر غذاهایی که می‌خورید این کار را انجام می‌دهد.

آیا به یاد دارید که هنگام گرسنگی تمرکز برای شما سخت بود؟ شاید گرسنگی را دلیل آن بدانید اما دلیل اصلی آن کمبود گلوکز است که مانع شناخت، کاهش توانایی درک و تصمیم‌گیری شما می‌شود.

خوردن موز بهترین روش برای حفظ گلوکز و تکنیک های مطالعه  است. یک قطعه شکلات می‌تواند گلوکز را نیز تأمین کند، اما به دلایل واضح سلامتی، موز انتخاب بسیار بهتری است. هر نوع قند میوه به‌عنوان یک منبع سالم قند برای بدن و مغز شما عمل می‌کند.

خوردن موز در امتحانات نیز به شما کمک می‌کند. من درک می‌کنم پوست کندن و خوردن موز در امتحانات عجیب به نظر می‌رسد، بنابراین می‌توانید به‌جای آن از شکلات تلخ استفاده کنید.

در نتیجه:

بهترین تکنیک مطالعه شامل چیزی بیشتر از در دست‌داشتن یک کتاب و نگاه‌کردن به صفحه آن است. با درک اینکه مغز شما چگونه یاد می‌گیرد، می‌توانید با دانش خود معجزه کنید. نکات بالا را به کار بگیرید و این گونه مطالعه کنید و بررسی کنید که کدام‌یک بهترین نتیجه را برای شما دارد.

مجله اینترنتی توزلو

 

Share

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 7 =