قانون‌گذاران جمهوری‌خواه ایالات‌متحده روز جمعه پس از اینکه هواوی از یک لپ‌تاپ مجهز به تراشه هوش مصنوعی اینتل رونمایی کرد، از دولت بایدن انتقاد کردند. این غول فناوری چینی، توسط آمریکا تحریم شده است و قانون‌گذاران استفاده هواوی از تراشه شرکت‌ امریکایی را قابل قبول نمی‌دانند.

به گزارش رویترز، ایالات‌متحده در سال ۲۰۱۹ هواوی را به‌دلیل نقض تحریم‌های ایران در فهرست محدودیت‌های تجاری قرار داد که بخشی از تلاش گسترده‌تر این کشور برای متوقف‌کردن پیشرفت‌های فناوری پکن بود. جالب اینکه با وجود این تحریم‌ها، سود هواوی در سال ۲۰۲۳ نسبت به ۲۰۲۲، حدود دو برابر بیشتر شد. با توجه به تحریم‌های آمریکا، تأمین‌کنندگان آمریکایی هواوی قبل از ارسال محصولات فناوری به چین، باید مجوزهای خاصی اخذ کنند.

یکی از این مجوزها که توسط دولت ترامپ صادر شده، به اینتل اجازه داده است تا از سال ۲۰۲۰ پردازنده‌های مرکزی خود را برای استفاده در لپ‌تاپ‌های هواوی، به چین بفرستد. تندروهای چینی دولت بایدن را تحریک کرده بودند که این مجوز را لغو کند، اما در نهایت پذیرفته شد که این مجوز اواخر امسال منقضی شود و تمدید نشود.

اینتل، هواوی و آمریکا

لپ‌تاپ میت‌بوک ایکس پرو هواوی: دستگاهی با فناوری پیشرفته آمریکایی

اخیراً هواوی از اولین لپ‌تاپ مجهز به هوش مصنوعی خود، یعنی MateBook X Pro با پردازنده جدید Core Ultra 9 اینتل رونمایی کرد. این موضوع سیاستمداران آمریکایی را شوکه و عصبانی کرد، زیرا از قرار معلوم وزارت بازرگانی آمریکا، ارسال تراشه جدید به هواوی را تأیید کرده است.

«مایکل گلگر»، نماینده جمهوری‌خواه کنگره که ریاست کمیته منتخب مجلس نمایندگان در امور چین را برعهده دارد، در بیانیه‌ای به رویترز گفت:

«یکی از بزرگ‌ترین معماها در واشنگتن دی‌سی این است که چرا وزارت بازرگانی همچنان اجازه می‌دهد فناوری‌های ایالات‌متحده به هواوی ارسال شود.»

یک منبع آگاه گفت که این تراشه ها با یک مجوز قبلی ارسال شده‌اند. برخی نیز بر این باورند که اینتل مشمول محدودیت‌های گسترده اخیر در مورد ارسال تراشه‌های هوش مصنوعی به چین نیست.

وزارت بازرگانی و اینتل فعلاً از اظهارنظر خودداری کرده‌اند. هواوی نیز فعلاً به درخواست‌ها برای اظهارنظر پاسخی نداده است.

در جلسه استماع کمیته فرعی سنا در این هفته، «کوین کورلند»، یکی از مقامات اجرایی صادرات آمریکا گفت که محدودیت‌های واشنگتن بر هواوی «تأثیر قابل‌توجهی» بر دسترسی این شرکت به فناوری‌های ایالات‌متحده داشته است. او همچنین تأکید کرد که هدف لزوماً نه جلوگیری از رشد هواوی، بلکه جلوگیری از سوءاستفاده از فناوری ایالات‌متحده برای «فعالیت‌های مخرب» بوده است.

«مایکل مک‌کال»، نماینده جمهوری‌خواه کنگره در بیانیه ای به رویترز گفت: «این مجوزها باید متوقف شود. دو سال پیش، به من گفتند مجوزهای هواوی متوقف می‌شود، اما امروز به‌نظر نمی‌رسد که این سیاست تغییر کرده باشد.»

<دیجیاتو / منبع

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − 14 =